Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Învățământul ar trebui astfel conceput, încât ceea ce oferă să fie perceput ca un dar neprețuit, și nu ca o datorie apăsătoare.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

 

1
ileana [din public] a spus pe 28 aprilie 2009:
Atunci cu siguranta ar scadea stressu-ul si gradul de dezvoltare al umanitatii ar creste.
2
luiza [din public] a spus pe 20 ianuarie 2010:
are dreptate, tinerii din ziua de azi considera invatatul ca pe o datorie
3
madalin92 [din public] a spus pe 16 august 2010:
nu elevii sunt de vina...va garantez ca daca profesorii ar fi capabili sa isi predea materia intr-un mod mai incitant, cu mai multa pasiune, la fel ar raspunde si elevii.
4
crs12decoder [din public] a spus pe 20 septembrie 2010:
e uimitor ca au trecut 100 de ani de cand a spus asta, si noi tot nu am gasit o solutie pentru a schimba in mod fundamental aceasta problema... a invatamantului
5
efemeritate [din public] a spus pe 28 decembrie 2010:
Einstein vorbeste din proprie experienta.. cand era in liceu, descoperise o noua teorie pe care a expus-o profesorului, insa acesta nu i-a dat importanta spunandu-i ca ar trebuii sa se axeze pe toate materiile pe care le avea un elev atunci si sa invete mult mai bine decat o facea.. si sa lase deoparte incercarea lui de a deveni cercetator, fizician.. geniu.
*Mi-ar placea sa ii vad acum pe acei profesori fata in fata cu Einstein.
6
Homo Novus [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Învățământul instituționalizat naște... muncitori. Acesta funcționează ca un tăvălug, ce nivelează tot ce intră în raza lui de acțiune. Alvin Toffler spunea că învățământul epocii noastre este, de fapt, o proiecție a societății industriale, menită a pregăti elevii pentru munca uniformizată, plictisitoare, asiduă, pentru a asculta atunci când o autoritate le dă ordine ș.a.m.d. Printr-un exercițiu mental putem depista asemănările între școală și fabrică: școala (ca motiv al sediului central)/fabrica (același sediu); profesorul/muncitorul; mintea elevului/materia primă; clasele/sălile în care se desfășoară procedurile de lucru; orele petrecute la școala/orele de muncă; autoritatea cadrului didactic/autoritatea șefului; elevii stând în bănci, nu se aude nici musca/muncitorii lucrand in liniste; profesorul vorbește și solicita imperativ atenție/șeful dă ordine și așteaptă să fie ascultate; programa scoalară îngustă, uniformă/planul repetitiv de acțiune la banda rulantă etc. Anomaliile apărute în sistemul de învățământ actual, cel puțin în România, sunt consecințele neadaptării mecanismelor de pregătire a elevilor pentru a face față cerințelor societății actuale. Din câte am citit, Finlanda stă foarte bine la acest capitol.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 ianuarie 2012:
Singura modalitate in care propunerea lui Einstein se poate pune in practica este introducerea in sistemul de invatamant a unei vacantze perpetue.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook