Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu știu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranță cel de-al patrulea va fi luptat cu pietre și bâte.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în italiană.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

 

1
Gianina [din public] a spus pe 5 iunie 2010:
Se refera oare la faptul ca Cel De-al Treilea Razboi Mondial va duce la distrugerea omenirii?
2
Costea Bogdan [din public] a spus pe 2 august 2010:
pai tu ce crezi?
3
adria [din public] a spus pe 18 noiembrie 2010:
Eu nu cred ca se refera la distrugerea omenirii, atunci nu ar fi vorba de al patrulea.Posibil sa fi intuit regresul nostru ca specie .Nu aveti si dvs impresia ca pe zi ce trece ne indobitocim ?
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 noiembrie 2010:
D-na Adria, cu intrebarea dvs ati suprins ideea potrivit careia exista o relatie inversa dintre civilizatie si cultura: evolutia civilizatiei determina un regres al culturii (sau spiritualitatii). Daca monitorizam specimenul uman la scara istoriei observam ca bipedul guraliv este tot mai interesat sa creeze obiecte care ii asigura confortul material (civilizatia) si ca se preocupa tot mai putin de “mobilarea” pe dinauntru (cultura). S-a ajuns astfel ca omul "recent" sa traiasca intr-o lume a obiectelor si sa defineasca prin posesiunea acestora. Nu mai conteaza ce este el ca persoana (ce caracter sau ce filosfie de viatza are), ci cat de bogat este... pe dinafara. Omul devine o anexa a proprietatilor lui materiale. Traind « pe dinafara » (la marginea a ceea ce este), se indobitoceste, isi atrofiaza constiinta.
Einstein avea in vedere cu totul altceva. Masinariile de ucis sunt atat de eficiente, incat pot distruge aproape in intregime civilizatia faurita de om. Daca dupa un al treilea razboi mondial vor exista supravietuitori, vor fi obligati sa porneasca aventura evolutiei (in planul civilizatiei) de la zero. Trogloditul post-nuclear va avea drept resedintza o pestera si drept instrument de lupta cu dusmanii naturali ciomagul. Insa, pentru ca e un biped inteligent, va dori sa experimenteze intai toroipanul (ciomagul) pe spinarea semenului- sa vada daca e suficient de rezistent. Si astfel, bataia cu ciomegele, “bastonada” (care da atata farmec istoriei umanitatii) va fi reluata.
5
adria [din public] a spus pe 13 decembrie 2010:
Stimate domn.M-a surprins propozitia "Einstein avea in vedere cu totul altceva.", care nu mai lasa loc nici unui comentariu.Interpretarea pe care dvs o dati citatului este intr-adevar foarte plauzibila, dar este totusi -un punct de vedere.Multumim oricum pentru opinie.
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 decembrie 2010:
Stimata doamna, faptul ca ati comentat dupa asertiunea mea deovedeste ca mai "lasa loc" si altor comentarii. Daca spun ca: "X are in vedere cu totul altceva" nu pretind ca formulez un adevar definitiv, ci doar ca imi exprim o convingere personala. E adevarat ca o convingere este o "modalitate opinabila" mai puternica decat o simpla opinie. Dar, intrucat nu suntem la aritmetica (unde opiniile si convingerile personale sunt excluse intr-un mod "nedemocratic")chiar si o convigere poate fi pusa in discutie de oricare alt "argumentator". Cu o singura conditie: sa-si probeze pozitia (nu ca pe un costum in fatza unei oglinzi concrete, ci ca pe o idee in fatza unei oglinzi imateriale: constiinta celuilat).
7
nikolasss [din public] a spus pe 8 februarie 2011:
citatul este pe atat de simplu pe cat pare de comlicat......incercati sa intelegeti intelesul propriu al cuvintelor. dupa al treilea razboi mondial nu va mai exista nimic, decat bete si pietre asta in cazul in care vom supravietui
8
Manuel [din public] a spus pe 11 februarie 2011:
ii logic ca se referea la distrugerea omenirii pana in stadiul preistoric ...si ii f logic deoarece la ce arme avem....al treilea razboi probabil ar fi chiar apocalipsa sa speram ca nu
9
alexandra89 [din public] a spus pe 4 aprilie 2011:
Draga Domnule Daniel Stanciu...va cam pierdeti in cuvinte. Cum spune chiar Einstein "daca nu poti explica intr-un mod cat mai simplu, inseamna ca nu ai inteles destul de bine."
10
daniel stanciu [din public] a spus pe 4 aprilie 2011:
Alexandra, uneori exprimarile simple trebuie complicate pentru a fi intelese de mintile simple. Ati inteles?
11
rendo006 [din public] a spus pe 31 mai 2013:
al patrulea razboi mondial va fi sfirsitul lumi venirea lui isus cristos fara arme caci isus si ingeri sunt duh si oameni se vor omara intre ei cucuvinte tari ca piatra si goale ca lemnu cea ce fac oameni deja
12
M. Arin [din public] a spus pe 31 mai 2013:
rendo006,

Scrierea ta agramată
arată clar
că Sfârșitul Lumii
este aproape...

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook