Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fumand o tigara

Fumand o tigara
Ajungi rau sa-ti para
Pierzi multe cu ea
Si dragostea mea.

Fumand o tigara
Dai multe afara
Si stii ca nu-i bine
Ma dai si pe mine.

Fumand o tigara
Cu "prieteni" in scara
Ajungi s-o confunzi
Si sa te afunzi.

Fumand o tigara
Te stii domnisoara
Dar cand te trezesti
Aceasi nu esti.

Fumand o tigara
Ajungi sa vrei iara
Desi-ti pare rau
De sufleteul tau.

Fumand o tigara
Cu unu prin gara
El cica te-asculta
Din dragoste multa.

Fumand o tigara
Gresesti intr-o seara
Si cel ce-i cu tine
Profita stii bine.

Fumand ai gresit
Si vina e mare
La ce-ai savarsit
Nu este iertare.

poezie de
Adăugat de Vlad BălanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Vladbalan [din public] a spus pe 18 august 2009:
Eu cred ca tigarile de orice fel( ma refer pana si la droguri) nu pot provoca dependenta .Eu unul nu cred in dependenta decat cand e vorba de dragoste.
2
Rebecca [din public] a spus pe 18 august 2009:
Ba, din contra, tigarile, dar mai ales drogurile, provoaca dependenta si dauneaza grav sanatatii. Dragostea, chiar daca provoaca dependenta (!), nu dauneaza sanatatii.
3
Jewel of four souls [din public] a spus pe 19 august 2009:
Nu cred sa existe ceva care sa creeze cu adevarat dependenta; totul depinde de vointa fiecaruia. Daca persoana aflata in cauza are un caracter slab, atunci sigur se va lasa influentat de altii si va ajunge sa fie dependent de asemenea vicii. O persoana cu un caracter puternic va stii intotdeuna cum sa procedeze pentru a nu cadea in asemenea capcane.
Într-adevăr, un om cu un caracter puternic va ști întotdeauna cum să nu cadă pradă unor asemenea porniri.
Un astfel de om își cunoaște măsura, își are limitele sale bine definite, un autocontrol excelent și de aceea nu va face niciodată excese, de nici un fel, deci nu va deveni ceea ce poate fi clasificat drept „dependent”.
4
Vladbalan [din public] a spus pe 20 august 2009:
Vezi ca poti si sa ma intelegi Jewel! eu unul Critic doar ce inteleg...ce nu...nu.
5
Jewel of four souls [din public] a spus pe 21 august 2009:
Ma bucur ca ne intelegem, Vlad, mai ales ca ne incadram in aceeasi categorie, a celor ce nu s-au lasat prada acestor vicii, tigarile si bautura, desi intr-un comentariu anterior ma acuzasei (pe nedrept) ca eu as fi asa... Ei, uite, ca daca-ti lasasem impresia ca as fi, in mod sigur nu sunt...
Si sper, tot spre binele tau, sa nici nu te apuci vreodata de "incercat" aceste vicii, la indemnul "prietenilor" din anturaj.
Ai grija!
Si nu lua seama la toate vorbele rauvoitoare de pe acest site; sunt doar unele persoane care-si dau cu parerea; la fel si eu, ma incadrez perfect in aceeasi categorie, deci doar imi spun umila-mi parere, pe care tu o poti lua ca atare sau o poti interpreta, poti tine sau nu cont de ea. Totul ramane la aprecirea ta si depinde doar de tine.
Mult succes in continuare!
6
Ariana 2000 [din public] a spus pe 11 septembrie 2009:
Intr-adevar este vorba despre un caracter puternic pana in momentul in care fumezi prima tigara. Asa este, tigara nu provoaca dependenta, este vorba despre adicitia la nicotina. Nu mai fumez de o saptamana si din punct de vedere fizic ma simt bine, dar din punct de vedere psihic sunt putin derutata.Imi este greu deoarece nu stiu ce anume sa fac cu mainile si am ales sa mananc seminte dar pana la urma va trebui sa renunt si la ele deoarece ma voi ingrasa si imi voi strica dantura. O decizie mai buna nu puteam lua in viata si cred asta cu tarie. Daca sunteti fumatori si doriti sa va lasati cititi: Allen Carr- Carte antifumat, o recomand cu convingere deoarece in cazul meu aceasta carte a fost primul si cel mai important pas pentru a ma lasa.
7
Vladbalan [din public] a spus pe 13 septembrie 2009:
Ai dreptate Ariana- sa te lasi de fumat este cel mai bun lucru pe care l-ai facut! Crede-ma este mult mai bine si pentru tine si pentru ceilalti(mai ales pentru prietenul tau).
8
Jewel of four souls [din public] a spus pe 14 septembrie 2009:
Felicitări, Ariana, pentru că încerci să te lași de fumat (în special spre binele tău, sper să ai un caracter atât de puternic, încât să și reușești acest lucru).
În ceea ce privește dependența pe care ar crea-o țigările, nu știu cât de adevărat poate fi, pentru că n-am încercat niciodată să fumez, deci nu pot decât să presupun.
9
Vladbalan [din public] a spus pe 17 septembrie 2009:
Raspun eu in locul tau Jewel- nu exista dependenta de tigari sau de orice lucru ci exista ideea de dependenta. Uite un ex: La discoteca cel ce nu prea are o idee privind o discutie sta efectiv ca prostu si ceilalti rad de el ca"-uitel ma cum sta ca prostu!".Ceilalti daca nu au o idee privind o discutie aprind o tigara-tigara in cerc elimina necesitatea unei discutiei-se numeste efectul puff puff! Fufaiesc o tigara ca sa nu cad de prost!. Mai este o varianta- influenta proasta-Ia ca exemplu un cerc de elevi-Unul fumeaza, unul il vede "-vai ce mare si tare e ala" altii observa-"hai sa fim si noi mari si tari".Al treilea efect senzatia de calmare- este de fapt o mica asfixiere care provoaca o mica senzatie de evadare- o iluzie(moarte cu lingurita).
Am fumat eu 2 luni- nu exista dependenta.Aveam 14 ani atunci.
10
Jewel of four souls [din public] a spus pe 17 septembrie 2009:
Este foarte bine că ai reușit să te lași de fumat și n-ai căzut în patima acestui viciu, Vlad. Cred că ești unul dintre puținele cazuri fericite în acest sens. Și ai mare grijă ca în continuare să nu te lași pradă unor asemenea „activități”, care crează sau nu dependență. Mult mai bine să rămâi pe tărâmul poeziei. Dar încearcă să-ți perfecționezi stilul, normal, exersând.
Baftă în continuare,
Jewel
11
Cody [utilizator înregistrat] a spus pe 17 septembrie 2009:
Unii își aprind prima țigară pe la vârsta de 14 ani sau chiar mai repede. Eu m-am apucat de fumat la vârsta de 25 de ani. Și nu m-am mai lăsat. ... Și nu pot să spun că mediul era nesănătos ... culmea, , eram chiar în cercul medicilor. Aveam mulți prieteni doctori. .... Și toți fumau.

Eh, asta este! Nu e vina nimănui că eu m-am apucat de fumat!

Multă sănătate vă doresc vouă, tuturor, iar celor care vor să se lase de fumat, multă putere interioară și parte de ajutor!

Cody
12
Vladbalan [din public] a spus pe 21 septembrie 2009:
Vai!Cody stiu ca poti sa te lasi! Incearca!
13
Beaumarchais [din public] a spus pe 22 decembrie 2009:
Interesanta discutie: parca ati fi la un centru de dezintoxicare, nicidecum pe un site unde unul a scris o poezie.

Sau poate asa e mai bine: e mai sanatoasa o discutie despre nocivitatea drogurilor, decat despre o scriere care se cheama "poezie" si care are niste randuri care "suna din coada" ca o rima.
14
mata [din public] a spus pe 7 august 2010:
mai usor e saa nu va lasati de fumat vreti sa ma cunoasteti ? id : i_love_rapp_roxy
15
Gigi Kent [din public] a spus pe 7 august 2010:
"Fumând o țigară
Ajungi rău să-ți pară"
Dar citind poemul tău,
Îmi pare și mai rău!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook