Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă vrei să bei paharul cercetării științifice, bea-l până la fund, pentru că, dacă vei bea numai o picătură, vei ajunge la ateism, iar dacă îl vei bea până la fund, vei ajunge la credința în Dumnezeu.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem autorul acestui citat. Dacă îl cunoști, poți trimite o semnalare.

 

1
Laura Soare [din public] a spus pe 30 aprilie 2009:
"Lumea este un pedagog catre Hristos."(pr. Dumitru Staniloae)
Hristos a Inviat!
Este foarte frumos citatul acesta. Daca incepi sa cercetezi lumea aceasta prin stiinta, incepi sa cazi in orgoliu, iar orgoliul te duce la ateism. Ti se pare ca Dumnezeu nu exista, pentru ca peste tot in jurul tau vezi doar lucruri materiale, dar, daca cercetezi stiinta cu adevarat, daca aprofundezi studiul stiintei, realizezi ca universul acesta iti vorbeste despre Creatorul sau. Gothe spunea ca "Natura este singura carte in care fiecare fila pastreaza cate un adevar". Cercetand cu atentie lumea materiala, realizam ca legile universului atat de stricte, armonia cosmosului au fost create de catre Dumnezeu. Psalmistul David, inspirat fiind de Duhul Sfant, scria:"Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Sale o vesteste taria. Ziua zilei vesteste cuvant si noaptea noptii vesteste stiinta. Nu sunt graiuri, nici cuvinte ale caror glasuri sa nu se auda. In tot pamantul a iesit vestirea lor si la marginile lumii, cuvintele lor."
"Adevarata stiinta duce la credinta", asa ca intre adevaratii oameni de stiinta si Biserica nu poate exista niciun conflict, nici macar o diferenta de opinii, pentru ca oamenii de stiinta nu fac decat sa arate minule lui Dumnezeu din creatia Sa.
Chiar si asa-zisele teorii stiintifice care incearca sa-L inlature pe Dumnezeu se dovedesc ilogice pentru adevaratii intelectuali. Se incearca, de exemplu, sa se afirme ca lumea n-ar fi fost creata de catre Dumnezeu. Noi, crestinii, stim din Biblie ca Dumnezeu a creat lumea, dar si daca ar fi aparut universul asa cum sustin evolutionistii, Dumnezeu tot nu ar putea fi tagaduit. Sa ne gandim logic. Omul, spun ei, a evoluat dintr-o specie asemanatoare cu maimuta. Ideie comica! Noi stim ca am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu si ar fi nepotrivit pentru aceasta demnitate a noastra sa credem ca am evoluat din maimute... Dar sa presupunem, prin imposibil, ca ar fi adevarata teoria evolutionista. Atunci, s-ar pune o intrebare: cine a creat maimuta? Maimuta, vor raspunde adeptii acestei teorii, a evoluat la randul sau dintr-o alta specie inferioara ei. Bine, dar cine a creat acea specie, sau cum a aparut? Si asa ar putea continua discutia, pana cand s-ar ajunge la atomi... Si atunci noi, crestinii, am putea intreba: Si atomul de unde a aparut? A existat el vesnic? Si, dupa ce a avut loc explozia aceea, de ce materia nu s-a imprastiat in spatiu? Cine a organizat materia, astfel incat sa apara un univers atat de complex? De la sine? Nici intr-un caz! Si i-am mai putea intreba ceva: De ce omul, spre deosebire de toate celelalte fiinte de pe Terra, are ratiune, vointa si sentimente? De ce omul are constiinta de sine? Cum poate sa gandeasca si sa aiba sentimente care, asa cum spun si psihologii, provin din suflet, adica din ceva imaterial? Maimuta nu are gandire, nici vointa libera. Deci, omul are acestea de la Dumnezeu, Cel Care l-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, precum citim in Sfanta Scriptura. Iar cei care incearca sa-L nege pe Dumnezeu se contrazic pe ei insisi, fiindca sunt fascinati de frumusetea universului, dar nu vor sa creada in Cel Care a facut acestea. De aceea, citatul ne spune sa cercetam in asa fel incat sa-L descoperim pe Dumnezeu prin creatie, asa cum spunea Aristotel:" Dumnezeu, Care nu poate fi vazut de nimeni, Se vadeste in lucrurile Sale."
2
Andy [utilizator înregistrat] a spus pe 1 mai 2009:
Adevar graiesti
3
Marcu Cercetătorul [din public] a spus pe 1 mai 2009:
Citatul acesta este ciudat.
Autorul crede că cercetarea științifică este un vin tare
care trebuie băut cu sifon.
Mai mult, ne îndeamnă,
vorba cântecului,
"să bem paharul până la fund"!
Că, dacă bei doar o picătură,
devii ateu.
Iar dacă bei toată cercetarea
devii mai ortodox ca Patriarhul de la Constantinopol.

Cercetarea științifică
este un proces amplu,
divers și practic nelimitat.
Cine crede că o poate asimila
"dintr-o sorbire" e tare naiv.
De exemplu, această minune numită Internet,
mai spectaculoasă și mai utilă
decât toate minunile biblice luate laolaltă,
se datorează unei cercetări științifice complexe.

Cine cercetează superficial,
adică bea o picătură, nu devine ateu,
ci semidoct.
Cine cercetează adânc și atent
devine sceptic, cu toate ezitările ateiste de rigoare.

Desigur, un cosmonaut devine sceptic,
atunci când, umblând prin cer,
găsește meteoriți în loc de îngeri.

Adevăratul credincios e cel care
crede din oficiu
și ține toate posturile
fără să-și bată capul cu cercetarea.

Și vă rog să terminați cu interpretările mistificatoare
ale operei lui Aristotel.
Aristotel a trăit în Grecia politeistă,
cu veacuri bune înainte ca Pavel să răspândească
ideile creștine,
să implementeze Dumnezeul Unic al Bibliei.
Probabil sunt traduceri înșelătoare, forțate,
făcute special pentru a convinge lumea că și Aristotel
credea în Dumnezeu.
4
Tyranus [din public] a spus pe 1 mai 2009:
De ce omul are ratiune, sentimente si vointa?Deoarece creierul uman a evoluat indeajuns pentru a le percepe.Nu are nimeni probleme cu Creatorul ipotetic al lumii.Sunt probleme mari cu multitudinea de dumnezei creati de oameni care exista pe Terra.Pentru a-ti raspunde la acele intrebari despre evolutionism trebuie sa cercetezi istoria geologica a Pamantului si schimbarile climaterice care au impins speciile spre evolutie(daca te intereseaza si gradul tau de ignoranta este mai mic decat se observa).De asemenea, este o aroganta extraordinara pt fiinta umana sa spuna ca a fost creata dupa chipul si asemanarea Creatorului.Daca este asa, inseamna ca fiecare fiinta din univers este "asemanatoare " Dumnezeului uman.Sunt miliarde de galaxii, miliarde de miliarde de stele, un numar exponential mai mare de planete, dintre care multe sunt locuite de fiinte inteligente.Sansele ca traseul evolutionist de pe acele miliarde de planete sa fie identic cu traseul evolutionist de pe Terra sunt NULE."Balanta evolutiei" poate fi inclinta de un googleplex la puterea -1 gram.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook