Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Unui om bun nu i se poate întâmpla nimic rău, nici în această viață, nici în cea următoare.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

 

1
michelle [din public] a spus pe 21 octombrie 2010:
cat se poate mai gresit...poate era valabil in vremea lui platon...well today in not any more..atat timp cat traim intr-o lumea plina de pericole...nu ai de unde sti...de unde "sare"raul
2
marusca [din public] a spus pe 28 noiembrie 2010:
de fapt, cred ca platon se refera la faptul ca un om bun (daca este bun, automat este intelept, conform filosofiei sale) are o cu totul alta viziune asupra ideii de rau; un om bun nu poate fi afectat in integritatea fiintei sale de catre rau, deci nu i se poate intampla, de fapt, nimic.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
De acord cu Marrusca. Omul bun participa la ideea de Bine, care il cuprinde si il protejeaja ca o pavaza impotriva ideii de rau. So, the good man it's unavailable for The Bad. Nu sunt insa de acord cu afirmatia din finalul textului potrivit careia omului bun nu i se poate intampla nimic (nimic rau, poate!). Participarea la bine nu inseamna identificare totala cu binele si, ca atare, punctul final al existentei morale a omului. Aceasta participare nu este un repaus sufletesc, ci o cinetica interioara, bogata in intamplari spirituale, care nu se incheie o data cu moartea noastra biologica, ci continua in mod tainic si minunat, dincolo de ea. Abordarea istorica de tipul: "pe vremea lui Platon era altfel" rateaza faptul ca in joc nu este fiinta istorica a omului ci fiinta lui atemporala, eterna. Raul e o prezentza istorica... "eterna". Omul din timpul lui Platon nu era mai bun decat cel din prezent. Cele 10 pacate ii erau (si ii sunt) shtantzate in carne si in suflet de la "inceputul timpului".
4
Condorul [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
Oricarui om, bun sau rau, i se poate intampla orice in „aceasta viata”. In ceeace priveste „viata urmatoare ” sa mai asteptam si vom vedea.Poate PLATON stia mai multe lucruri despre viata in general si despre viata urmatoare in special. Nu stiu daca cele 10 pacate ii erau „shtantzate” de la inceputul timpului, poate ca in decursul timpului s-au „adaugat” si multe altele.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
In filmul cu Brad Pitt, un barbat (pentru care femeile au un adevarat)cult, sunt numai sapte pacate. Alea 10 cred ca erau poruncile din Vechiul Testament. Am incurcat filmele.
6
Condorul [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
Poate s-a RUPT FILMUL ?!
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
Condorul, ca de obicei, este profund, dar se inseala. Viatza de dincolo trebuie intre-vazuta de aici. In viatza de dincolo trebuie sa investesti inca din aceasta lume. Daca investesti si nu exista nimic dupa, iti pierzi investitia, dar nu-i bai pentru ca n-o sa ai ochi (viermii ii vor servi la o cina romantica in lumina lumanarilor montate in plafonul domiciliului de veci) sa-ti vezi falimentul. Dar daca exista si n-ai investit nimic, vei vedea cum este, dar va fi prea tarziu. Dracul te va pocni peste ochi si iti va sparge retina (sau iti va "Rupe Filmul"), numai asa, de-al dracului. Este, desigur, o versiune adaptata pt. oamenii de afaceri (noii Adami ai timpurilor noastre) a pariului lui Pascal.
8
marusca [din public] a spus pe 29 noiembrie 2010:
corectez, da. am scris "de fapt, nimic.", am gandit "de fapt, nimic rau."

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook