Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fii tolerant față de proști. Mai degrabă gândește-te la ei ca la niște copii sau animale de casă, care nu sunt destul de importanți ca să-ți afecteze stabilitatea.

în 33 strategii de război
Adăugat de rorogioSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mastery Hardcover" de Robert Greene este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 63.55 lei.

 

1
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 iulie 2008:
După cum ne-a precizat și rorogio că scrie în carte, citatul pleaca de la dictonul biblic (care în limba engleză a intrat în uz): "Suffer fools gladly". Versetul biblic este Corinteni II 11:19. În traducerea actuală a Bibliei este: "Pentru că voi, înțelepți fiind, îngăduiți bucuros pe cei neînțelepți.", iar în traducerea de la 1921 a lui Dumitru Cornilescu: "Doar voi suferiți cu plăcere pe nebuni, voi, care sunteți înțelepți!"
2
Codrin [din public] a spus pe 2 iulie 2008:
Superb citat.
Perfect valabil acolo unde proștii sunt în minoritate.
Greene nu ne spune însă ce-i de făcut acolo unde proștii câștigă
în mod absolut democratic alegerile,
acolo unde înțeleptul e la cheremul lor, cel puțin în următorii patru ani.
Rămân la părerea că prostia trebuie combătută, ca orice viciu.
Un scriitor, al cărui nume îmi scapă, spunea:
"Cine se retrage din fața prostiei devine avangarda acesteia."
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 iulie 2008:
Ideea este că cei "înțelepți" nu rebuie să se lase atrași în vârtejurile create de "proști". Că bine arată proverbul: "Un prost aruncă o piatră în puț și doi înțelepți se chinuie să o scoată". Prea mulți "înțelepți" se chinuie să repare greșelile "proștilor", în loc să acționeze la rădăcină, ajutându-i pe "proști" să evolueze, în loc să-i respingă, izolându-i aparent de cercurile superioare. Pentru că versetul biblic face aluzie la aroganța de care nu trebuie să dea dovadă "înțelepții", în special elitismul. Să nu confundăm "proștii" cu "prostia". Desigur, "prostia" trebuie îndepărtată, dar "proștii" trebuie apropiați (ajutați să se ridice cât pot). Cel puțin așa ar fi creștinește

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook