Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tot astfel a trebuit să gândesc și despre părinții mei. Ei spun că eu sunt copilul lor și că aș fi ca ei. Dar chiar dacă trebuie să îi iubesc sunt pentru ei un om străin pe care nu-l pot înțelege. Și ceea ce este esențial la mine și poate fi tocmai esența sufletului meu, ei consideră că e neimportant și atribuie acest ceva tinereții sau toanelor mele. Și cu toate acestea țin la mine și mi-ar face cu dragă inimă tot binele din lume. Un tată îi poate da copilului său nasul și ochii și chiar și mintea drept moștenire, dar nu și sufletul. Acesta e nou odată cu fiecare om

în Knulp
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Jocul cu margele de sticla" de Hermann Hesse este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -42.00- 20.99 lei.

 

1
Pop Mihai din Breb [din public] a spus pe 28 august 2012:
Este important să tratăm în mod pe cât posibil conciliant lucrurile cu părinții! Majoritatea dintre domniile lor au uitat demult pe ce lume trăiesc! Mulți dintre ei se află din punct de vedere psihologic în secolul 18. Iar noi, în ce secol trăim. 21. Sau aproape.

Totuși, nu înseamnă că nu trebuie să-i respectăm! Dimpotrivă! Lucrul cel mai înțelept pe care-l putem face, este să le cunoaștem universul, să li-l respectăm, să li-l înțelegem, că au un univers total diferit față de al nostru, totuși cu mici asemănări, și să-i lăsăm în universul lor, ajutându-i să și-l cunoască, să învețe să trăiască în propriul univers, dar să facă treptat cunoștință și cu universul nostru. Acest lucru este însă mult mai dificil, și trebuie să-i ajutăm noi la asta, însă din nefericire, după ce împlinesc părinții 68 de ani lucrul acesta e aproape imposibi! Atunci trebuie menajați, lăsați în pace, că oricum nu or duce-o veșnic, și scăpăm odată și de această,, povară", de a trăi lângă niște oameni care încă nu ne cunosc, și de aceea nu ne pot practic înțelege. Dar să nu pierdem din vedere respectul pe care li-l datorăm, căci prin ei am primit viața.l

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook