Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Autorul (prăvălit deasupra Bărbatului, îl mângâie): Te tratez cu înțelegere și blândețe! Te-am făcut om! Ți-am dăruit o femeie plină de har, tânără și adevărată! O nimfă cu picioare lungi, cu sâni multilateral dezvoltați și buze senzuale... (Autorul îl mângâie pe Bărbat, cu pasiune crescândă.)
Bărbatul: Mă gâdili, nenorocitule!...
Autorul: Ți-am dat femeia pe care o iubesc! Alcătuim triunghiul conjugal perfect! N-am de ales! Dacă o iubesc pe ea trebuie să te iubesc și pe tine. Ești soțul ei? Vei fi și soțul meu!...

replici din piesa de teatru Herghelia albastră (Forța imaginației), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Barbatul: Domnule, protestez asta e bigamie. Unde mai pui ca eu nu sunt femeie.
Autorul (languros): Cu putina imaginatie poti deveni...
Barbatul: Nu sunteti dvs. barbatul care sa ma faca sa ma simt femeie.
2
Katia [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
"Herghelia albastră" este una dintre cele mai bune piese ale dlui Butulescu.
Scriitorul are mulți admiratori (a se vedea cei care încropesc câteva replici) și nu pot decât să mă bucur.
Recomand piesa spre lectură tuturor iubitorilor de teatru.
3
Condorul [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Daca „Herghelia albastra ” este una dintre cele mai bune piese ale Domnului Butulescu, imi pot inchipui cum sunt celelalte, evident „scânteietoare ”.Mie, nu-mi plac scânteile, deoarece se sting repede chiar si in ropote de RÂS!
4
Katia [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Piesa "Herghelia albastră" este plină de umor inteligent, fiind nominalizată la concursul de dramaturgie "Piesa anului 2009", lansat de Uniunea Teatrală din România, în 2010, la București.
Dacă dumitale, Condorule, nu îți place piesa, nu este nicio problemă. Doar știm și noi că "Dragoste cu sila nu se poate!"

Condorule, Internetul te poate lămuri în marea ta dilemă. Acum un an, un juriu select, alcătuit din cei mai buni critici literari ai momentului, prezidat de Nicolae Manolescu a dat o înaltă apreciere piesei "Herghelia albastră", nominalizând-o între cele mai VALOROASE patru piese de teatru ale anului 2009. Evidențierea piesei "Herghelia albastră" a fost anunțată de Ion Caramitru în aprilie 2010, la Gala Premiilor UNITER. Despre piesă și autorul ei a scris laudativ și regretatul teatrolog Mircea Ghițulescu în cartea sa "Istoria dramaturdiei române".
Dacă, în jenanta ta mediocritate, nume de referință în teatrul românesc, precum MANOLESCU, UNITER, CARAMITRU sau GHIȚULESCU îți spun ceva, ar trebui să fii puțin mai reținut în RÂSUL tău maladiv.
5
Condorul [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Si totusi unii fac „dragoste cu sila”, doar ca se cheama Viol si pot fi trasi la raspundere. Evident ca nu este nici-o problema ca nu-mi plac comediile dar nici nu-i acuz pe cei carora le plac. De gustibus non...!
6
Gramaticus [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
"nici-o"! Pune mâna pe gramatică, analfabetule!
7
Condorul [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Bine, piesa a fost nominalizata ca una dintre „cele mai VALOROASE patru piese de teatru ale anului 2009 ”, dar a obtinut macar o CORONITA, drept premiu? Mai intreb, UNITER este persoana fizica? Deci, am „dreptul „sa RÂD ?
8
Condorul [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Gramaticus, aveti dreptate sa ma certati dar va rog tineti cont ca „nu sunt decat un PUȘTI ”;sunt insa dispus sa iau lectii de la cei mai priceputi decat mine, chiar ”contra cost ”. Astept!
9
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Nu pot sa cred! Valoarea unei opere nu se masoara in premiile pe care le primeste. Relatia valoare literara-premiu este aleatorie. Tolstoi n-a luat Nobelul deci e un scriitor mare, dar nu e un "gigant" literar. (Masuratorile in literatura sunt ca misiunile spatiale de cautare a lui Dumnezeu. Am stratatut 200 de galaxii si nu l-am gasit pe "Batran". Deci Dumnezeu nu exista. Aceasta carte a primit atatea premii incat doar daca le-am insira am scrie 3 carti mai groase decat ea. Deci e geniala!).
Bunul-simt a formulat chiar o regula opusa aplicabila aici: Premiantii din scoala sunt corigentii din viata.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook