Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Autorul (crispat): Alo! Alo! Stimați cetățeni cu drept de vot! Îmi revine cinstea și onoarea să vă informez că nu sunteți decât niște păpuși jalnice. Iar păpușarul, adică persoana care vă trage sistematic pe sfoară, vă rog să rețineți... păpușarul sunt eu...
Femeia: Si! Io sono una bambola!...
Bărbatul: Protestez! Eu sunt marionetă! Eu nu sunt păpușa nimănui!
Autorul (eruptiv, către Bărbat): Adevărat! Ești o marionetă rătăcită prin universul meu spiritual. Te crezi filozof, dar fără mine nu poți articula o idee! Nu miști un deget fără controlul meu! Pentru că nu ai voință proprie! Ești un lucru, înțelegi? În zadar, te dai ființă! Nu ești decât un obiect! Și încă unul de proastă calitate...

replici din piesa de teatru Herghelia albastră (Forța imaginației), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
Simona [din public] a spus pe 27 mai 2010:
Piesa de teatru "Herghelia albastră sau Forța imaginației" este o comedie modernă, plină de umor inteligent, care conține multe idei și replici aforistice. Piesa are patru personaje deopotrivă importante: Bărbatul, Femeia, Autorul și Ofițerul. Subiectul piesei se derulează în biroul unui ofițer superior de poliție. Este scoasă în evidență forța imaginației, așa cum ne sugerează titlul acestei piese, în raport cu realitatea existentă, anostă și ternă.
Personal, mi-au plăcut enorm toate piesele autorului, cu precădere piesa mai sus menționată. O recomand cu căldură tuturor amatorilor de teatru. Prin scenariilor geniale, Valeriu Butulescu a îmbogățit dramaturgia românească. Nu pot decât să-l felicit din inimă și să-i urez mult succes în cariera literară!
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Barbatul: Papuso, ce-ar fi sa ne retragem. Aici e cam galagie.
Femeia: Intotdeauna mi-am dorit sa ma plimb de mana cu un lucru. Pana acum am iesit in oras numai cu barbati. Obiectul eram eu.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook