Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Niciuna din acțiunile lui Alexandru cel Mare nu au fost în zadar. Acei care îi vedeau planurile fructificate în moduri pe care ei înșiși nu au fost capabili să le prezică, îl considerau un fel de dumnezeu. Și cu siguranță, controlul său asupra evenimentelor din viitor părea mai degrabă dumnezeiesc decât uman...

în 33 strategii de război
Adăugat de rorogioSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mastery Hardcover" de Robert Greene este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 63.55 lei.

 

1
Mariana Fulger [din public] a spus pe 25 iunie 2008:
La fel se poate spune despre împărații romani și alți "semizei" care au pornit cu armate echipate până-n dinți împotriva altor nații! Adevărul e că prin războaie s-a înfăptuit cel mai repede progresul tehnic, și nu doar tehnic, și, probabil, așa va fi până la sfârșitul vieții. Trebuie însă să scot perioada neagră a omenirii în care creștinismul a încercat să anuleze știința, făcând din om carne și oase de torturat pentru călăii Inchiziției.
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 25 iunie 2008:
Războaiele aduc distrugeri, nu progres. Bagă pe gât o cultură, sărăcind lumea de varietatea alteia. Desigur, pentru armate se dezvoltă tehnologii de vârf, dar nu ar fi mai bine ca aceleași eforturi și resurse să fie investite, de exemplu, în medicină? Mă uit la Elveția, țară pașnică. Nu mi se pare ar fi în vreun fel înapoiată, chiar din contră.

Cât despre creștinism, să nu confundăm o religie sau filozofie cu cei care se erijează în reprezentanți ai ei, pentru a obține avantaje.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook