Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Am scris

Am scris și epigrame bune,
Dar și proaste deseori,
Râd când editoru-mi spune
- Pe "asta" ai mai scris-o... de trei ori.

epigramă de din Europarlamentare (2009)
Adăugat de Vasile IușanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Gheorghe Culicovschi [din public] a spus pe 27 septembrie 2009:
Semnalez faptul că nu vă străduiți să respectați regula egalității numerice a
silabelor versurilor cu aceiași rimă, fapt ce se întâmplă de mai multe ori. Spre exemplu versurile 1 și 3, terminate cu ... une, au 9 și repectiv 8 silabe iar cele cu numerele 2 și 4, terminate cu... ori, au 7 și respectiv 10 silabe.
V-aș recomanda să refaceți (micșorând sau mărind numărul silabelor)în așa fel încât să egalizați numărul de unități fonice la versurile cu aceiași rimă. Spre exemplu, în versul trei puteți scrie [Râd când fecioru-mi spune] ceea ce ar conferi infinit mai multă valoare textului și nu doar prin susmenționata egalizare ci și prin implicarea feciorului dumneavoastră în procesul de creație, prin evidențierea faptului că nici un copil nu putea greși uitând că același text mai fusese scris de două ori. Cât privește rândurile 2 și 4, rezolvați problema eliminând primele 2 cuvinte din versul ultim [Pe asta] (încât rămân exact 7 câte sunt și în versul 2) [ -Ai mai scris-o... de trei ori. ]
Dacă-mi permiteți, v-aș ruga să pășiți în rândul epigramiștilor adevărați folosindu-vă cele zece degete de la mâini atunci când scriți epigrame. Pentru a scrie ne-ar fi suficiente trei degete dar, pentru a scrie bine ne sunt necesare 10.
2
Vasile Iușan [autorul] a spus pe 9 iunie 2010:
multumesc.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook