Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

tradiție
Tradiția este viața Bisericii în Duhul Sfânt.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Paternitatea duhovniceasca in Rusia secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea" de Vladimir Lossky este disponibilă pentru comandă online la 40.00 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Vladimir Lossky. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Dp [utilizator înregistrat] a spus pe 18 februarie 2023:
Foarte gresit!
Traditia in Biserica este un ansamblu omenesc de concepții, de obiceiuri, de datini și de incredintari individuale, care se statornicesc istoricește in mod real sau legendar in Biserica, prin transmiterea lor prin viu grai din generație în generație, apoi in scris dupa doua, trei generatii, devenind o practica in Biserica.
Daca izvorul este omenesc, nu poate fi atunci de la Duhul Sfant. Duhul sfant ia din ce este al lui Dumnezeu si descopera omului. Duhul Sfant ne lumineaza, ne convinge, ne descopera Cuvantul lui Dumnezeu, ne lamuresta tainele, ne ajuta, se roaga pentru noi, ne da putere sa traim Voia lui Dumnezeu. Duhul sfant e o persoana, e Dumnezeu!
Omul evlavios, are incredintarea lui buna sau rea, pe care o practica. Lucrul acesta devine un obiceial sau. Acest obicei al sau, este preluat de urmatoarea generatie, care il transforma intr-o datina iar pe urma devine norma obligatorie, adica traditie pentru Biserica respectiva. Asadar ceva omenesc, de jos de pe pamant, devine traditie!
Duhul Sfant vine de sus, cu ce este divin, nu omeneste! El nu promoveaza omenescul ci Cuvantul lui Dumnezeu si lucrarile lui Dumnezeu.
Nu tot ce este intr-o Biserica este de la Duhul Sfant, cu atat mai putin traditia!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook