Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul frumos tinde spre desăvârșire. Dacă nu poate vorbi împotriva urâtului, tace, dar în tăcerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce înseamnă urât.

în revista "Formula AS" (mai 2009)
Adăugat de Mihai RusuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre omul frumos" de Dan Puric este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 15.99 lei.

 

1
Abramovici [din public] a spus pe 31 decembrie 2012:
Aici actorul filosof are dreptate. A lua atitudine împotriva urâtului (prin care rog a se înțelege făcătura, diletantismul sforăitor, improvizația de doi bani, guițatul lirico-patetic) supără mediocritatea suficientă și prolifică, organizată în cooperative de producție artistică.

De aceea arta noastră progresează greu, iar ecoul ei internațional este minim. Prea nu mulțumim cu orice. Iar vocile critice sunt respinse cu brutalitate.

Mai toți românii care au reușit ceva în arta universală (Brâncuși, Enescu, Eliade, Cioran, Celan, Ionesco, Gh. Zamfir etc) au atins starea de performanță numai după ce și-au luat tălpășița, părăsind piciorul de plai și gura de rai a jumătăților de măsură.
2
Melania Vizireanu [din public] a spus pe 31 decembrie 2012:
''Prea nu multumim cu orice''. Vocile critice lipsesc, ele sun guturale si seamana a :guitat".

Romani ca cei pe care ii amintiti, au fost nevoiti sa se afirme pe alte meleaguri, din cauza unor astfel de "critici" ca domnia voastra. Sunt absolut sigura ca acesti mari artisti, daca ar fi publicat pe Citatepedia, ar fi fost luati "peste picior", cum va place sa credeti.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook