Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu există niciun popor atât de înapoiat și de sălbatic, ca să nu creadă într-un Dumnezeu, chiar dacă nu știe ce fel este.

citat celebru din
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
Tyranus [din public] a spus pe 20 februarie 2009:
Ma indoiesc ca Cicero a pronuntat cuvantul "Dumnezeu" pt ca Cicero a murit cu 43 inaintea de nasterea lui Iisus.Cred ca in loc de Dumnezeu era "zeu".Cuvantul Dumnezeu deriva din expresia latina "dominus et deus", adica stapan si zeu.Aceasta capata importanta de abia in sec 3(284) cand Domitian instituie Dominatul si se declara "Stapan si zeu", daca imi aduc bine aminte...de remarcat faptul ca Domitian era un persecutor al crestinilor.Te rog, domnisoara Soare, sa nu mai cauti referiri despre Dumnezeu la antici pentru ca ele nu exista, exista doar traduceri stupide ca aceasta.
2
Laura Soare [din public] a spus pe 20 februarie 2009:
Chiar daca anticii nu numeau divinitatea Dumnezeu, tot credeau in existenta Sa. Noi spunem Dumnezeu si stim ce in cine credem, pentru ca Intemeietorul credintei noastre este Insusi Fiul lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos. Filozofii antici credeau in mai multi zei, pentru ca nu beneficiasera de Revelatia supranaturala(descoperirea lui Dumnezeu in mod supranatural). Totusi, chiar daca nu Il cunosteau pe Dumnezeu, stiau ca exista ceva. Haideti sa reformulam citatul, da? Nu exista niciun popor atat de inapoiat si de salbatic, ca sa nu creada intr-un zeu, chiar daca nu stie ce fel este. L-am reformulat, dupa dorinta dumneavoastra. Spuneti sincer: nu are acelasi sens? Are absolut acelasi inteles.
Cuvantul latin deus, dei se traduce prin zeu si prin Dumnezeu, pentru ca exprima aceeasi ideie. Chiar daca L-am numi pe Dumnezeu altfel, tot am exprima ideia de Divinitate. Deci, chiar daca Cicero a folosit cuvantul zeu, tot la Dumnezeu s-a referit. Este adevarat ca Cicero nu era crestin, fiindca a murit in anul 43i. Hr. Aceasta demonstreaza si mai clar ca orice popor L-a intuit pe Dumnezeu. Desi Fiul lui Dumnezeu nu venise inca in lume, oamenii isi dadeau seama ca exista o Fiinta suprema, infinita, Care ii mentine in viata. De ce era asa? Cumva oamenii, fara sa fie invatati, stiau ca exista Dumnezeu, pentru ca erau atat de inteligenti? Nici intr-un caz. Atunci, de unde stiau ca exista un Creator al universului? Raspunsul este simplu: Dumnezeu ii lumina si pe ei, li Se descoperea in mod tainic, dupa capacitatea lor de intelegere. De aceea, in mitologiile antice gasim idei oarecum asemanatoare cu realitate (Existenta unui zeu suprem, care controleaza fenomenele naturii etc.). Oamenii din Antichitate n-ar fi putut intelege adevarul pe care Hristos l-a adus in lume, dar Dumnezeu a gasit mijloace prin care i-a invatat ca El exista. As putea sa va dau foartemulte argumente despre existenta lui Dumnezeu, dar nu stiu exact ce nelamuriri aveti. Este clar ca universul acesta atat de armonios(expresia "univers armonios" nu este un limbaj de lemn, ci este o realitate demonstrata stiintific) nu ar fi putut aparea intamplator. Este clar ca a avut o cauza. Orice teorie stiintifica ar aparea despre cosmogonie(nasterea universului), fenomenul care stiinta sustine ca s-a produs are o cauza. Legea gravitationala, de exemplu, mi-a venit acum in minte. De ce exista atractia gravitationala? Pentru ca asa am invatat la fizica? Da, dar de ce este asa? Raspunsul este foarte logic: pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Noi, crestinii, stim ca Dumnezeu a creat universul din nimic (ex nihilo). Totusi, chiar si cei care incearca sa desfiinteze teoria creationista, trebuie sa admita ca orice fenomen trebuie sa aiba o cauza primara, absoluta. De ce universul functioneaza potrivit unor legi bine stabilite? Cred ca ati inteles ideia, pentru ca sunteti, se vede, un intelectual.
Deci, am stabilit ca, chiar daca am reformula citatul(inlocuind cuvantul "Dumnezeu" cu "zeu"), intelesul ar fi acelasi: in intreaga istorie, omenirea a crezut in Divinitate. Ati mai spus dumneavoastra ca imparatul Domitian a infiintat dominatul si ca i-a persecutat pe crestini. Domnule, Diocletian a facut aceste lucruri, nu Domitian. Imparatul Domitian a domnit la Roma intre anii 81-96, iar Diocletian a domnit intre 284-305. Amandoi imparatii i-au persecutat pe crestini, dar Diocletian a inlocuit Principatul cu Dominatul. Nu va corectez ca sa va jignesc, va rog sa ma credeti.
Ideia de Dumnezeu a existat din totdeauna, dar oamenii, intunecati de pacat nu au putut-o intelege corect. Dupa venirea in lume a lui Hristos, putem spune ca Il cunoastem pe Dumnezeul Cel adevarat.
3
Tyranus [din public] a spus pe 21 februarie 2009:
Ma scuzati pentru eroarea de a confunda pe cei 2 imparati, am vrut sa corectez imediat, dar eram in graba.Eu nu am negat niciodata existenta unei fiinte supreme, am negat mereu perceptia umana asupra acesteia.Nu exista nimic care sa demonstreze ca oricare dintre nenumaratii zei este cel adevarat.Orice argument pe care il dati ca sa contraziceti asta poate fi combatut.Eu nu o sa va mai contrazic ideile.
4
Laura Soare [din public] a spus pe 22 februarie 2009:
Perceptia crestina despre Dumnezeu nu este omeneasca, ci divina, pentru ca noi, crestinii, avem aceasta credinta de la Fiul lui Dumnezeu Cel intrupat. El, prin cuvintele si faptele Sale, ne-a demonstrat ca este Dumnezeul Cel adevarat.
Nu este nicio problema ca i-ati confundat pe imparati. Oricum au nume foarte asemanatoare si amandoi i-au persecutat pe crestini.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook