Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nemurirea – o soartă mai rea decât moartea.

citat din
Adăugat de Silvia BratuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Edgar A. Shoaff. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
D. Enache [din public] a spus pe 10 ianuarie 2012:
Nu există nemurire, decât înaintea decesului!
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 ianuarie 2012:
O nemurire care "moare" o data cu cel care crede in ea este moarta inca din timpul vietii.
3
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 10 ianuarie 2012:
Nea Enache, cum ziceți că nu există nemurire decât înainte de deces? Dumnezeu nu are început și nici sfârșit, deși El zice... Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Oare despre cine vorbește Nemuritorul Dumnezeu că este și începutul și sfârșitul, în contextul în care El spune că este o entitate fără de început și fără de sfârșit, la care mintea noastră nu o poate cuprinde, știți? Vă spun eu: la noi se referă, căci noi avem un început, dar avem și un sfârșit, început nu, dar sfârșit depinzând de El, și depinzând și de tine credincios sau nu, care îți dorești sau nu nemurirea Lui, nu a ta, care nu poate exista, fără El, Dumnezeu. Și te contrazic: există Nemurire înainte de deces, dar numai într-un singur caz: cel al Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, care întrebat fiind cum la nici cincizeci de ani este mai mare decât cel mai mare de pe pământ, adică Avraam - tatăl spiritual de până atunci, Domnul Hristos a răspuns că El, este, și va fi, pentru că a fost... înainte, de a se plămădi lumea aceasta materială a noastră. Și întrebarea firească este, cum, a fost Domnul, și Creatorul nostru înainte de a fi, iar răspunsul este unul pe măsură, adică a fost Duh, Spirit, și acum a devenit iarăși Duh și spirit, dar are ceva, știe cineva ce? Da, are și trup spiritual nu material, adică un alt trup identic cu cel avut anterior(vezi... tu, Marie, nu Mă atinge că nu M-am înălțat încă la ceruri), dar care sfidează legile cunoscute de noi, trecând prin materie ca prin nimic, și luând forme diferite, de la om, înger(vezi îngerul ce a vorbit spunând că Acest Isus a înviat și se află printre cei vii nu morți), la rug arzând care nu se mistuie în foc, până la car de foc precum carul de foc ce l-a răpit în ceruri pe Ilie. Citiți Scriptura și fiți vă rog înțelepți. Domnul a apărut din senin(ușile erau baricadate de frica iudeilor), să-l facă pe Toma Necredinciosul să creadă în spirite și lucruri ce depășesc sfera noastră de gândire: așadar, Domnul, te aude, te vede ce faci, și chiar îți cunoaște gândurile, precum femeia păcătoasă care auzind ea că Domnul a știu că a curvit cu cinci bărbați, și nici acesta nu este bărbatul ei căsătorită legal, a lăsat speriată găleata, și s-a dus în cetate spunând oamenilor să vină și să vadă un Prooroc, care i-a spus totul despre ea, lucru ce ne face și pe noi uneori să credem în Dumnezeu, dar alteori nu, pe considerentul că s-a nimerit respectivul să ghicească(vezi Nostradamus), și nicidecum nu este ceva de la Dumnezeu, un Dumnezeu care în opinia multora, nu există, și nici nu a existat, ci este o născocire a minții unora care L-a inventat, în folosul lor să se îmbogățească și atât. Aștept întrebări dacă doriți: să nu muriți.
4
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 10 ianuarie 2012:
Cugetarea distinsului D.Enache este simplă și la îndemâna oricui de descifrat:
nemurire însemnând de fapt nemoarte, adică viață veșnică. Sunt de acord cu ampla aserțiune a lui Paul, ceea ce îi imput e că a măncat un "i" de la Iisus.
5
D. Enache [din public] a spus pe 11 ianuarie 2012:
Eu am două întrebări domule Păvălache: sunteți pastor? de ce confesiune? "care întrebat fiind cum nici la cincizeci de ani este mai mare decât cel mai mare de pe pământ" întrebarea este : cine nu avea nici 50 de ani? Mulțumesc!
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 11 ianuarie 2012:
Ne-murirea ca ne-moarte nu inseamna ca n-ai murit inca. Faptul ca acum Ion atotvazatorul e in viata, alfel spus ca e ne-mort, nu il face in niciun caz nemuritor. Moartea lui e o fagaduiala divina (in cazul in care e credincios) cat se poate de serioasa. Sunt unii care spun (si bine spun) ca moartea e singura certitudine in viatza noastra. Daca prin ne-murire intelegem o ne-moarte dupa ce faptura a trecut marele prag intram in lumea imaginata de Bram Stoker. Dracula era un ne-mort dar in egala masura si un ne-viu. Ori daca era ne-viu n-avea cum sa fie un ne-muritor. Ne-muritorul traieste fiindca nu moare. Dracula (vampirii in general) a dat coltul, nu mai traieste, n-are umbra si nici palpitatii cardiace. Numai ca pe el nici moartea nu-l accepta. E prins intre viata si moarte, nefiind nici viu nici mort.
7
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Dragă dle Enache, comentez mai rar uneori pe acest sait, nu se cunoaște Sfânta Scriptură, întruncuvânt, este Boală, ateism pe aici, ori ceea ce nu ați priceput domnia voastră cu privire la cine zic eu că nu a avut nici 50 de ani, nu eu zic, ci stă scris în Sfânta Scriptură, ceea ce adeverește lucrul exprimat mai sus, căci dacă se găsea un alt comentator... fie bărbat sau nu; și citea înaintea mea întrebarea aceasta, nu aștepta să deschid eu calculatorul după o lună de zile sau niciodată(în caz de deces adică), ci răspundea acesta... sau aceasta: imediat. Este adevărat căci nu este un sait Creștin, ca să mă exprim așa, dar nici... musulman nu este să nu știm că Preoții cei mai de seamă auzind predica Domnului Vieții: Iisus Hristos, s-au ofensat când au auzit că zice faptul, că El, este înaintea(se traduce și mai mare acest cuvânt, probabil cum ar fi la noi cuvântul "sare", care are două înțelesuri, și unul singur pentru cel încuiat la minte), înainte ziceam, căci știm... sau nu prea știm, căci Domnul avea pe atunci între 30 și 33 de ani când S-a suit pe Cruce(suit este iarăși o metaforă), și a decedat stimabile, a decedat nu a murit, căci nici Dumnezeu nici progenitura Sa omul: NU MOARE, nu poate muri, așa precum din pisică nu se poate naște... șoarece, sau om, să fiu mai explicit. Ori moarte înseamnă despărțirea definitivă de la Fața lui Dumnezeu(spre a o înțelege și deosebi de moartea cunoscută de noi numită adormire întru Domnul, i s-a spus și Moartea a doua, precum ar fi și Nașterea a doua iarăși așa, spre a face dinstincție între nașterea cunoscută de noi, și cealaltă naștere din Dumnezeu nu din om), stimabile ascultător, căci ascultător decât comentator sunteți mai mult, din neștiința domniei voastre de a fi cunoscător și a explica domnia voastră, nu eu, care nu sunt nici pastor și popă sau protopopa... Mitică, ci sunt un simplu om numit și Pauolică, dar care se deosebește oarecum de mulți alții, prin credința pe care o are în Iisus(nu contează câți de "i", că nu suntem Americănoși), Hristos Domnul, și își mai întărește din când în când credința, deschizând Biblia așa cum ar trebui mulți să o facă și nu o fac; și citind câte ceva... de multe ori voit, pentru a explica unora(de pe alte saituri nu aici), unde scrie aceasta și aceasta. Și reacția lor este una pe măsură, căci de la sfârșitul anului trecut, am fost șters definitiv cu poezii și cu toate predicile mele, și de pe ultimul sait numit Resurse Creștine, unde mai activam și eu ca Ortodox (important), nu ca... "Pocăit". Mulțumesc.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook