Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

democrație
Democrația nu este atât o formă de guvernare, cât un set de principii.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
Madame [din public] a spus pe 14 decembrie 2011:
O concepție comună despre democrație este aceea că ea înseamnă "guvernarea de către popor" (democrația implică faptul că puterea aparține poporului), sau cel puțin de către reprezentanții aleși ai poporului (politicieni profesioniști aleși prin vot pe termen limitat, adică perioada unui mandat). Însă, mulți oameni consideră că democrația semnifică un principiu prețios sau ideal politic. De fapt, democrația deplină este un ideal, nu un mecanism efectiv, real. Ca atare, democrația nu este decât o procedură de alegere a guvernanților.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 14 decembrie 2011:
Punctul tare (si de maxima atractie) al democratiei este posibilitatea de a critica puterea. Cetatenii (mai priceputi decat insusi Dumnezeu daca monarhul cereresc s-ar ocupa cu politica) isi aleg conducatorii cu scopul de a le reprosa ulterior insuccesele guvernarii. Actualii guvernanti si-au dovedit incapacitatea. NU-i nimic. Urmatorii vor fi mai buni. In etalarea incompetentei, fireste. Asta e in fond "jocul" democratic. Nu noi - cetatenii (demosul ala puternic) suntem de vina, ci aia care ne conduc. Ii schimbam, punem altii si o luam de la inceput. In mana o luam (si nu ma refer doar la stampila de vot).
3
Madame [din public] a spus pe 14 decembrie 2011:
Vai, stimate domn, nu pot să cred că vă exprimați atât de obscen, în speță insinuați că noi, cetățenii, luăm în mână și altceva decât ștampila de vot. Vă informez că politica este o activitatea care nu are de-a face cu sexul (psihologul sau sexologul încearcă să rezolve anomaliile sexuale)! Politicul încearcă să găsească modalitatea de a rezolva problemele unei societăți, adică vizează societatea și nu individul ca atare. Problemele politice trebuie să intereseze pe toți, nu doar o anumită parte, iar ele apar din acțiunile umane, care sunt libere. Însă acestea nu se rezolvă întrucât mereu apar alte probleme politice. Singura modalitate de soluționare este compromisul, adică înțelegerea, și nu abdicarea de la anumite principii, norme.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook