Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ce nenorocire este să fii femeie! Și totuși, cea mai mare nenorocire pentru o femeie este să nu înțeleagă că este femeie.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în spaniolă.

 

1
constandache.gheorghe [din public] a spus pe 6 septembrie 2010:
A doua parte a citatului nu poate sa exprime decit ridicarea femeii deasupra barbatului prin luarea de decizii care nu o privesc.Si totusi sa tinem cont ca asta era valabil doar pe vremea lui Kierkigard.
2
Danu Fund [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
ce întraiurea, nu are sens
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Kierkegaard deplange statutul psiho-social al femeii. Nu este singurul ganditor care se pronunta in termeni critici cu privire la "al doilea sex". Bunaoara Platon, un filosof respectabil, isi exprima recunostinta fata de Dumnezeu (unul pre-crestin) ca l-a facut barbat si nu femeie. Desigur, in epoca "efeminarii" (a emanciparii femeii) putem sa ne buricam in "spirit" egalitarist, declarandu-ne impotriva acestui punct de vedere "perimat" (istoric si cultural). Insa, daca acceptam ca femeia este diferita de barbat (nu neaparat inferioara), putem intelege a doua parte a cugetarii filosofolui danez, astfel: Femeia care se doreste altceva decat este (adica barbat) va fi profund nefericita. Pentru ca va fi obligata sa se zgaiasca la fotbal, sa cheleasca, sa se ingrase cu bere (nu cu dulciuri) si sa fluiere admirativ dupa alte femei. Totul ar fi extrem de chinuitor, dar suportabil cu exceptia ultimei probe de "masculinitate". O femeie poate suporta totul, cu o exceptie. Ca alta e mai de draguta (si implicit mai demna de fluierat de masculi muieratici) decat ea.
4
A.k.a [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Stanciu! La fel pot spune și despre bărbați: că pot suporta totul, excepția fiind refuzul din partea femeii (în detrimentul unui bărbat potent financiar).
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Nimic de zis. Numai ca esti pe dinafara. In fata potentei financiare, orice barbat rezonabil (care stie putina aritmetica) se inclina. Rivalitatea pt. o femeie daca se muta in domeniul finantelor, e castigata net de ala care are potenta financiara.
6
A.k.a [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Asta da, Stanciu, gândire de bărbat frustrat. Te-am luat prin învăluire, pentru a-ți testa gândirea. Știam deja ce vei răspunde. Însă, te înșeli; nu știi ceea ce vrea o femeia puternică, cu personalitate de la un bărbat, dar îți spun eu: potență sexuală. Potența financiară e pentru muritoarele de foame.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Femeile frumoase vor mai mult. Nu in materie de sex (pe care il obtin usor). In materie de accesorii scumpe. Barbatul potent este pt. femeile puternice un accesoriu usor de obtinut.
8
A.k.a [din public] a spus pe 23 ianuarie 2011:
Într-adevăr, sexul se obține ușor, atunci când nu ai pretenții. Dacă vrei cantitate, găsești al orice colț de stradă, însă calitatea se obține nu tocmai ușor. Depinde de standardele fiecăruia (cu referire la ambele sexe).

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook