Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Galadriel: Totul a început odată cu făurirea Inelelor Puterii. Trei dintre ele au fost dăruite elfilor; ființe nemuritoare și cele mai înțelepte și mai încântătoare. Pe alte șapte le-au primit conducătorii piticilor, mineri și meșteșugari desăvârșiți din tunelele munților. Iar nouă, nouă inele au fost încredințate oamenilor, care își doresc, mai presus de orice, putere. Pentru că în fiecare dintre aceste inele se afla puterea și ambiția de a conduce peste orice rasă. Însă toți au fost înșelați, pentru că încă un inel a fost făurit. În ținutul Mordor, în flăcările Muntelui Blestemat, Lordul Întunericului, Sauron, a făurit în secret, un inel care să le controleze pe toate celelalte. Și în acest inel a ascuns toată cruzimea sa, toată răutatea și ambiția lui de a domina orice formă de viață. Un singur inel care le guverna pe toate celelalte. Unul câte unul, popoarele din Pâmântul de Mijloc au cedat în fața puterii Inelului. Însă au fost câțiva care au rezistat. O ultimă alianță a oamenilor cu elfii a pornit împotriva armatelor din Mordor, iar pe pantele abrupte ale Muntelui Blestemat au luptat pentru libertatea Pământului de Mijloc. Victoria era aproape, dar puterea Inelului nu putea fi înfrântă. Iar în acel moment, când pierise orice speranță, Isildur, fiul regelui, a luat sabia tatălui său. Și Sauron, dușmanul popoarelor libere din Pământul de Mijloc, a fost învins. Inelul a ajuns în mâinile lui Isildur, care a avut o singură șansă de a distruge răul pentru totdeauna, dar sufletul omului este ușor de ispitit. Iar Inelul Puterii are o voință proprie. L-a trădat pe Isildur, provocându-i moartea. Astfel, unele lucruri care n-ar fi trebuit uitate, s-au pierdut. Istoria a devenit legendă. Legenda a devenit mit. Și 2500 de ani mai târziu, inelul a supraviețuit tuturor formelor cunoașterii. Până când, s-a ivit șansa ca inelul să-și aleagă alt purtător. Inelul a ajuns la creatura numită Gollum care l-a ascuns în tunelurile adânci ale Muntelui Blestemat acolo unde l-a și mistuit. Datorită inelului, Gollum a trăit nefiresc de mult. Timp de cinci sute de ani i-a otrăvit mintea; iar în obscuritatea peșterii lui Gollum a așteptat. Forțele Întunericului s-au furișat din nou în pădurile lumii. Zvonurile vorbeau tot mai mult despre o umbră venind din est, șoaptele despre o teamă dincolo de cuvinte și, astfel, existența Inelului Puterii a fost recunoscută. Venise vremea sa. Așa că l-a abandonat pe Gollum. Apoi s-a întâmplat ceva ce nici măcar Inelul nu prevăzuse. A fost luat de singura creatură la care nu s-ar fi așteptat nimeni. Un hobbit, Bilbo Baggins, din Comitat. Pentru că va veni curând o vreme în care destinele noastre, ale tuturor vor fi hotărâte de hobbiți...

replică din filmul artistic Stăpânul inelelor: Frăția inelului, scenariu de , după J.R.R Tolkien
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Fran Walsh. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook