Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Îmi place Hristosul vostru. Nu-mi plac creștinii voștri. Creștinii voștri sunt atât de diferiți de Hristosul vostru.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Calea spre Dumnezeu" de Mahatma Gandhi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

 

1
esy [din public] a spus pe 13 iunie 2010:
Da! Cata dreptate!
2
Moisa Vasile [din public] a spus pe 6 decembrie 2010:
Degeaba a avut dreptate, ca a parasit lumea fara Hristosul "nostru" si cu toata intelepciunea a mers in iad pentru ca a ales sa-l paraseasca pe Cel Drept, doar pentru ca unii asa zisi crestini i-au dat un exemplu negativ. Pentru ca scrie clar, ca nu este alta cale de a ajunge in rai afara de El.
Acu, ... ce mai, macar a lasat in urma vorbe intelepte, pe care daca omul le urmeaza nu pierde.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 decembrie 2010:
Si Iisus a mers in Iad in vizita de lucru. Daca Mantuitorul a pasit in iad, inseamna ca iadul nu mai e atat de negru. Iar daca a intrat si a iesit de acolo si daca el este Calea, inseamna ca se poate intra si iesi din aceasta locatie rau famata. Despre Iad nu poti avea certitudini matematice. Pe baza unor date precum: Mahatma era chel, Mahatma nu era crestin, Mahatma il aprecia pe Iisus, Mahatma nu facea reverentze si promisiuni nefondate Sfintei Treimi, Mahatma ii antipatiza pe englezi (care sunt un soi altoit de crestini) nu poti extrage indubitabil concluzia ca Mahatma va vizita Iadul, cu ce scop si cat va ramane acolo.
4
AdiD [din public] a spus pe 21 decembrie 2010:
Se ajunge n rai si prin fapte
5
Emil [din public] a spus pe 8 martie 2011:
AdiD si toti ceilalti cititori, din fericire, in Rai nu se ajunge prin fapte. Biblia spune foarte clar : Caci prin Har ati sunteti mantuiti, prin Credinta, si aceasta nu vine de le voi, ci este Darul Lui Dumnezeu, NU prin FAPTE ca sa nu se laude nimeni . Efeseni 2: 8-9.

Pe scurt, am sa iti zic un pic despre acest lucru :
Dumnezeu l-a facut pe om perfect, fara pacat, cu capacitati extraordinare ( de a face, a gandi, a vorbi, medita, s.a.m.d.)iar pe langa astea, Dumnezeu i-a dat si dreptul de a alege.
Adam se intalnea in fiecare dimineata si vorbea cu Dumnezeu ( Creatorul ), iar relatia lor era una perfecta, dar odata ce Adam si Eva au pacatuit, relatia lor cu Dumnezeu s-a rupt, pentru ca Dumnezeu este perfect, si nu poate vedea pacatul . De atunci incolo oamenii au inceput sa se departeze de Dumnezeu, gasind placere in pacat si razvratandu-se impotriva Lui Dumnezeu . Cu toate acestea Dumnezeu a incercat sa restabileasca relatia cu omul, dar marea majoritatea a oeamenilor erau importiva LUI.
In conceptia Lui Dumnezeu pacatul trebuie pedepsit ( aici vreau sa mentionez caracteristicile lui D-zeu: El este Drept, Bun, si Perfect ), iar in vechime, pentru orice pacat comis trebuia sa aduci o jertfa de sange pentru ispasirea pacatelor . Dar in final, Dumnezeu hotareste sa Isi trimita Fiul ca JErtfa pentru pacatele omenirii, asa dar fiecare pacat pe care l-am facut si l-ai facut este ispasit de catre Cel care nu are pacat.
Acum, pentru ca Dumnezeu sa te poata vedea fara pacat, tu trebuie doar sa crezi lucrurile astea, si sa iti recunosti starea de pacatos si nevoia de a fi iertat . Practic, crezand aceste lucruri, relatia ta cu Dumnezeu va fi una noua, iar El prin Duhul Sfant te va invata ce trebuie sa faci de acum in colo...
Asa se ajunge si in Cer, daca porti cu tine iertarea pe care a adus-o Iisus Hristos prin jertfa Lui, El te-a primit si te va primii si in Cer .

Daca ai citit pana la sfarsit, inseamna ca te intereseaza, dar nu uita, ca numai prin El primesti iertarea . El abia asteapta sa o faca .
6
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 8 martie 2011:
Domnule Emil, citatul din Efeseni 2,8-9 pe care l-ați invocat în Biblia ortodoxă este: "Căci (în)har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu este de la voi:este darul lui Dumnezeu; Nu (din) fapte, ca să nu se laude nimeni.Este evident că nu aparțineți cultului otrodox ci sunteți adventist de ziua nu știu care.Diferența de interpretare "prin" introducerea acestui
cuvânt din ghilimele, în locul cuvintelor pe care intenționat le-am așezat între parantze este enormă."Credința fără fapte este moartă" (vă las dvs. plăcerea să descoperiți sursa citatului). Concluzie: Raiul este accesibil doar acelora care fac fapte bune, restul este pură speculație.
Partea a două a comentariului este excelentă.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 martie 2011:
Christos este o persoana stimabila chiar si pentru cei care nu ii urmeaza mesajul. Invatatura lui e luminoasa, pacifista si universala. Crestinii, cei care pretind ca traiesc dupa preceptele lui Christos par atinsi de duhul discordiei si alsectarismului nu al concordiei si al ecumenismului. Fanatismul, misionarismul agresiv, razboaiele fratricide (intre crestini), ipocrizia religioasa sunt trasaturi morale care au facut din crestinii devotati trup si suflet (mai mult trup decat suflet) cauzei lui Christos niste personaje antipatice. Cei mai multi dintre crestini nu il imita ("imitatio") pe Christos, ci il parodiaza. Am scris Christos, asa ca sa par mai catolic decat papa, desi sunt mai ortodox decat mama care e liber-cugetatoare (ca d-l Iliescu).
8
Madame [din public] a spus pe 9 martie 2011:
Eu nu pot intelege cum de unii oameni au rabdarea necesara sa citeasca si sa memoreze o cantitate atat de mare de citate biblice.
Ps. desi sunt botezata ortodox, sunt "legata" in rit catholic... cu catene!
9
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 9 martie 2011:
Cu voință, cu dăruire și cu dragoste de Dumnezeu oricine poate obține răbdarea
să se îngrijească de cele ale sufletului. Trupului îi acordăm prea multă
atenție, uitând că fără duh acesta "mort este".Însuși Mântuitorul ne îndeamnă
"cercetați Scripturile".Reținerea unor pasaje din Cartea Sfântă este imperios necesară pentru a înțelege "tainele", pentru a împărtăși și altora
CUVÂNTUL Lui Dumnezeu și pentru ai întoarce pe cei rătăciți,"ca să se facă bucurie în cer"."Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat"! ne reamintește Biserica, să ne păstrăm așadar această haină de lumină, să nu ne trezim goi și rușinați.Amin!
10
Emil [din public] a spus pe 9 martie 2011:
O da, credinta fara fapte este moarta, iar lipsa roadelor poate ascunde o lipsa de credinta in Dumnezeu, o lipsa de relatie cu Dumnezeu...si nu in ultimul rand dovedeste o nevoie dupa El .

Ce inteleg eu din Efeseni 8-9, este faptul ca Mantuirea nu se poate cumpara cu fapte, Mantuirea este un Dar de la Dumnezeu pentru cel care crede.
Asa cum am mai spus, natura noastra este pacatoasa, iar prin asta ne facem vrasmasi al Celui ce este Sfant si fara pacat ( Dumnezeu spune ca datorita Sfinteniei Lui, nici un om nu poate sa ii vada fata, ca altfel, ar muri pe loc)

Acum, in momentul in care intervine cainta fata de felul de viata pacatos, Dumnezeu promite prin Cuvantul Lui ca : Daca ne marturisim pacatele El este credincios si drept sa ne ierte si sa ne curateasca de orice nelegiuire . Apoi, tot El spune ca ne va pecetlui cu Duhul Sfant, iar asta inseamna dezbracarea de omul cel vechi ( firea pamanteasca ) si imbracarea omului celui nou ( trairea dupa voia Lui Dumnezeu ) si de aici...exact cum ati spus urmeaza faptele bune, pe care El le-a pregatit pentru noi sa umblam in ele.
Dar, asta nu inseamna ca daca fac fapte bune sunt si mantuit. Pot face fapte bune dar, cu motivatii gresite:sa ma simt eu bine, sa fiu mai apreciat de cei din jur...s.a.m.d.
Dumnezeu te poate vedea perfect, fara pacat doar prin jertfa Lui Iisus care a fost deplina...El spune: Eu sunt calea adevarul si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.

Cine este in Hristos este o faptura noua!
11
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 9 martie 2011:
Mântuirea nu este un produs comercial pe care îl poți cumpăra de la chioșcul din capul străzii.Nu este nici un cadou oferit de Dumnezeu pentru că ai recitat frumos o poezioară religioasă.Este adevărat că Dumnezeu cu iubirea Sa de oameni ne garantează mântuirea.Și poate că în mărănimia Sa ne-o și dă la un moment dat, dar asta nu înseamnă că trebuie de acum în colo să ne culcăm pe o ureche convinși că o avem pentru vecie. O avem acum, dar peste cinci minute, peste o zi, un an, putem să o pierdem. Pentru o înțelegere mai clară amintesc de parabola bogatului căruia i-a rodit țarina.
Dar hai să ne gândim la ceva mai aproape de timpurile noastre: să presupunem că sunteți un miliardar și că pentru a avea garanția că banii nu vă vor fi furați îi depuneți la o Bancă.Să admitem că funcționarii băncii
insistă să lase seifurile cu bani neîncuiate și fără pază. Ce se poate întâmpla este ușor de anticipat.Dumneavoastră nu mai aveți securitatea averii.Așadar, nu tot la fel se poate întâmpla și cu mântuirea noastră?
și s-ar putea să o pierdeți
12
C.Erber [din public] a spus pe 9 martie 2011:
Domnule Barbu,

Argumentația Dv. este solidă.
Dar, fiind în anul de grație 2011,
și pe deasupra, în plină globalizare,
vă întreb: miliardele de contemporani
care, dintr-un motiv sau altul,
"nu s-au botezat în Hristos"
pot fi socotiți "goi și rușinați"?

Oare când vom depăși,
și noi, creștinii,
nivelul tot mai jenant
al acestui exclusivism sectar?
Când vom recunoaște că
și alte religii au rațiunea existenței lor,
că Dumnezeu nu este un bun personal al creștinilor?
13
Emil [din public] a spus pe 9 martie 2011:
Ideea parabolei tanarului caruia i-a rodit tarina este urmatoarea : tanarul bogat stransese comori pentru pamant, iar din punct de vedere material, statea excelent, insa din punct de vedere spiritual era departe de Dumnezeu, iar El ii zice : Nebune! In aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori si nu se imbogateste in Dumnezeu. Tanarul investise in ceva nesigur, trecator, in loc sa investeasca in Dumnezeu.
Si ca sa merg tot pe exemplul cu banca...: Sa inteleg ca asociati Mantuirea cu o banca ai caror functionari insista sa lase seifurile cu bani fara paza ? In cazul asta "Mantuirea" ar fi foarte nesigura si nimeni nu si-ar fi dori-o, dar Mantuirea e din Dumnezeu ( aici amintesc parabola cu omul intelept care si-a zidit casa pe stanca vs. cel care si-a zidit casa pe nisip ) Daca temelia este din Dumnezeu, atunci este cel mai sigur.

Biblia spune ca daca Il vom cauta pe Dumnezeu din toata inima il vom gasi, si El se va descoperi asa cum este. Asa sa fie
14
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 martie 2011:
Girel, mantuirea nu e o recompensa pe care Dumnezeu ti-o acorda sau ti-o refuza in functie de variatiile tale comportamentale. Mantuirea se obtine intotdeauna dupa ce ai pus mainile pe piept (cu intentia de a nu le mai modifica pozitia). Pentru acest "rasplata" divina (e bun si termenul cadou pt. ca nu putem forta mana lui Dumnezeu, indiferent de cat de "bune" ne sunt faptele) trebuie sa "muncim" toata viatza. Dumnezeul pe care ni-l prezinti tu seamana cu un amic care ne spune ca ne-ar fi facut un serviciu, dar fiindca ieri nu i-am raspuns la telefon (sau nu i-am imprumutat masina sa-si plimbe noua achizitie blonda), am tradat prietenia si se vede obligat (cu inima facuta flenduri) sa ne refuze. Mantuirea are intotdeauna un iz mortuar (fiindca e absolut necesar sa mori pentru a o capata). Nu degeaba se zice: cutare lucru "s-a mantuit" (in sensul ca s-a ispravit). Daca te crezi mantuit acum, inseamna ca te vezi in groapa. Daca te consideri viu, ceea ce conteaza este ce faci si ce vei face. Ceea ce ai facut nu e niciodata suficient (daca ai fi putut face mai mult si ai ales sa nu faci te-ai "ars"... la gratarul lui Scaraoschi). Un om care se defineste doar prin trecutul lui e mort pentru viitor (si pt. mantuire).
15
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 9 martie 2011:
Fie voia ta, așteaptă mântuirea după ce te vei vedea cu mâinile pe burtă. Nu uita însă că ești tot timpul cu un picior în groapă. Trecutul l-am trăit, prezentul îl trăim, despre viitor ce să spun? e posibil să nu-l mai prindem și avem șansa să devenim materie primă pentru "grătarul lui Scaraoski"
(ăsta după nume pare a fi rus, bulgar sau polonez)și ar fi bine să te pui pe bune cu el . Ce zici, te învoiești? Merită.
16
C.Erber [din public] a spus pe 10 martie 2011:
Bravo, domnilor!
Imparțiali, ca tot românul!
"Scaraoski" a fost rus!
În schimb, arhanghelii Mihail și Gavril
au fost români get-beget
(cu buletin de București)
17
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 10 martie 2011:
Națiunea română a mai furnizat și alți mari sfinți: Sfântul Ion Gură Spartă,
Cuviosul Emil cel Învins de Sistem, Sfântul Mare Mucenic Traian, Purtătorul de Bir și "calendarul" poate continua...
18
Emil [din public] a spus pe 12 martie 2011:
e ok Girel, te inteleg pt ca am trecut si eu pe aici, dar altceva vreau sa spun : apreciez f mult ceea ce faci, imi plac versurile tale, mai ales pt ca stiu ca fiecare poezie are povestea ei, amintesc 2 dintre ele :
" mă chinuiesc să fiu român
și nimeni nu-mi sare-n ajutor
mânjit cu dragoste de țară rămân
opriți timpul la prima cobor"

"Iisuse al meu mântuitor
nu vreau să ajung rege pe divan
nici președinte deputat sau senator
dă-mi voie Doamne să rămân țăran" de Girel Barbu

Felicitari
19
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 12 martie 2011:
Dragă Emil,
Privit din toate părțile chiorâș,
De parcă-mi crește păr în palmă,
Eu traversez istoria târâș,
La piept cu poezia, ca o armă.
20
C.Erber [din public] a spus pe 12 martie 2011:
Domnule Emil,

Și mie îmi plac versurile
umoristice ale D-lui Barbu.
E domeniul său
de maximă disponibilitate.

Neîncrederea mea apare
atunci când Domnia Sa formulează îndemnuri morale
în stilul Preafericitului Dosoftei.

În altă ordine de idei,
"dragostea de țară"
este un produs cosmetic de lux.
Citiți cu atenție modul de întrebuințare:
Sau te fardezi cum trebuie, sau o lași baltă!
În niciun caz, nu te "mânjești"!
21
C.Erber [din public] a spus pe 12 martie 2011:
"la piept cu poezia, ca o armă"
Patetisme tardive și inutile.
Marseilleză pentru băieții lui Dan Iosif,
în luptă cu trupele USLA,
pentru seiful cu bani din sediul fostului CC PCR.

Poezia militantă
e doar sociotehnică,
arta de a-i duce pe unii de nas.

Scrieți pentru bucuria
sufletului Dv.

Versurile să vă fie
flori spirituale,
și nu muniție.

Succes!
22
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 12 martie 2011:
Domnule C, Erber,
Extragem dragostea de țară dintr-un Almanah,
Purtăm pistol la pălărie...
Am da cu barda și-n Allah,
De Skaraoski facem bășcălie.
Cu artă tragem jar pe turtă,
Când n-o avem, ne-mprumutăm de spuză.
Mai gâdilăm un anotimp jegos pe burtă,
Crezând că moartea ne refuză
23
SILVIA 50 [din public] a spus pe 19 iunie 2011:
Crestinii si crestinismul au fost inca de la inceputuerile lor un motiv de lupte spirituale si militare sangeroase, fapte recunoscute de toti teologii, recunoscand aceste aspecte negative ajungem la intelegerea celor spuse de Gandhi.
Chiar comentariile de mai sus sunt un motiv de polemici migaloase.
24
Legadema [din public] a spus pe 4 martie 2012:
Ai crede ca oameni cu mintea intreaga citesc citate de genul asta, pentru mine Gandhi e mai real decat Dumnezeul pe care il prea slaviti voi, cine are timp sa creada intr-un Iad, cand noi insine traim intr-unul, iluzia unui Rai dincolo de moarte e pentru cei slabi.
25
Julia din Cislău [din public] a spus pe 5 martie 2012:
Legadema, (fată, sau băiat, niciuna, sau amândouă?), cine te împiedică să nu-l slăvești pe Gandhi, să nu i te prosternezi și să i te rogi să intri în împărăția lui? Cât despre Rai și Iad ce să-ți spun, cred ai ales deja unul ce se află pe teritoriul indian.
26
mihaa [din public] a spus pe 10 iunie 2012:
cred ca la acesti "crestini" de mai sus se referea Mahatma Ghandi.
27
cerad [din public] a spus pe 11 iunie 2012:
Pentru mihaa. Voiam să scriu un comentariu atât de lung prin care să le dau maxim tuturor. Noroc că te-am citit. Consideră că ai un „plăcut” și o „împărtășire” pe Facebook de la mine ca să zic așa că nu sunt adeptul „like & share”
28
Andreea A [din public] a spus pe 15 aprilie 2013:
Asa este! Mare dreptate a avut! Sa ne pocaim cu adevarat, ca sa fim crestini adevarati! Pocainta = schimbarea modului de a gandi, de a vorbi, de a te comporta. Pocainta inseamna sa Il invitam pe Hristos in inima noastra, ca El sa ne spele cu sangele Sau, sa ne ierte si sa ne dea inimi de carne in locul inimilor de piatra.

Imi pare foarte rau totusi pentru Gandhi pentru ca nu L-a urmat pe Hristos si s-a dus in iad. Pacat. Dar mantuirea nu o castigam noi, orice am face. Ea este darul fara plata a lui Dumnezeu. Dar, bineinteles, dupa ce restabilim legatura pierduta cu Hristos din cauza pacatului in care ne-am nascut si pe care l-am practicat, El ne cere TOT. E greu, dar El ne da putere. De aceea trebuie sa ne pocaim in fiecare zi. Crestinismul nu e usor. Dar se merita sa Il urmezi pe Hristos - esti fericit si aici si dincolo! Slava Lui in veci! Sa citim Scriptura! Sa ne intoarcem la Hristos, ca sa nu sfarsim in iad si sa fim neimpliniti si pe acest pamant. Pe mine doar Hristos m-a implinit.

Exista rai si exista iad. Vom merge acolo unde ne pregatim de pe pamant. Daca Il urmam pe Iisus, vom fi cu El vesnic. Dar daca Il respingem (nu ne pocaim, nu ascultam de El, nu traim o viata noua, curata), vom merge in iad vesnic.

O zi binecuvantata tuturor!
29
Elenina [din public] a spus pe 27 iulie 2013:
Fiecare se naste cu religia lui, nu inseamna ca este mai buna decat alte religii existente sau mai rea, desi, daca ar fi sa fac o paranteza cred ca este foarte important BOTEZUL intr-o religie, este important sa fii botezat (apropo, eu sunt ortodoxa iar la noi BOTEZUL are o insemnatate deosebita) si oameni buni Dumnezeu indeamna la IUBIRE, la iubirea pentru semeni si la iubirea pentru tot ceea ce ne ionconjoara. Sunt importante faptele noastre care ne croiesc destinul, este important sa nu mai vorbim fara rost, sa meditam uneori la actiunile noastre, trebuie sa lucram tot timpul cu noi insine. Eu nu am reusit pana acum sa citesc Biblia sau pasaje din Sf. Scriptura dar ma rog, am cartea mea de la bunul meu duhovnic de la manastire si ma rog cu drag la bunul meu Dumnezeu si Sf. mea maica.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook