Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Iubirea nu poate fi adevărată sau falsă. Ea este sau nu este...

în Oscilograful nocturn (6 iunie 2008)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Marilena [din public] a spus pe 10 octombrie 2008:
Banal, sau dacă vi se pare prea dură evaluarea, poftim, firesc, în ciuda faptului că se folosește atât de frecvent expresia "iubire adevărată" cu care nici eu nu sunt de acord. Ce-i aia iubire adevărată? Ori e iubire, ori nu e.
2
Angy Flame [utilizator înregistrat] a spus pe 15 noiembrie 2011:
Cand stim ca este adevarata sau...falsa? Si cine da verdictul?
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 15 noiembrie 2011:
Iubirea e un sentiment. Uneori ne inchipuim ca nutrim acest sentiment, chiar daca facem o confuzie (resimtim doar atractie, simpatie, atasament, respect, admiratie sau o disimulare a fricii de singuratate). In joc e ceea ce se numeste inteligentza emotionala. In cazul in care n-o avem (si barbatii n-o prea au) suntem predispusi la erori de atribuire afectiva. De pilda masculii, indeosebi cei tineri tind sa echivaleze iubirea cu atractia sexuala. Nu-i vina lor, saracii. Asa sunt ei construiti psihologic: n-au inteligenta emotionala. Prin urmare, iubirea s-ar putea sa fie falsa, chiar daca Gigel e sincer atunci cand ii declara Lenutei ca pe moment resimte o iubire eterna pentru ea. Apoi mai e in aspect. Iubirea, ca orice sentiment poate fi disimulata. Femeile sunt experte in camuflaje de acest fel. E notorie simularea placerii maxime intr-o interactiune orizontala (sau pe verticala daca graba e mare, fiindca incepe un meci de fotbal sau daca domnisoara are o programare la un salon de infrumusetare) cu masculi care simt (si au cu ce sa si-o satisfaca) o nevoie puternica de afectiune. Asa ca exista iubire falsificata, simulata. Barbatul o interpreteaza gresit din motivul specificat mai sus (inteligentza emotionala redusa). Ce rezulta de aici: ca barbatii sunt niste victime ale celui mai periculos joc social numit iubire. Fetelor, eu cred ca ar trebui intelesi si consolati!
4
Madame [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
O femeie nu simulează plăcerea sexuală din cauză că bărbatul nu are inteligență emoțională. Există mai multe cauze: partenerul nu-și dă interesul să-i ofere plăcerea maximă (exista mai multe motive: este obosit, plictisit, nu o iubește, are amantă etc.) sau este impotent (în acest caz, se cere lecturată scrisoarea dictatorului transmisă domnului Ion Căciulă). Părerea mea este că, în viața sexuală, totul depinde de mascul. Așadar, bărbații nu sunt victime, ci stângaci.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Doamna, important e cum interpreteaza barbatul stangaci sau doar surmenat intelectual (poate are si el doua trei sotii alternative) trilurile erotice ale partenerei. Eu am mentionat 2 situatii in care barbatul poate avea experienta unui amor fals. Am vrut sa combat aseertiunea lui d-l Emil potrivit caruia nu exista iubire falsa. Omul e o fiintza duplicitara. Cu cat miza unei activitati e mai mare cu atat acesta calitate e mai valorificata. Si iubirea are miza, da sens (si chiar da nastere) vietii. daca dragoste nu e macar, sex sa fie cum spunea Marin Preda.
6
C. Erber [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Stimată Madame,

În viața sexuală
există
puțini bărbați stângaci.

Majoritatea
sunt dreptaci
(o fac cu dreapta).
7
Dama de treflă [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Cerber, vasăzică dumneata faci excepție de la regulă! Esti OK!
Daniel Stanciu, cum procedezi în cazul în care femeia nu scoate triluri erotice? Cum îți dai seama dacă amorul e fals sau adevărat? Nu-ți este teamă că s-ar putea să te înșeli dacă te ghidezi numai după sunete (triluri)?
8
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Doamna de caro, daca duduia nu emite sonor, inseamna ca treaba e groasa, fiindca e prea subtire. O zona erogena absolut necesara la femei o constituie corzile vocale. Daca n-o inghesui pe jupanitza in corzile astea, e cazul sa te lasi de sportul cu pricina. In privintza erorii de interpretare nu am nici o temere. Nu caut iubire "adevarata". Am depasit de curand stadiul adolescentei emotionale. Dragostea presupune reciprocitate. Femeia e capabila de reciprocitate doar cat se admira in oglinda, iar barbatul doar cand e vorba de infidelitate. De obicei barbatul insurat nu mai are initiativa. De cand a spus un "DA" hotarat isi pierde din fermitate, devine mult mai precaut in declaratii si fapte. Numai cand e vorba de infidelitate conjugala mai e dispus sa faca primul pas.
9
Madame [din public] a spus pe 16 noiembrie 2011:
Domnule, opinez că singurul sport pe care îl practicați este comunicarea cu persoane aflate la distanță. Deși sunteți un sportiv (comunicator) performant, totuși nu reușiți să comunicați în formă verbală, ci doar prin mesaje scrise (probabil datorită faptului că spațialitatea condiționează modul în care puteți realiza procesul de comunicare). Așa stând lucrurile, nu aveți cum să percepeți trilurile unei atare dudui. Așadar, treaba nu e groasă, ci prea subțire! În altă ordine de idei, vă ofer un sfat înțelept și gratuit. Așa cum bărbatul însurat a spus un "da" hotărât, în perioada adolescenței, tot astfel să se mențină ferm pe poziție, la senectute, spunând "nu" infidelității conjugale.
10
daniel stanciu [din public] a spus pe 17 noiembrie 2011:
Madame, v-as ruga sa nu puneti semnul egalitatii intre comunicarea verbala (care poate fi si scrisa) si cea orala. Mai ales dupa ce mi-ati tinut o prelegere atat de convingatoare despre situatia de comunicare. Daca "barbatul" a spus „da” din strafundul bojocilor (in mod cert comanda nu vine de la creier) in adolescenta are o scuza. Nu era inca barbat. Barbatia nu e doar o notiune biologica. Ea are si o valentza psihomorala. In sens moral ea inseamna curajul de a rezista langa o femeie dupa ce barbatia fiziologica (virilitatea) si-a atins scopul pentru care a fost utilizata.
11
Madame [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Domnule, deși nu sunt un comunicator iscusit ca dv. (poate că folosesc un limbaj întortocheat, de vreme ce nu-mi înțelegeți intențiile comunicative), cunosc formele comunicării (verbală, non-verbală, simbolică, artistică). Comunicarea verbală implică apelul la limbă și limbaj, presupunând două modalități de realizare: comunicarea orală și comunicarea în scris. Când am spus că nu reușiți să comunicați în formă verbală, făceam referire la comunicarea orală, adică la modalitatea de comunicare prin viu-grai. Referitor la cealaltă problemă, la fel spuneam și eu, că bărbatul nu trebuie să încalce normele de conduită morală (cu atât mai mult nu se cuvine la o vârstă înaintată), pentru a nu fi sancționat de societate.
12
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Doamna, daca in zilele (si mai ale in noptile) de azi un barbat comite o infidelitate la varsta senectutii nu e infierat de societate, ci aplaudat. "Iete, moshul ce gagica traznet si-a cumparat!" Nici duduia (iesita alaltaieri din minorat- desi nici conditia asta nu mai e obligatorie) nu e condamnata, ci apreciata pentru inteligentza ei practica. Femeile tinere de astazi stiu ca exista doua potentze: una care le dezbraca (cea din tineretea barbatului) si alta care le imbraca (potentza de la varsta intelepciunii - concretizata neaparat in averi fabuloase). Ori ca sa te dezbraci, trebuie mai intai sa fii imbracata. E logic, nu? Pai asta fac domnisoricile prezentului. Intai fac rost de tzoale apeland la potentza financiara si abia apoi se debaraseaza de ele, pentru a nu fi stanjenite in contactul cu cealalta potentza.
13
Madame [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Asta e mentalitatea tipică a bărbatului invidios pe așa-zișii moși apaudați de societate. Din cele relatate de dv. reiese că bărbatul care comite infidelități conjugale nu e pedepsit de slujitorii bisericii, ci aplaudat: "Iete, moșul ce enoriașă trăznet și-a închiriat!" Eu spuneam că numai bărbatul însurat nu trebuie să încalce normele religios-morale. Însă, dacă "moșul" e necăsătorit are dreptul la fericire (la urma urmei, toți avem dreptul la fericire indiferent de vârstă). Și, întrucât știe totul despre viață, un bărbat trecut de epoca tinereții știe să iubească mai abitir decât un tânăr. Domnule, o persoană cu inteligență practică (cu capacitate de analiză), nu-și asumă riscuri. Există însă o soluție la problema semnalată de dv., și anume, potența 2 în 1: aceeași care îmbracă și dezbracă duduia. Mai precis, bărbatul care îi cumpără țoale să fie același care o ajută să se debaraseze de ele. Așa este logic, nu ce insinuați dv. Dar aveți o scuză, sunteți de modă veche.
14
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Actul sexual la barbati e ca vinul. Cu cat imbatraneste cu atat e mai scump.
15
Madame [din public] a spus pe 18 noiembrie 2011:
Vinul vechi e scump, dar și vârtos!
16
daniel stanciu [din public] a spus pe 19 noiembrie 2011:
Doamna, ati vrust sa spuneti probabil "vascos".
17
Madame [din public] a spus pe 19 noiembrie 2011:
Domnule, am vrut să scot în evidență faptul că vinul vechi este vârtos, adică tare, puternic, iar bărbatul vârstnic este lipsit de putere sexuală. Ca atare, actul sexual la bărbați nu e ca vinul, și nici măcar scump nu e, întrucât un bărbat în etate e mai ușor de cucerit decât un tânăr fițos.
18
C. Erber [din public] a spus pe 19 noiembrie 2011:
Daniel
care vrea să ne convingă
că actul sexual îmbătrânește.

Omul confundă actul sexual
cu actele de căsătorie.

Pentru că actul sexual nu are vârstă.
Chiar și un act sexual prelungit
nu poate depăși câteva ore.

Cum dracului
să îmbătrânească?

Aaaa!
Acum pricep!
E vorba de
"actul sexual la bărbați"
Fără participarea femeii.
19
daniel stanciu [din public] a spus pe 20 noiembrie 2011:
Rectific (actul sexual nu imbatraneste, intr-adevar). Sexul pentru barbati e ca vinul. De masura ce trece timpul, devine mai scump.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook