Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mass-media românească abundă în știri despre sărăcie și prostituție

La pândă permanent să ne mănânce
Străinii urmăresc cu ochi păgâni
Penibila reformă la români
Și "excelenta formă" la românce.

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Madame [din public] a spus pe 16 mai 2011:
Prostituția nu va putea fi eradicată. Atâta timp cât sunt clienți (masculi potenți financiar și nu numai, dornici de jocuri erotice), ea va exista mereu. Însă, deopotrivă trebuie să distrugem focarele de proliferare și să prevenim cauzele care duc la manifestarea acestei destrăbălări sexuale. Iar una din aceste cauze (mă voi rezuma doar la aceasta fiindcă este cea mai importantă), este rolul pernicios al mass-mediei, întrucât manipulează populația prin intermediul audio-vizualului (comunicare cu filme erotice, pe aproape toate canalele de televiziune, din rațiuni mercantile, bineînțeles), presei scrise (articole gazetărești licențioase, cu atare fotografii), cât și altor produse care deformează sistemele de valori.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 mai 2011:
Prostitutia este de cele multe ori o consecintza a saraciei. Putine femei practica cea mai veche dintre meserii din "vocatie". Foamea (de paine, nu de "salam", cum pretind unii cinici cu aere de versati in psihologie feminina) e cea care le impinge in bratele hulpave ale unor domni frustrati sexual. Fireste, mass media are, ca de obicei, un rol catalizator. Un film ca „Pretty Woman” de pilda, poate nutri visul de cariera al unor adolescente care nu au rabdare (sunt „femei” de la dosipe ani, trebuie sa le intelegem!) sa se pregateasca pentru o profesiune respectabila. Decat sa-si „tocesti coatele” pe bancile inconfortabile ale scolii e mai simplu sa-ti rodezi anumite formatiuni anatomice frecventand cu asiduitate scoala vietii (in sensul peiorativ, cu iz de cartier al termenului). Un aspect cu adevarat ingrijorator nu este cresterea incidentei fenomenului prostitutiei, ci „libertatea sexuala” (instigata mediatic) adoptata de tot mai multi adolescenti ca valoare inconstestabila a grupului lor de varsta. „Sa facem dragoste (adica sex), nu scoala” (una din ipostazele razboiului rece care se poarta de cand lumea intre generatii) pare a fi noua deviza a adolescentilor actuali. Intr-o tzara saraca si putin atasata de traditii (cum e si Romania) prostitutia e in floare. O tara e saraca lipita globului cand florile ei (tanara generatie) se ofilesc inainte de termen (printr-un proces accelerat de maturare sexuala). Ce fructe vor iesi din astfel de flori? Niste fructe „Frankestein”. Tinerii care „nu cred” la modul serios, nu teribilist, in iubire (fiindca o confunda de la inceput cu un sport- baietii sau cu o afacere- fetele) sunt incapabili sa adere la valori morale inalte.
3
George Budoi [din public] a spus pe 16 mai 2011:
Daniele,
Excelent comentariul tău!
4
C..Erber [din public] a spus pe 17 mai 2011:
Madame,

Prostituția este un concept vast,
care depășește indiscutabil
frontierele vieții sexuale.

Prostituția
nu va putea fi eradicată,
câtă vreme va exista politică.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook