Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În general, arta de a guverna constă în capacitatea de a lua cât mai mulți bani de la o parte de cetățeni, pentru a o da altora.

citat celebru din (ianuarie 2010)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

 

1
Filip Emil [din public] a spus pe 13 martie 2015:
Un foarte mare adevar, tinand cont de ceea cevse intampla azi in Romania.Nu stiu daca Voltaire s-a gandit la ce ma gandesc eu dar azi avem foarte multi politicieni care stiu sa DIRIJEZE BBUGETUL DE STAT in directiile dorite de ei.
2
Angela Georgeta [din public] a spus pe 23 mai 2016:
acest citat ar trebui sa ajunga pe site-ul presedintilor/primilor ministrii. Dar nu numai atat, ar trebui sa se si conduca dupa el.
3
Nelu Gigănțelu [din public] a spus pe 24 mai 2016:
Atention! Trebuie spus din start! Voltaire (maestru al ironiei) este aici cât se poate de ironic.
Guvernanții, indfiferent de culoarea lor partinică, nu fac bani. Ei papă bani. Dar pentru a fi în grațiile poporului (mereu amator de pâine și circ), guvernanții iau bani de la unii (mai întreprinzători) și-i dau altora, mai numeroși și mai neajutorați. De ce o fac? În primul rând pentru a asigura pacea socială. Revoluțiile, așa tâmpite cum au fost ele, au arătat ce repede își pot pierde capul și capetele guvernanții. Iar azi, dând bani nemunciți celor mulți, ești mereu în grațiile lor și te votează.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook