Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În țara orbilor, chiorul este împărat.

proverbe românești
Adăugat de Elena MeculescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
ma intreb daca se aplica la actuala conjuctura politica romaneasca....
2
Condorul [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
Proverbul „se aplica” in toate situatiile: politica, literatura, arte plastice etc., numai ORBII accepta ca un CHIOR sa le fie imparat si poate nu este cel mai rau lucru. Incercati cu un ORBAN!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
da-mi voie sa te contrazic. se face o greseala teminologica. imparat n-are cum sa fie conducatorul unei tari, ci a unui conglomerat de tari- imperiu. ori suntem analisti politici, ori nu suntem! ceea ce e cel mai trist in Romanica e ca orbii se cred clarvazatori si au optiuni politice "ferme". fermitatea lor depinde de cine e sustinut cu o manea, in loc de un discurs "plictisitor" pe teme "actuale" (ce poate fi mai actual ca o manea?) sau cine da (cu vorba si cu mutra) mai bine pe sticla si mai putin de continutul "programului" sau politic.
4
Condorul [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
Cu multi ani in urma am citit piesa„Ascensiunea lui ARTURO UI nu poate fi oprita”si m-a impresionat mult. Nu era vorba nici de imparati, nici de orbi, nici de chiori, ci de ascensiunea unui dictator. Si datorita TACERII celor orbi, a celor chiori dar mai ales a celor care se pretindeau „ca VAD”, lumea intreaga a avut de suferit ORORILE RAZBOIULUI.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
parca e de brecht piesa. citeste si eseu despre orbire a lui saramago. acolo scenariul e invers. cel care vede, chiar daca e singur ii poate salva pe orbi. saramago inseamna hrean. altfel nu imi explic de ce am plans cand am citit cartulia asta.
6
Condorul [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
Intr-un final ascensiunea lui ARTURO a fost oprita.Intrebarea este cand se va opri Stanciu din comentarii?!

Recomand folosirea „HREANULUI”, reteta brevetata de dl.Stanciu, mai ales atunci cand ii cititi...COMENTARIILE!
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
condorule, acum esti si bucatar. nu stiu ce tot framanti aluatul comentariilor mele. dupa ce il citesti pe brecht care te emotioneaza pana la lacrimi de om(mesajul tau despre ororile razboiului tradeaza o doza importanta de umanitate in pofida identitatii ornitologice asumate), "comentariile" mele(de care te legi ca marinarul de catarg sa nu-l vrajeasca sirena) nu te pot emotiona decat pana la lacrimi... de crocodil. textele "profunde" il schimba pe citior. eu fac din tine din zburator (condorul) o reptila (crocodilul). sa nu spui ca nu te ajut sa involuezi.
8
Condorul [din public] a spus pe 9 noiembrie 2010:
MONSER Daniel, matale amesteci proza, poezia, imparati(presedinti), reptile, marinar, catarg, lacrimi, hrean, bucatar, sirene, umanitate, aluat etc. precum in NENEA IANCU. Ce te-ar putea OPRI ? Banuiesc ca NIMIC!
9
Ion Ion [din public] a spus pe 17 februarie 2011:
frumos citatul

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook