Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nimic nu unește viața noastră atât de strâns și de puternic ca dragostea dintre bărbat și femeie.

citat celebru din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Credinta nadejdea dragostea Cuvinte de aur Vol. 1" de Sfântul Ioan Gură de Aur este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.00- 15.99 lei.

 

1
veronica99 [din public] a spus pe 20 februarie 2010:
uite ca eu am gasit totusi ceva ce e mai presus (si va fi mereu)de dragostea ce uneste o femeie si un barbat-si anume legatura dintre o mama(tata)si copilul sau
ba chiar si dragostea dintre 2 prieteni/e foarte buni poate fi mai presus(cu unele mici exceptii)
zi buna
2
emiliaa22 [din public] a spus pe 13 iunie 2011:
exista mai multe feluri de iubiri, dragostea fata de Dumnezeu este pe 1 loc, apoi vine dragostea pentru parinti si dragostea pentru sot. Ma refer la iubiri neconditionate. Binenteles ca poti iubi prieteni, rude, normal trebuie sa iubim pe toti, chiar si pe dusmani ....Dar ca aceste trei iubiri,.care sunt toate trei diferite, ca sa demonstrezi iuirea ta pentru Dumnezeu trebuie sa te rogi, sa faci lucruri bune, sa respecti cele 10 porunci.Iubirea fata de parintii ...ii respecti si vrei sa le multumesti toata viata pentru ca te-au crescut, e normal ca iti iubesti parintii, si ca ii ajuti cat de mult poti pe toata durata vietii....apoi vine iubirea dintre barbat - femeie ..... care, e o altfel de iubire pentru ca implica alte chestii precum, casatoria, copii. Asta e o demonstratie a iubirii. Deci, normal ca e mai presus dragostea fata de Dumnezeu, decat cea pentru parinti, si dragostea pentru parinti e mai presus decat dragostea dintre femeie si barbat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la una dintre iubiri . Sunt lasate de Dumnezeu, si noi trebuie sa le respectam si sa ne bucuram de viata impreuna cu familia, si rugandu-ne la Dumnezeu sa ne lumineze mintile si noua si famililor noastre.
3
Acelaș călător [din public] a spus pe 13 iunie 2011:
Dumnezeu este iubire - iată cea mai adevărată, profundă și mereu actuală definiție a iubirii.Nu există mai multe feluri de iubire, ci una singură, precum Dumnezeu Unul este în Sfânta Treime.Numai modul de manifestare a iubirii față
de cei dragi diferă.
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 iunie 2011:
Dragostea de femeie are atatia dracusori in ea, incat pare mai degraba o deturnare de la iubirea de Dumnezeu. Dumnezeu nu e numai iubire, ci si intelepciune. Asta e ingredientul care lipseste iubirii heterosexuale si tocmai aceasta lipsa o face atat de interesanta.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 iunie 2011:
Sf. Augustin definea pacatul o iubire gresit orientata, investita mai mult in creatura decat in Creator. Inclin sa-i dau dreptate si sa-l contrazic pe voiajorul (pt. care comentariul e un indeletnicire inutila, motiv pt. care o practica cu fervoare), care mai platonic, decat neoplatonicul sfant catolic, vede in orice forma de iubire o participare la Iubirea originara de (si de la) Dumnezeu.
6
Madame [din public] a spus pe 14 iunie 2011:
Eu cunosc pe cineva care a pășit pe drumul vieții cu dreptul! Fiind o persoană înțeleaptă, fuge de păcat având în minte cuvintele unui Sfânt Părinte care spunea că "Diavolul ne ispitește, dar nu ne poate sili, ne cere consimțământul, dar nu ne poate constrânge". Poate că dragostea are drăcușori în ea, dar numai în cazul persoanelor care și-au dat consimțământul!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook