Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Suferința duce la renunțare.

în Pe culmile disperării (1934)
Adăugat de Emilia NedelcoffSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în spaniolă.
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
iulia mirancea [din public] a spus pe 24 ianuarie 2012:
Da, dar nu întotdeauna ... Uneori, poate naște ură, adică altă suferință!
Sau, într-un caz fericit, suferința duce la luptă: pentru viață (a ta sau a celui de lîngă tine); pentru o cauză nobilă (vezi, Piața Universității, Doamne, ce vremuri trăim, ce istorie va fi scris existența noastră, de ce prezent avem parte, ce momente ireversibile susținem)!!!
Iulia Mirancea
2
M. Arin [din public] a spus pe 24 ianuarie 2012:
Iulia Mirancea! Ce vezi tu așa de nobil în Piața Universității? Băncile rupte sau vitrinele sparte. Ori ceata aceea de naivi înfofoliți în steaguri, care cred că dacă-l schimbă pe Boc cu Ponta l-au apucat pe Dumnezeu de un picior. Ai o părere ciudată despre noblețe! Strada e pentru circulație, nu pentru politică. România are un Parlament legal, care poate schimba orice guvern pe căile prevăzute de constituție. Strada, ca acțiune politică este total ilegală.
3
Homo Novus [din public] a spus pe 24 ianuarie 2012:
Pe principiul acesta, domnilor, nu ne mai rămâne decât să trăim ca în 1984 (aviz amatorilor precum M. Arin). Să păstrăm liniștea pentru că așa doresc domnii activiști ai puterii. Demonstrații au loc în toată lumea civilizată, acolo unde este instalată cel puțin o replică palidă a democrației, nu ca la noi, unde o mâna de oameni se încăpățânează să susțină o plutocrație panoptică.

P.S. Iată încă o acțiune ilegală: a-ți însuși proprietăți după bunul plac. Și totuși, unii nu se abat de la această dogmă politică.
4
M. Arin [din public] a spus pe 25 ianuarie 2012:
Homo Novus! Ce-are anul 1984 cu prefectura? În 1984 cântai în cor "trăiască și înflorească". Acum, ai voie să-l înjuri pe plutocratul panoptic Boc cât te țin plămânii. Iar la toamnă, când vine sorocul, ai dreptul să-l înlocuiești pe Boc cel bogat cu sărmanul Ponta sau cu sărăntocul de Mitrea. După care o să ți se umfle brusc nivelul de trai și o să trăiești ca-n povești.Dar lăsați lucrurile să decurgă constituțional. Nu schimbați voi Constituția, la colțul străzii!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 ianuarie 2012:
Dar daca puterea procedeaza neconstitutional? In Romania Constitutia este o sarmana femeie de strada care face trotuarul in fata celor doua Palate ale bulibasilor democrati (presedintele si premierul). Democratia n-ar trebui sa fie doar reprezentativa: I-am ales, patru ani au voie sa faca ce vor muschii lor flasci, de sahisti politici. Cetatenii au dreptul sa-i traga de urechi (alea mari si hipoacuzice) pe "reprezentantii" lor. Presedintele si liota lui partinica au inceput sa confunde reprezentarea cu reprezentatia. Democratia e in mod esential participativa. Guvernatii au dreptul si obligatia civica sa participe la procesul de decizie politica. O forma de participare (de influentare) este protestul. Locul lui e in strada, nu in cafenele sau in fata televizorului. NU poti sa ceri celor din strada altitudinea intelectuala a lui Bacon-schi. D-l Sunca damboviteana si-a probat calitatile intelectuale si morale atunci cand i-a etichetat pe manifestanti cu un termen imprumutat din zoologie. Domnia sa nu e insa un caz izolat. Caracatita portocalie s-a cam uitat crucis la popor. E timpul sa primeasca o lectie de "participare" si de "reprezentativitate".
6
M. Arin [din public] a spus pe 25 ianuarie 2012:
Baconschi și-a meritat soarta. A fost un fraier. S-a uitat atent în stradă și a spus ce-a văzut. Mare greșeală. Un om politic adevărat nu are voie să spună despre prostime că e proastă. Prostimea trebuie încurajată, în demersul ei "constructiv". Trebuie să fii orb de-a binelea să nu observi efortul material și logistic al unor structuri de organizare a acestor proteste "spontane". Amărâții, mai mult sau mai puțin conștienți, fac jocul altor caracatițe, Daniele. Tu, în daltonismul tău ideologic o vezi doar pe cea portocalie. Care, desigur, există. Sunt sigur că marii infractori "inamovibili" pun în palmele acestor oameni negăjiți bannere și portavoci. Și, în unele cazuri, chiar ceva numerar. Dar noua caracatiță, flămândă și rapace, după ce va prelua puterea cu ajutorul săracilor, îi va abandona, ca pe o batistă de unică folosință. Scenariul e scris de băieți deștepți, ca alde Vântu, Popa, Niculae, Patriciu etc. Pentru averile și liniștea acestor sforari lucrează, inconștient, lumea necăjită din stradă. Nu vă place Constituția? Dar ea a fost aprobată prin referendum! Vox populi! Schimbați-o, fraților! Faceți alegeri anual, dacă pe Dâmbovița încrederea politică se erodează așa rapid. Faceți proteste în cadrul legal, deosebit de larg și de permisiv, pentru o "dictatură". Dar, din rațiuni populiste, nu încurajați tulburarea ordinei publice. Este o primă condiție a stabilității, chiar și într-o democrație eminamente infantilă, ca a noastră.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 ianuarie 2012:
Cioran nu se refera la privatiunile cotidiene (inclusiv la cele mediatizate), ci la suferinta transformata in mod de a fi. Suferinta te indeparteaza de lucruri, de mirajul posesiunii. In fata suferintei stralucirile himerice ale lumii (bani, glorie, iubire, imbuibare, statut social) isi pierd puterea de seductie. Suferinta asumata e renuntare la asteptari, la revedintacari, la pretentii adresate semnenilor. Suferinta e o povara, dar nu una care trebuie inlaturata, ci una care trebuie indurata. Fiindca ceea ce ne doare e de fapt ceea ce suntem. Si suntem in masura in care suferim. Nu gandirea cu ocheadele ei reptiliene, ci suferinta cu flacarile ei tremuratoare ne arata ce suntem cu adevarat. Sufar deci exist, aceasta e deviza lui Emil. Exist in masura in care renunt sa ma las absorbit de lucruri, de confortul material. A exista nu inseamna a te instala comod in lume, ci a te situa in opozitie cu ea, a-i denunta iluziile si tentatiile.
8
Homo Novus [din public] a spus pe 25 ianuarie 2012:
Domnule Stanciu, intervenția dumneavoastră este salutară. Nu trebuie să uităm că, deși democrația ne asigură libertatea de exprimare, aceasta nu ne poate garanta faptul că nu vom deveni ridicoli în cazul în care abuzăm de și întindem la maxim avantajele aferente. Că tăcerea poate fi, uneori, o carte de vizită pentru inteligență și cumpătare... este deja un adevăr care stă la îndemână oricui. Si dacă plătitorii de impozite și TVA au dreptul (garantat prin Constituție) de a-și striga nemulțumirile în agoră, satisfăcuții nu au niciun drept să le stea în cale (nici fizic, nici prin afronturi perpetue).
9
iulia mirancea [din public] a spus pe 29 ianuarie 2012:
M.Arin, "Unde dai și unde crapă"! Sunt consternată: cine și ce sunteți, domnule M.Arin? Căci mie -asta care am o părere ciudată despre noblețe- nici nu mi-a trecut prin minte că ar putea exista cineva care nu poate face distincție între infractori și neinfractori ...! Cînd m-am referit la Piața Universității, nu l-am avut în vedere pe Ponta ci mi-am exprimat admirația față de acei oameni, care nu mai acceptă să fie călcați în picioare (vezi, discursul actorului Emil Hossu)! Căci "prostimea" (frumos, domnule!)și-a declarat protestul nepolitic, deci... Deci? Cred că dumneavoastră, în loc să urmăriți ce se-ntîmplă în realitate, vă expuneți niște idei preconcepute! Vă temeți de ceva, domnule, aveți vreo muscă pe căciulă, de vă apărați?... Argumentul dumneavoastră că, toți politicienii sunt la fel, nu este relevant (ba e chiar perimat)...!
Dar, iată,"Bun ziua am dat, belea mi-am căpătat" căci eu am exemplificat Piața Universității ca idee abstractă în asocierea cu o cauză nobilă. Nu era vorba despre "noblețe", așa cum i-ați dat dumneavoastră interpretarea... Nu prea ați înțeles ...! Totuși, apreciez că v-ați simțit liber să vă spuneți părerea căci iată aceasta este menirea noastră pe Pămînt: să avem drepturi și obligații!
Iulia Mirancea
Iulia Mirancea
10
M. Arin [din public] a spus pe 29 ianuarie 2012:
Iulia. Acei oameni "care nu acceptă să fie călcați în picioare", calcă în picioare legea, participând la mitinguri neautorizate (deci ilegale) care degenerează ușor în tulburări, cu geamuri și capete sparte. Și știi de ce sunt neautorizate. Pentru că sforarii, adică autorii lor morali, vor să-și păstreze anonimatul.
Nu știu câți ani ai, dar cu siguranță nu ai prea mulți, dacă nu vezi acolo caracatița ponto-antonesciană, care vrea să ia jucăriile caracatiței portocalii, înainte de alegeri. Caracatița roșie e flămândă și nu mai are răbdare.
Cât privește politicienii, rămân la părerea (perimată) că toți sunt la fel. Niște hoți care profită de naivitatea celor necăjiți. Când te vei maturiza cu adevărat o să-mi dai dreptate.
11
Michele [din public] a spus pe 29 ianuarie 2012:
"Cît privește politicienii, rămîn la părerea mea
(perimată) că toți sunt la fel." M. Arin
Subscriu și eu acestei idei. Problema, după părerea mea,
este sistemul politic, impus din exterior. Acest sistem nu
a dat roade decît pentru cei care l-au impus prin manipulare
și șantaj...
12
iulia mirancea [din public] a spus pe 29 ianuarie 2012:
Domnule! O țineți langa, domnule: "politicienii sunt la fel" Păi am zis eu că nu sunt la fel, domnule?! Nu sunt ahtiată după "caracatița roșie " așa cum insinuați! Aș vrea să fiți mai atent la mesajul transmis de vorbele mele, acestea: "Argmentul că, toți politicienii sunt la fel, nu este relevant" (nu este relevant, pentru a ne justifica indolența de a ne tîrî precum rîmele, despre asta vorbeam)! Dacă toți oamenii ar fi gîndit ca dumneavoastră, cum ar fi evoluat umanitatea?! Nu vedeți domnule ce e în lume? Nu vedeți sau nu vreți să vedeți? E alegerea și treaba dumneavoastră dar, de ce îmi impuneți mie să am aceleași opinii? Eu cred că, nouă -românilor- ne-a trecut cuțitul dincolo de os, așa încît să renunțăm la vechiul nostru proverb: "capul ce se pleacă, sabia nu-l taie" și să mai luăm în calcul și consecința: "dar cu umilință, jugu-l încovoaie"! Acest mesaj vreau eu să vi-l transmit dumneavoastră, domnule M. Arin...! Dumneavoastră ce-mi transmiteți în afară de ură față de un partid, care nu mă interesează (în care, de altfel, nici eu n-am încredere, ba chiar îl detest)?! Dar la ce ne folosește ura, domnule? Soluții ne trebuie, domnule, nu patimă! Nu vreau, domnule să dăm jos guvernul ci să-i cerem să facă treabă bună, pentru cei care i-au dat credit, că doar n-o fi ieșit din burta mumă-si, cu fotoliile (cele mai înalte), legate de ombilic ...! Să facă ce trebuie, domnule, iar dacă nu pot sau nu știu, să-i lase pe alții ... Domnule, nici nu ne imaginăm, cîți oameni buni or fi în țara asta și sunt ignonorați!
Mie mi-e rușine că stau aici cu calculatorul și, fără pic de bun simț, mă complac în această parodie de doi lei, în loc să fac ceva util pentru mine și pentru semeni ...
Mai citiți o dată depoziția cu care am început comentariul meu și încetați odată cu injuriile, acuzațiile și intoleranța ... Văd că pe dumneavoastră nu vă interesează să discutați ci să vă impuneți punctul de vedere... Păi asta, oricine poate face... Ce imagine-mi oferiți despre dumneavoastră, domnule M.Arin? Sunteți dumneavoastră cel mai deștept de pe Pămînt, sunteți sigur că aveți cea mai bună abordare, dacă nu admiteți păreri contradictorii, domnule? Vedeți, ați confirmat exact ce-am spus eu mai sus, că, suferința naște ură ...! Domnule, la o adică, fac ceva pe politica dumneavoastră dar, sigur, îmi pasă dacă nu cumva am făcut umbră Pămîntului degeaba, dacă n-am ocupat cumva locul unuia mai bun decît mine, al unuia care ar fi făcut totul ca să merite spațiul acordat existenței ..!
Iulia - asta: neștiutoare; imatură; credulă- (vai, o catastrofă)!

P.S. Ce părere aveți, domnule despre un prim-ministru care, în loc să-și facă treaba, se apucă să dea zăpada de pe drum cu lopata?! Și-mi ziceți mie să mă maturizez (da, într-adevăr, nu sunt destul de matură ca să pot înțelege asta)...! Repliați-vă domnule și, în loc să mă puneți la zid pe mine, care sunt inofensivă, mai bine acționați cumva și salvați-mă de la pierzanie, dumneavoastră care aveți toate răspunsurile căci uite, pînă să mă maturizez eu, cineva cîștigă teren și ... vai de mine, de noi, de țară!
13
M. Arin [din public] a spus pe 29 ianuarie 2012:
"Soluții ne trebuie, domnule, nu patimă!" De acord, doamna Iulia! Nenoricirea e că Piața Universității este ultimul loc din România în care se pot închega soluții. Acolo e patimă, împinsă până la ură, doamnă Acolo singurele "soluții" sunt "jos!" și "huoooo!". Acolo totul este contestat Parlamentul nu-i bun, guvernul e prost, președintele e tâmpit. Pedeleii sunt hoți, pesedeii sunt bandiți, udemereii, trădători, liberalii, escroci. Un nihilism total, care sporește haosul, și așa destul de profund. Dați puterea acelei mase amorfe, care vrea salarii mai mari și mezeluri mai ieftine!
Eu nu v-am pus la zid. Încercam să vă explic că tensiunea străzii nu rezolvă criza, ci doar o adâncește. Nu puteți crede, deopotrivă, în statul de drept (pe care încercăm, timid, să-l conturăm), și în presiunea oarbă (nu "nobilă") a străzii.
Cât privește gestul premierului, de a pune mâna pe lopată, s-a vrut a fi pur mobilizator. Așa se obișnuiește și la case mai mari.
Firește, nu sunt un om deștept. Dacă aș fi, nu mi-aș pierde vremea cu asemenea comentarii.
14
iulia mirancea [din public] a spus pe 30 ianuarie 2012:
Victorie!!! Victorie!!! Victorie!!!
A, stați ... nu vă speriați, nu mă aflu în Piața Universității! (sau, poate, mă aflu)?! Și, dacă m-aș afla, ați fi dezamăgit? Păi, nu vă amintiți? Conversația dintre dumneavoastră și mine a fost declanșată de ... Piața Universității! Ei??? "Famata" Piață are -totuși- ceva bun?! Căci, dacă nu era ea, nu aș fi avut șansa de a vă cunoaște ... stimate domn M.Arin! Și iată, în ciuda primelor impresii (reciproce), dialogul -expres- poate fi pertinent, reversibil, de bun gust!
Privilegiul de a vă fi cunoscut, alături de sinceritatea cu noi înșine, ar putea face palpabilă recunoașterea aceleiași lungimi de undă ... Atunci, trăiască Piața Universității:
-Spațiu liber de suferință și denigrare! (căci suferința duce la ură)
-Prospectant al aspirației către o viață nobilă! (fără presiune oarbă)

Iulia Mirancea- susținătoare a idealurilor umanității-

P.S. "Nu sunt un om deștept"! E! -modestia- Mie îmi păreți un om demn de considerație (n-am calitatea de a emite aprecieri)! Dacă dizertația dumneavoastră ar fi fost opacă, mi-aș fi aruncat la coș, propriul drept la replică! Deci, retractez verdictul "parodie de doi lei" și, în locul lui, consemnez exprimarea gîndurilor dumneavoastră ca lizibilă și cu stil!
Bineînțeles, oricare dintre noi avem dreptul și, mai ales, datoria explorării propriului intelect, în interesul evoluării speciei umane! Condiția de efemeride ne obligă să lăsăm în urma noastră o dîră distinctă de lumină, ferită cît mai mult de goluri și obstacole regresive!
15
M. Arin [din public] a spus pe 30 ianuarie 2012:
Doamnă! Nu sunt împotriva străzii. Dar vocea ei e confuză și tulburătoare.
Strada nu construiește, ci demolează. Strada este un animal puternic, dar orb.
Alegerile conferă legitimitate unei puteri. Dar alegerile consemnează opțiunea poporului, pentru ziua respectivă. Încrederea în politică se erodează galopant. E dovedit de statistici, că la două luni după alegeri, preferințele electoratului nu mai corespund. Și atunci, ce-i de făcut?
Să organizăm din două în două luni alegeri?

La noi, și nu numai, alegerile se câștigă mereu la limită. Există mereu o minoritate perdantă foarte numeroasă, care poate umple, nu numai Piața Universității, ci toate piețele din România. Ce facem într-o asemenea situație? Constituțional, urnele au vorbit. Puterea, bună sau rea, e mandatată să-și facă treaba.

Pentru dezbaterea de idei, pentru decelarea și identificarea tendințelor unei națiuni s-a ales Parlamentul. Parlamentul este ales de popor, deci are legitimitate.Moralmente, Parlamentul seamănă izbitor cu poporul care l-a ales.
De aceea Parlamentul românesc este, de fiecare dată, la fel de jalnic. Jalnic, dar legitim! Dați-mi măcar un argument juridic care să dea străzii o minimă legitimitate. Poate vă supără cuvântul legitimitate, nepotrivit între atâtea abuzuri. Dar cred că fiecare din noi vrea ca România să devină stat de drept. În acest caz trebuie să cultivăm un minim respect față de lege. Ori, un protest neautorizat, oricît de motivat ar fi el, sfidează legea.

A face Puterea, indiferent de culoarea ei, responsabilă pentru toate eșecurile noastre, individuale sau colective, mi se pare un teatru infantil.
Strada, chiar așa incoerentă cum este, poate da importante semnale pentru clasa politică. Dar a cere, imperativ, demisia lui Băsescu pentru că i-a pus, inabil, doctorului Arafat o ghicitoare mi se pare prea mult!

În Piață mocnește focul revoltei, peste care câteva televiziuni subversive și instigatoare toarnă seară de seară tone de combustibili. În spatele acestor televiziuni sunt nume grele și importante forțe politice. Există mulți oameni puternici, care vor ca țara să ardă, și odată cu ea, dosarele și sentințele lor. Ei sunt păpușarii, stimată doamnă. Oamenii aceea necăjiți care-și strigă păsul pe acest ger năpraznic, au devenit involuntar păpușile lor.
16
M. Arin [din public] a spus pe 31 ianuarie 2012:
Victorie? Cuvântul acesta mă sperie. E prea mare asemănarea lui cu Victor Ponta. Nu există amăgire mai mare decât substantivul "victorie". Au căzut în capcana victoriei, oameni grei: Caesar, Spartacus, Mihai Viteazul, Napoleon, Al. I. Cuza, Stalin, Hitler și, cu voia Dv, Ion Iliescu.

Acum cred și eu că jucăria aceasta, numită "victorie" trebuie dată lui Victor Ponta. Să se joace și el.

Prognoza e ușor de intuit. În maxim un an, Victoraș, asemenea lui Victor Ciorbea și a altor victorioși din trecut, va strica iar jucăria victoriei. Piața va fierbe iar, pentru că e singurul lucru la care se pricepe. Vor veni la rampă alți nemulțumiți, sub luminile interesate ale altor reflectoare. Iar clasicul deja protestolog Ciutacu va tuna și fulgera în continuare.Asta e meseria lui.

Dacă vreți să analizați acțiunea politică a străzii nu puteți evita două cuvinte: patologia socială și sociotehnica.

Primul explică mecanismul de declanșare al isteriilor colective, modul de alcătuire al celui mai ilogic și mai crud animal:mulțimea electrizată ideologic.

Sociotehnica este știința de a duce gloata de nas. De a o dirija acolo unde o cere interesul tău, făcând-o să creadă că e interesul ei. Aici sunt tari "Antenele" și armata de mercenari ai lui Patriciu, Vântu, Voiculescu etc.
Românii s-au transformat într-un popor de telespectatori. Televiziunile sunt un drog care, pentru audiență (bani) fac ce vor cu sufletele oamenilor.

Eu abia aștept să preia Ponta jucăria puterii. După candoarea privirii lui
e încă la vârsta când știe să se joace. Și Piața va fierbe iar, cerând ilegal demiterea unui organism legal constituit.

Așadar, la treabă, oameni buni! Să punem în operă îndemnul regretatului actor Hossu. Victorie! Victor Ponta în Piața Victoriei! Victorie!
17
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 ianuarie 2012:
D-le M. Arin, preopinenta dvs. intr-un moment de euforie candida a exclamat: victorie! NU se referea la ce se intampla in piata universitatii (momentan redusa la tacere de ger mai antipatic decat tzarul portocaliu), ci la relatia de comunicare cu dvs. Iulia si-a Inchipuit ca v-a adus cumva (nici ea nu a inteles prin ce mijloace) pe drumeagul tot mai putin umblat al bunelor maniere. Iar dvs. ce faceti? Ii naruiti iluzia cu doua prelegeri stufoase si sforaitoare (pomeniti ceva de niste sforari) despre cum si unde se poate practica democratia in spatiul mioritic.
Fireste ca strada nu e o solutie rezonabila, e chiar ultima pe lista rationalitatii (nu degeaba strada trambiteaza ca a gasit "ultima solutie"). Insa in Romania, creierul puterii trebuie din cand in cand ajutat sa gandeasca printr-un procedeu rudimentar numit scatoalca. Asta e rolul strazii - sa bata darabana pe ceafa groasa a guvernantilor. Sa o ameninte cu razboiul ori de cate ori se burica impotriva cetatenilor cu drept de vot. Multi dintre cei care protesteaza in strada, reproseaza Matrozului de Oranj atitudinea asta de pechinez belicos (a la Hitler). Dimcolo de erorile de politica economica si sociala de privatiunile incredibile la care a supus sarmanul popor roman, fara ca si aparatul sau politic sa-si reduca parametrii de inghitire a banilor publici), atitudinea dictatoriala, de mare sef de trib deranjeaza la d-l Basescu si la suita lui de moftangii.
18
iulia mirancea [din public] a spus pe 1 februarie 2012:
Domnule, M.Arin! Sunt consternată, domnule: nu sunteți numai un om de cultură, așa cum mi-am imaginat eu ... păcat! Văd că sunteți de fapt ... politician! Și probabil, sociolog! Sociologul cui? Politicianul cui? Domnule, știu ceea ce -atît de profesionist- îmi explicați, tot de la Facultatea de Sociologie (poate mi-ați fost profesor)! Sunt perfect de acord cu toate scestea, numai că eu, spre deosebire de dumneavoastră sunt obiectivă! Da, e adevărat că, de la televitor am aflat despre banii cheltuiți aiurea, nechibzuit pe obiective inutile, în sate care n-au alimentare cu apă și canalizare!
Domnule M.Arin văd că aveți un nivel de pregătire mult superior dar nu știu cît de sus e treapta de pe care vă prezentați pledoaria -atît de frumoasă și convingătoare de altfel- despre Patologia socială, dacă nu cumva studiați vociferările "gloatei" doar dintr-un laborator de psihodiagnoză!
Ciutacu e omul lui Voiculescu? Și Mihai Gîdea? Cu invitații săi cu tot (profesori universitari)și Mugur Ciuvică și Radu Tudor și Oana Stancu și, Adrian Ursu și Carmen Avram și Dana Grecu etc., chiar Mircea Badea, ba chiar și cei care nu mai sunt în viață (Emil Hossu) ...: toți sunt nebuni, domnule? Și eu, care nu știam că, soțul meu, care e funcționar în administrația publică, vine acasă cu 400 de lei pe lună ... de la televizor am aflat aceasta! Și că, în timpul verii muncim de ne ies ochii în grădina pe care o avem în mediul rural, ca să avem legume în timpul iernii ... de la televizor am aflat! Dumneavoastră, de ex. tot asta faceți în timpul verii domnule, M. Arin? Că, dacă nu faceți asta, scuzați-mă, dar nu putem avea aceeași viziune, privind realitatea ... Nu mă plîng, domnule, ba-mi place să dau cu sapa, chiar dacă locuiesc la bloc de la patru ani și să nu vă-nchipuiți că acolo am vreo vilă ... Nu domnule, n-am nici măcar o baie, să știți!
"Victorie! Victor Ponta în Piața Victoriei! Victorie"
Din punct de vedere literar m-ați terminat, căci, ador jocul de cuvinte! Dar, vedeți domnule M.Arin? Nu vă puteți abține să nu fiți ironic, cu toate că eu v-am atras atenția că n-am nici cea mai mică legătură cu vreun partid! Invocarea Pieței Victoria era doar o metaforă, domnule M.Arin ...
19
I.Ulian [din public] a spus pe 1 februarie 2012:
Iulia, din expunerea de mai sus reiese fără echivoc că ești o admiratoare a personajelor(nu personalităților cum crezi tu) care otrăvesc în fiecare zi cetățeanul român pe Antena 3. M.Arin are perfectă dreptate deși are un scop pe care sincer nu îl înțeleg. Acum văd că s-a dat cu dușmanii, dar asta n-are nicio relevanță, important este abordarea de moment, care este corectă. "Victorie! Victor Ponta în Piața Victoriei! Victorie" Păi asta urmărește toată opoziția care nu are nicio alternativă viabilă la actuala guvernare, singura lor deviză este plecați voi, ca să venim noi. Și eu doresc să plece pedeLEII, dar dacă se reîntorc UseLEII ne va fi cu mult mai rău.
20
daniel stanciu [din public] a spus pe 1 februarie 2012:
D-le Marin la noi alegerile parlamentare din ultima vreme nici macar nu se mai castiga. Nici formatiune politica nu a obtinut pe cont propriu sau prin alianta preelectorala (foarte important aspectul) o majoritate nu zic concludenta, ci macar simpla (de 50% + 1). Hidra inocenta si portocalie a facut un pact postelectoral cu prietenul nostru etern Istvan si cu politicienii liberi de partid, asa-numitii uneperisti. Puterea prezenta nu e rezultatul alegerilor, ci al manarelilor post-electorale. E adevarat ca manareala este o caracteristica nationala asa ca n-am sa va contrazic in privinta reprezentativitatii (nu a legitimitatii) puterii actuale. Vad ca reluati marea tema (gogoritza) prezidentiala a mogulilor care fura ca-n codru in conditii de defrisare masiva. Mogulii vor sa-si apere libertatea fiindca sunt niste evazionisti si delapidatori. Superb! Dar de cand conteaza asta pentru justitia din Romania, aia impartiala si independenta cf. Constitutiei pe care o invocati ca pe Biblia pe care a jurat Base ca nu i-a dat un croseu de stanga in felinare si in pate pustiului ala care striga ceva despre Bunicutza. Justitia este mai mult ca niciodata in era postceausista bratul secular al presedintelui.
Vorbiti de sociotehnica si anumite persoane, se grabesc sa va considere sociolog. NU cred ca sunteti, parca v-ati declarat cu alt prilej lingvist. A propos de uzul limbii.
Incipitul discursului dvs. e tipic pentru retorica practicata de puterea actuala. Sa citim si sa luam aminte. Demarati frumos: Nu sunteti impotriva strazii. Ce tolerant sunteti, sa nu va recunosc! Dupa care incepeti sa luati strada la palme: are o voce confuza, demoleaza si e oarba pe deasupra. Asta se cheama ca va contraziceti. Imi amintiti de un personaj de poveste, sa-i zicem Sinbad. Daca nu ma insel dumnelalui zicea o data : Daca Parlamentul ma suspenda, in 3 minute (pac, pac cum spune un europarlamentar) imi dau demisia. NU stiu dupa ce ceas se orienteaza dumnealui, dar sunt sigur ca dupa unul defect. Mai dau un exemplu, mai strigator inca: Parlamentul a votat majorarea salariilor cu 50%. Presedintele in cunostinta de cauza (pe toate le stie acest expert cu macrostabilitate si crestere economica) a zic ceva in genul: NU pot sa cred ca intr-un stat de drept o lege nu se aplica. Si fiindca suntem de geanta latina putem invoca vorbulita: Sa se faca justitie, chiar de-ar fi sa furam mai putin ca inainte! Sa mai spun ca legea promulgata ieri, astazi e abrogata? Avem conducatorii pe care ii meritam. Si totusi uneori simtim ca avem conducatori prea buni pentru valoarea noastra intelectuala si morala. Atunci iesim in strada si ne revendicam dreptul la o guvernare echitabila, concordanta cu marile noastre defecte.
21
Homo Novus [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Domnilor, nu văd de ce v-ați lansa în mini-eseuri înfășurate în patos pentru a convinge un zombie portocaliu că este zombie. Poate v-ați întreba: "da' de unde știe Homo Novus că vocalul trupei Orange este un zombie?" Simplu: pune legile înaintea oamenilor, exact ca arieratul din capul s(t)atului. Un om cu capul pe umeri știe că multe legi ar trebuie să fie provizorii, să înlocuiască temporar o lipsă de soluții, pentru că unde există o lege, nu există o soluție (mă refer la legile închegate de om, pentru că ceea ce este creat de om, în esență, nu poate să fie permanent). Și noi avem multe legi. Vrei să nu mai iasă oamenii în stradă, să nu mai facă "tămbălău", găsește o soluție echitabilă atât pentru oameni, cât și pentru buzunarul tău obez. Din păcate, nu există, pentru că actuala putere și-a înșușit în trecut atâtea privilegii, încât, pentru a-și însuși în continuare, au fost nevoiți să asmute asupa cetățenilor dulăii austerității. Până și gravitația a putut fi depășită datorită unor minți strălucite care au putut găsi soluții chiar și pentru o lege naturală. Forța de atracție a Pământului este depășită atunci când părăsești solul, datorită forței de propulsie a aeronavelor. În conluzie, politicienii noștri sunt incompetenți și corupți. Dictează legi fără să se gândească la efectele negative ulterioare care se răsfrâng asupra societății. Altfel spus, aceștia gândesc mărunt, pe termen scurt. Așa că, domnule Marean, nu ne mai vorbiți de "legi", că ne-am săturat de "analfabeții care se simt nevoiți a le dicta".
22
M. Arin [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Homo Novus! Politicienii noștri sunt exact ca tine, alegătorul lor: "incompetenți și corupți". Și proști, pe deasupra.

Și de ce n-ai fi tu, "Homo Novis", un zombie? Pentru că ai altă părere decât a mea? Părerea mea (dialog civilizat, fără presiunea străzii) e departe de a fi singulară. Altădată, când mai protestezi în Piață,
ia-ți o căciulă groasă. Cu gerul acesta nu e de glumit. Riști să-ți înghețe bruma de creier care ți-a mai rămas.

Dacă s-a validat, prin REFERENDUM, un principiu "Nimeni nu este deasupra legii", nu poți pune nimic deasupra ei, berbecule! Care oameni vrei tu să-i pui "înaintea legii"? Tot poporul? Sau numai ciracii tăi "ideologici"? Vrei să faci un stat de drept din țara ta, sau o bandă legionară?
23
Homo Novus [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Îmi vorbiți despre "dialog civilizat" și, în același timp, apelați la argumentum ad personam, adică vă dedați atacurilor la persoană atunci când nu aveți nimic de spus pentru că faptele (ceea ce se vede, mediul real) nu reprezintă o acoperire pentru dumneavoastră. Încercați să deturnați atenția de la lucrurile cu adevărat delicate. Încălcarea constituției de către președinte în repetate rânduri și alte fleacuri de această natură. Bine zice un autor respectabil: unii sunt mai egali decât alții. "Nimeni nu este deasupra legii", într-adevăr, asta dacă ne citiți dintr-un tratat de drept constituțional. Dar priviți și în realitate: establishment-ul pe care îl apărați dvs. cu atâta înverșunare ne demonstrează, din nou, că infrastructura lingvistică este supusă interpretărilor. Pentru cine nu înțelege, traduc din fantastic în real: oamenii trebuie să rabde în mod civilizat, să intre într-un dialog unidirecțional cu puterea (să înghită gogoșile fără să le mestece), lumea trebuie să fie solidară cu cei bogați, chiar și cei care nu au cu ce să-și achite datoriile la statul pe care trebuie să-l proslăvească (un alt activit portocaliu spunea că oamenii nu trebuie să beneficieze de asistenta sociala daca au patru pereti, adica, altfel spus, daca ai un loc in care daca te intinzi pe jos nu te ploua, inseamna ca esti nesimtit si te scalzi in bani) etc. În încheiere, domnule Marean, eu nu zic despre dumneavoastră că sunteți prost, cum ați zis dvs. despre mine într-un puseu de respect vizavi de curtea dominanta, întrucât aș jigni cititorii pentru care acest fapt se observă de la o poștă.

Atenție la dezacorduri! Corect este: pe cine vrei tu să pui "înaintea legii" sau care sunt oamenii pe care vrei să-i pui "înaintea legii".
24
iulia mirancea [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Daniel Stancu. DANIEL ... Frumos nume! Daniel, din groapa cu lei ... Leii, cei cu instinctul agresiv anihilat! Știți povestioara? E cel mai frumos pasaj din Biblie ... Dacă n-o știți chiar aș vrea să vi-o spun. Nu, nu acum! Acum, altă prioritate îmi dă ghes: vreau să vă dedic un apelativ, de mult consacrat nobleței: ALTRUISM! E atît de imperativ! Căci ...
Căci, de multă vreme, de prea multă vreme, inima mea n-a mai primit aici, pe tipsia asta a sa -cea mai delicată- o cupă de nectar de cea mai bună calitate: ambră! Gestul dumneavoastră are buchet de ambră, domnule Daniel Stancu ...! Să fie vis? Chiar și așa: îl prefer exclusiv, în locul coșmarului din care nu mă puteam trezi! Căci, iată, el -visul- îmi va fi salvat sufletul de la pericolul "pierzaniei", cu care încercasem zadarnic, să-mi conjur invincibilul interlocutor, judecătorul meu integru -exponent al dreptății- diriguitorul edictelor țării (întru bunul său mers)!
Așadar, tocmai încercam să-mi ogoiesc rănile, aici, pe rogojina asta a discreditării -eu, cea desființată iremediabil de pe piedestalul bunelor intenții- consimțind -spășită- să accept, fără să înțeleg, netrebnica-mi soartă ... S-o accept ca pe o cruce binevenită, cuvenită prihanei ...! (am călcat în străchini) ...! Și, însămi uimită, să-mi plec nătîngu-mi cap, în fața sentinței fluturate de avocatul acuzării, ivit și el -inopinat- de la cine știe ce susceptibilă tribună ... Sentință definitivă, cu care -așa, instantaneu- mă pricopsisem!
Cînd, iată-vă pe dumneavoastră -gentil, solidar, plin de solicitidine- curmînd un sacrilegiu inutil, care nu se mai sfîrșea ...
Mulțumesc, domnule Daniel Stancu! M-ați scos din ambientul mocirlos în care -neatentă- mă împotmolisem și, nezărindu-se nici o urmă de speranță favorabilă mie, -iată- îmi veți fi venit în ajutor, cu propria dumneavoastră armură valorică! Sunteți un gentlemen și n-am să-ncetez niciodată să cred: în această țară, tulburată de zvîrcolirile incomode ale "gloatei", mai există ... OAMENI! Oameni, pe care, scîncetul "jalnic" al "prostimii" îi așteaptă, îi vrea, îi cheamă! Acum!
Gratitudine? E doar un banal stereotip, ca toate altele -controversate în aceste vremuri- (vazi, noblețe) ...! Nici o recompensă n-ar fi compatibilă cu gestul dumneavoastră, el fiind conceptul însuși de umanitate! Ghiciți-i înțelesul domnule -aplaudat- Daniel Stancu! Ghiciți-l și atribuiți-l: Răul nu trebuie să se creadă etern!
25
PoloBoc [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Oameni buni, nu vă mai pierdeți timpul de pomană. M. Arin e, de fapt, Nea' M. Ărin, miliardarul. Se scaldă în bancnote portocalii (cele cu figura marelui poet Blaga) și le dă cu tifla protestatarilor care au ales, în schimb, să dea glas revendicărilor lor întemeiate, și aceasta în spațiul PUBLIC, nu acasă la EBA.

Al vostru,
PoloBoc,
în centrul problemelor,
fără înclinații stângiste sau băsiste.
26
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 2 februarie 2012:
PoloBoc, Marin(arul) întruchipat de tine drept Nea Mărin miliardarul, nu atinge cu statura lui de pitic nici călcâiul regretatului om de teatru. Că se scaldă în bacnote bine spălate, se vede cât de curată îi este răutatea.
27
PoloBoc [din public] a spus pe 2 februarie 2012:
Domnului care nu pierde nimic din vedere: aveți dreptate, Amza Pellea a fost un actor nemaipomenit, însă intenția mea nu a fost să-l compar cu pigmeul nostru comun, ci doar să sugerez printr-o analogie nevinovată și strecurată (poate în mod neavenit) între cel din urmă și personajul jucat de cel dintâi (de aici și din istoria cinematografiei române) cam cum stă situația de-ar fi să privim în culisele reprezentațiilor îngemănate în câteva replici recognoscibile și perimate ale actorilor politici și sociali care își apără reciproc obrajii groși.

Al vostru,
PoloBoc,
în centrul problemelor,
fără înclinații stângiste sau băsiste.
28
Madame [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Legiuitorul trebuie să aibă în vedere contextul normei juridice și implicațiile ei practice pentru a nu fi împovărătoare, ci pentru a contribui la binele societății. Deși art. 16 din Constituția României are un caracter imperativ (factorul deontic este obligatoriu), totuși, unii sunt mai presus de lege. Egalitatea nu are un caracter absolut, nelimitat, nu are aceeași măsură pentru toți.
29
Homo Novus [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Revin. "Nimeni nu este mai presus de lege". Desigur, această afirmație încapsulează valoarea unui zvon răspândit la o partidă de etnobotanice. Iată câteva exemple edificatoare: Nicolae Popa, Mihai Nicolaeciuc, Sorin Ovidiu Vântu, Traian Băsescu, Monica Iacob Ridzi, Șerban Huidu (care a ucis din culpă), dar și alte personalități notorii. Unde sunt? Au răspuns în fața legii pentru încălcarea acesteia? Sigur că nu. Doar ei sunt mai egali decât papagalii cu o "brumă" de creier care întreprind activități în interiorul granițelor legii și își permit, o dată la câțiva ani, să coboare în stradă din cauza faptului că, de la un punct, au ajuns să muncească mai mult pentru alții (și nu mă refer la membrii familiilor lor). Nu e ilegal să protestezi, e ilegal să protestezi violent. Dar dacă ne uităm în istorie, orice schimbare de paradigmă (a dimensiunii sociale cu preponderență) a fost însoțită de reacții din partea celor care și-au investit identitățile în ordinea ce se dorea a fi schimbată. La noi, reforma este termenul feciorelnic cu care au fost botezate măsurile de tranșare ce nu promit nicio finalitate concretă. Și este absolut normal ca oamenii să fie reticenți. Dacă timp de 7 ani nu ești în stare să construiești o autostradă în adevăratul sens al cuvântului, cum să te creadă "pollimea" că o să faci să răsară spitale în timp util în locul celor pe care le-ai închis. Atunci când vrem să-i călcăm în picioare pe viermii care își cer drepturile (a nu-i asigura "ciumpalacului" posibilități minime de subzistență este o încălcare flagrantă a drepturilor omului), dăm dovadă de incompetență în sfera psihologiei și comportamentului uman. Politicienii sunt incompetenți în domeniul științelor socio-umane, nu au pregătirea necesară pentru a înțelege mecanismele comportamentale și motivaționale care stau la baza anumitor reacții și conduite pe care vulgul, ca organism colectiv, le generează la un moment dat. Ar trebui să gândim mai mult în termeni de cauză și efect. Un exemplu concret ar fi următorul: dacă este imperativ ca unui individ să i se amputeze piciorul (altfel ar muri), iar medicul dă curs acestei necesități, organismul individului va răspunde agresiv prin reacții acute la măsura întreprinsă de specialist, căci este posibil să apară infecții și alte complicații, organismul având nevoie de timp pentru a-și reveni după o intervenție drastică. Cea mai indicată atitudine pe care medicul trebuie să o adopte este de a ajuta organismul să se adapteze la noile condiții, la noul mediu pe care este firesc să-l întâmpine cu un anumit grad de rezistență la schimbare.
30
BETTY MARCOVICI [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Suferinta duce la tot ce poate fi mai rau. In jurul nostru guverneaza suferinta.
31
M. Arin [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Homunculus Novus! Continui te alint în latină, să nu priceapă chiar toți cât de mult te respect. Eu știu, și mă doare, că o droaie de derbedei cu bani, de la toate partidele, sunt deasupra legii. Problemas este să-i coborîm pe ei sub lege, nu să ne cocoțăm și noi deasupra ei.

Când vrei să-mi spui "bă, prostule" spune-o pe șleau! Nu te pierde în subtilități constipate. Nu te voi contrazice pentru că aici punctele noastre de vedere coincid.

Ei, bine, din lista lungă, dar incompletă de bandiți, prezentată de domnia ta, mai mult de jumătate sunt din opoziție. Ori voi, cerând atât de insistent alegeri anticipate, acolo în Piața voastră, nu faceți altceva decât să favorizați infractorii (Vântu, Popa, Micolaeciuc), aducându-i la guvernare,

Voi nu vreți să eradicați hoția. Vreți doar să grăbiți predarea ștafetei între hoți.

Cât privește politicienii, ei sunt replica fidelă a celor care i-au ales. Cum e turcul, și pistolul. Cum e poporul, așa e și Parlamentul.

Dacă ai vreo idee benefică, în afară de a-l schimba pe Boc cu Ponta, te rog să revii.
32
iulia mirancea [din public] a spus pe 20 februarie 2012:
"Piața transformată în mecanism antiprosperitate naște monștri"
"Prosperitatea și geamăna ei -bunăstarea- nu sunt concepte sihastrice" (Dinu Marin, Negativul lumii)
"Dumnezeu s-a dovedit îngătuitor cu diversitatea de intensitate la destin a oamenilor" (Dinu Marin, Inter-regnum )
33
Homo Novus [din public] a spus pe 20 februarie 2012:
Stimate domn, constiparea de care m-ați acuzat (iată) acum mai bine de 2 săptămâni se numește "autocenzură". Aceasta poate fi extrem de benefică în unele situații. Dacă nu mă credeți, puteți încerca și dvs. În schimb, "bă, prostule" nu este o atitudine dezirabilă. Trebuie să aducem argumente astfel încât cititorii să ajungă, printr-o succesiune de deducții, la concluzia că un astfel de apelativ este justificat prin natura lucrurilor. Dacă se poate, nu mai folosiți "voi" când vă veți mai adresa unei singure persoane. Pentru că această strategie de a arăta cu degetul emană un iz de calomnie și trădează neputința mascată de a combate persoana respectivă, ajungându-se, din necesitate, la proiectarea imaginară și speculativă a acesteia într-un mediu la care nu este afiliat/ă. Pe scurt, nu mai aruncați în oala opoziției persoane despre care nu aveți informații concrete (sunt 80% șanse de a vă înșela). Deși nu am nicio simpatie pentru niciun partid politic indigen, știu că a înlocui clanul lui Mircea Băsescu cu cel al lui Vântu nu va aduce nicio schimbare (nici bună, nici rea). Dar știu că este imposibil, căci Traian Băsescu a deveni omul americanilor (de voie, de nevoie), aceștia din urmă favorizându-l în mod vădit. Și aici se regăsesc adevăratele sfori. În altă ordine de idei, eu v-am oferit un exemplu de bun-simț despre cum funcționează organismele în general, în special atunci când la mijloc se interpune deficitul de rațiune. În România, lipsa de educație este o realitate extrem de delicată, fiind alimentată de politicile antisociale provenite dinspre putere. Multe biserici, puține școli și spitale. Mie nu mi se pare a fi o coincidență nefastă, ci punerea în mișcare a unui mecanism oribil de îndobitocire. Între timp, Boc a fost schimbat cu un factor de decizie într-ale "colectării" de informații. În ceea ce privește respectul dvs., este sublim, dar...
34
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 16 ianuarie 2013:
Așa este, geniule Cioran, ai avut dreptate!
Nu mi-a trebuit chiar un an, ca să revin aici, cu o shimbare de atitudine, aripi frânte, renunțare la ... orice!
Acum, recunosc: da, suferința duce la renunțare!
35
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 25 ianuarie 2014:
Din întâmplare, eu am deschis această pagină! Deci, mi-e cea mai dragă!
Și, șapte sute treizeci de zile sunt, de 20 de ori mai mult,
decât crezusem că voi rămâne pe-aici!
Probabil, e suficient!
36
Iulia Mirancea [utilizator înregistrat] a spus pe 24 ianuarie 2016:
„Istoria rămâne cea mai frumoasă poveste”!

Remember (dedicație pentru Sir)

S-a întâmplat în ianuarie, 24, 2012!
Adică într-un astăzi și un ianuarie de acum o mie patru sute șaizeci de zile
la fel de geros, interminabil, condamnat la autopsihanalize lungi, agasante, inutile...

Când vii după suferința pierderii ființei care te-a iubit cel mai mult pe Pământ
(ori ai iubit-o tu), cum poți fi altfel decât confuz, confundabil, dezgustat, dezgustător?
Și când prezența a pritenilor îți amintește de ființa care (subit) nu mai e (cu tine),
îi mai poți accepta, oare, în preajmă? Poți să mai calci în locuri care îți amintesc... ?
“Marile dureri sunt mute...”

Așa (tot așa) eram atunci, pe 24-012 când s-a întâmplat miracolul meu de pe Net, care,
incredibil, doar cu o rotație de o sută optzeci de grade, a fost în stare să schimbe totul!
Va fi schimbat, cineva trebuia să facă asta fiindcă, cert, nu mai voiam nimic și pe nimeni!
Urlam (efectiv) ca un animal înjunghiat, de durere și revoltă!
Încărunțisem (la propriu și figurat) dar nu-mi păsa de nimic!

Dar într-o zi, am deschis calculatorul (meu drag, de prea mută vreme abandonat)!

Evident, căutam ceva (ce? pe cine?), o ascunzătoare? Sau o ecluză către ieșire?!
Și atunci va fi apărut acest, predestinat, “Cel mai mare site românesc de citate”,
cu un subtitlu in extenso, misterios și expansiv : “Citate la întâmplare”!
Citate la întâmplare? Curios! L-am accesat (mecanic, desigur) și am citit:

Suferința duce la renunțare!

Nu cred nici acum: acest citat al lui Cioran era drogul meu antiîngenunchere!
Ceea ce nu înțelegeam era, ce căuta el, acolo! Cine, când, cum, de ce îl pusese?
Cine ar fi ștut despre întâmplarea, apatia, suferința, renunțarea mea? Ce haos!

Așadar am scris (aiurea-n tramvai), ceva inspirat stricto senso, din ce vedeam la televizor (niște proteste de stradă, așa-ceva), fără nicio legătură cu mine, starea, inerția, alura mea!

Și stupoare, un om –M.ARIN- mi-a răspuns! Mie, o necunoscută?! Magnific! Ludic! Ireal!

Habar n-aveam cum funcționează acest site (și nici altul), nu cunoșteam și nu concepeam
(și nici acum nu apreciez) perspectiva dialogului transversal, a conversării cu necunoscuți!
Nu știam nimic, nu așteptam nimic și, mai ales, crezusem că sunt singură...!

Dar nu eram singură! Un om care nu știa nimic despre mine (de unde?);
avusese ceva de spus pe o pagină expresă despre suferința ca pretext al renunțării:
„.cred că ești foarte tânără”! Tânără? Primul impuls, indubitabil: să-l reped ...

Când viața nu mai contează și nu mai are sens, cum să mai conteze motivația juvenilității?!

Și totuși, un textuleț oarecare, spontan, va fi putut transmite cu totul altceva
decât refuz, negare, desperare, nepăsare! Și, realmente, va fi inspirat, feed-backul
pe care un om (M.Arin), absolut necunoscut, îl va fi speculat (fără să știe), excepțional!

Un om, apărut pe linia a I-a de „autofront”, mi-a spus ce a crezut (sau ce a vrut să creadă)!

Bine ați făcut că mi-ați spus, ceea ce ați vrut să credeți, domnule M. Arin!
Căci subconștientul și-a făcut cum se cuvine, treaba: a perceput corect, in medias res!
Sugestia “cred că ești foarte tânăr㔠ad rem: “mai ai de vorbit, trăit, iubit!”

DE IUBIT?

Sanctic: subconștient, receptor, mesaj, reacție! Nihil sine Deo!
Și nimic nu e întâmplător pe Pământ! Iar lucrurile care ni se întâmplă doar o dată în viață, trebuie păstrate cu multă grijă, în seiful cel mai securizat: Suflet!

Căci, o, Doamne, cât de mult l-am iubit în clipa aceea, pe acel Om!

Și atunci a început istoria unei povești... Istoria unei povești frumoase și unice în care eu -simplu și concret- nu voi fi renunțat (chiar sub apanajul suferinței) să descopăr și să ador
(fie și în spatele unui pseudonim), auspicii ale nobleței, care pot alcătui un Om!

O poveste în care eu -chiar aici- voi fi adormit de sute de ori pe tastatură
și ochii mi se vor fi deschis direct pe un ecran, ca să vadă dacă a venit El!
Iar El era acolo, tocmai își potrivea cravata, incitant de șic...
Și, incitant de șic, mă tachina: “suferința NU trebuie să ducă la renunțare”!
Suferința nu trebuie să ducă... Suferința nu trebuie... Suferința nu! Nu...! Nuuu...

Un an esențial -2012-, o lună de început -ianuarie- un nume drag –M.Arin-!

Recunoaștem sau nu, poveștile întâmplate în viața noastră, alcătuiesc o istorie!
Într-o nișă nevăzută din Univers, un cui, tot nevăzut, penetrează gaica veșniciei
pe care e încrustat, ca blazon (princiar, dacă vrem), povestea istoriei noastre...!

Iar “istoria rămâne cea mai frumoasă poveste”!

(P.S.
Sir, nu-mi răspundeți, vă rog!
Nici n-ați avea ce, de ce, la ce!
Nu aștept nimic, de la nimeni!
Mi-am destăinuit o recunoștință, atâta tot!
Căci sunt un om recunoscător și sincer!)
37
Nelu Gigănțelu [din public] a spus pe 25 ianuarie 2016:
Vă scriu în numele lui M.Arin, care mi-a predat identitatea sa.

Lady! Mă bucur că dialogul nostru de acum patru ani te-a motivat în acțiunile care au urmat, te-a ajutat să depășești un moment mai greu. Dialogul, chiar și atunci când e satiric și ironic, poate fi constructiv. De aceea nu înțeleg de ce unii aruncă în mine, ca nebunii, cu ciori și pupeze, de câte ori au ocazia. Suntem satirici sau nu? Un satiric adevărat are simțul umorului...

Merită recapitulat și efectul politic al dialogului. Atunci Piața Universității l-a dat jos pe Boc și l-a pus pe Ponta. M.Arin v-a spus de-atunci că schimbarea aceasta nu aduce nimic bun. Rezultatul? Patru ani mai târziu, după tragedia de la colectiv, strada erupe iar și îl dă jos pe Ponta.

Sunt sigur că strada îl va da jos și pe Cioloș, când se va sătura de mutra lui francofonă. De aici rezultă că strada habar n-are ce vrea. Și ar trebui să rămână doar spațiu de circulație, nu de dispute politice.

Patru ani înseamnă un ciclu olimpic. Doamne, ce de timp! Dar fiind o aniversare a noastră simt nevoia să adaug: La mulți ani, Lady!

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook