Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Creștinismul a luat apărarea a tot ceea ce este slab, josnic, neizbutit, a făcut un ideal din împotrivirea față de instinctele de conservare, ale vieții puternice, ba chiar a corupt dreapta judecată a firilor celor mai puternice din punct de vedere intelectual, propovăduindu-le că valorile superioare ale intelectualității nu-s decât păcate, rătăciri și ispite.

în Antichristul
Adăugat de Reus AdrianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

 

1
Scurtu Sorin Izvoraș [din public] a spus pe 4 martie 2016:
„Tot ce este josnic” ????!!! „Valorile superioare ale intelectualității” ?! Se văd astăzi aceste valori și confuzia între josnicia ...la care tocmai aceste valori„superioare” ale intelectualității CALPE au ajuns!!! Ce rost ar avea să continui, când în sine, citatul este al ...necurățeniei învățăturii celui rău, al mândriei ...omului căzut, împotriva DIVINITĂȚII!!!
2
Agamemnon [din public] a spus pe 5 martie 2016:
Dixit Izvoraș
în confruntarea (imaginară, desigur)
cu FLUVIUL spiritualității, pe nume Nietzsche:
"citatul este al ...necurățeniei învățăturii celui rău, al mândriei ...omului căzut, împotriva DIVINITĂȚII!!!"

Serios? Opriți-vă măcar asupra acestui fragment, domnule misionar!
Fragment în care se spune clar: creștinismul a susținut că: "valorile superioare ale intelectualității nu-s decât păcate, rătăciri și ispite."

Și n-a fost așa? Oare chiar nu știți că în fruntea gloatei de fanatici incendiatori ai Bibliotecii din Alexandria mergea un popă imbecil (de fapt un episcop!)? Că atunci s-a ridicat la cer (sub formă de fum), pierzându-se pentru totdeauna, o bună parte din patrimoniul spiritual al Antichității? Și pentru ce s-a recurs la acel act BESTIAL? Pentru că (spunea imbecilul terorist și episcop!) acele opere erau PĂCATE, RĂTĂCIRI ȘI ISPITE!!!

Studiați dosarele Inchiziției! Să vedeți cât au suferit spiritele novatoare, gânditorii și savanții progresiști și toată intelectualitatea nepopească a acelor vremuri. Orice descoperire care ieșea din parantezele strâmte ale Bibliei era declarată erezie și se plătea cu viața. Pământul trebuia să rămână nemișcat și plat, ca o minte îngustă de călugăr! Secole la rând medicii n-au avut voie să disece un cadavru uman, frânând enorm dezvoltarea ștințelor medicale. Dacă Internetul (folosit azi de toți misionarii!) ar fi apărut cu două secole mai repede, Bill Gates și formidabilele sale născociri ar fi sfârșit în flăcările rugului.

Nu împotriva DIVINITĂȚII s-a ridicat Nietzsche, ci împotriva dogmelor absurde și a beznei bisericești, sufocante pentru mersul înainte al Omenirii.

Domnule misionar! De câte ori folosiți, celularul, internetul, automobilul, avionul, antibioticele etc să nu uitați că toate acestea includ un formidabil aport al savanților "eretici". Că în viziunea fundamental creștină a detractorilor lui Nietzsche, toate aceste mari cuceriri ale Omenirii (din care vă înfruptați cu toții!!!) sunt făcături ale Necuratului! Un exemplu mai grăitor de ipocrizie e greu de găsit!

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook