Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

La întâlnirea dintre papa Francisc și patriarhul Daniel la Palatul Patriarhal din București, azi, 31.05.2019, m-a izbit contrastul dintre modestia și smerenia papei și trufia patriarhului nostru. Papa Francisc a purtat la gât o cruce modestă de argint, subțire, agățată cu un lanț tot de argint, doar atât de gros cât să nu se rupă sub greutatea crucii, pe când patriarhul Daniel a purtat un pandantiv de aur cu o mulțime de diamante, mare cât un cap de copil, agățat la gâtul lui cu un lanț de aur atât de gros încât ai putea priponi cu el un armăsar, la păscut, fără să-ți fie teamă că-l va rupe. Patriarhul Daniel a fost atât de vanitos încât și-a aranjat de numeroase ori pandantivul, ca să arate bine în fața camerelor de filmat și în poze, pandantiv care aluneca într-o parte sau alta a burtoiului lui ghiftuit cu fazani și vin bisericesc, în timp ce papei nu i-a păsat câtuși de puțin că modesta lui cruce de argint alunecase sub faldurile veșmintelor sale albe și abia se mai zărea. Gândurile patriarhului Daniel au fost mai mult la pandantivul lui decât la Dumnezeu. Vorbind despre sărăcie, cuvântul papei vibra și te cutremura. Vorbind despre sărăcie, cuvântul patriarhului Daniel suna fals, contrastând cu marea bogăție pe care o purta la gât.

în Vanitatea și Modestia în aforisme, epigrame, pamflete și satire (31 mai 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook