* MEZELURI ȘI ALTE PRODUSE DIN CARNE:
babic, bacon (afumat, uscat), cabanos, caltaboș, cârnați (proaspeți, semiafumați, afumați, uscați, sticks ș.a.), ceafă (afumată, presată, țărănească), ciolan afumat, conserve (de carne, de pește), costiță afumată, cotlet (afumat, haiducesc), crenvurști, garf afumat, ghiudem, gușă afumată, hamburgeri, jambon (afumat, crud uscat), kaizer, lebăr (lebărvurst), mici, mortadelă, mușchi (crud uscat, file afumat, țigănesc), mușchiuleț țărănesc, parizer, pastramă (de oaie, de porc, de vită), pateuri (de porc; de pasăre: de fazan, de gâscă, de pui, de rață ș.a.; de pește), pește afumat, piept (de porc: afumat, presat; de pui: afumat), polonezi, piept afumat, prosciutto crudo, pulpă afumată, ruladă (de carne, de piept), salam (ardelenesc, babic, de Banat, bănățean, de bibilică, de bizon, canadian, de casă, de căprioară, pentru câini (cu pui, cu vită), de cerb, crud uscat, de curcan, eco, elvețian, de fazan, german, ghiudem, de iarnă, iberico, de iepure, italian, de mangaliță, milanez, Milano, de mistreț, mozaic, Napoli, Pietricica, pikant, pontic, popular, de porc, Potcoava, de prepeliță, rusesc, rustic, sandwich toast, săsesc, sârbesc, de Sibiu, de Sinaia, cu soia, de struț, cu șuncă, cu șuncă țărănesc, Toscana, turist, țărănesc, unguresc (ungherese), uscat, uscat mozaic, țărănesc, țărănesc cu șuncă, de vară, de vară uscat, vegan, vegetal Fito-Fitt, Verdino (alternativă la salam afumat; 100% vegan), Verdino (alternativă la salam picant; 100% vegan), Victoria, vienez, de vită, Zimbo), sângerete, scăriță (afumată, marinată), slănină (slană), șuncă (afumată, de Praga, presată), șunculiță, tobă ș.a.
** BRÂNZETURI:
brânză (proaspătă, afumată, de burduf / frământată, Camembert, Feta, Mozzarella, șvaițer, telemea, topită), caș, cașcaval, parmezan, urdă.
*** LEGUME ȘI PLANTE AROMATICE:
andive, anghinare, ardei gogoșar, ardei gras, ardei iute (chili), ardei lung, ardei kapia, bame, bob; broccoli, cardon, cartof, castraveți, ciuperci (inclusiv ghebe și trufe), conopidă, dovlecel (comun, patison); fasole verde, mazăre de gradină, murături, muștar, porumb zaharat, roșii (tomate), sfeclă roșie, spanac, sparanghel, țelină, varză, vinete ș.a.
**** ALTELE:
bulion și pastă de tomate, măsline, tocană de legume, zacuscă ș.a. |