Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Exact, dacă tot timpul ne identificăm cu gândul nu observăm că el fuge de la o dorință la alta și ne bagă în bucluc, dar când ne oprim nițel din alergatul după el, identificarea încetează și rămânem cruciți de cât de multă suferință atrage prin dualitatea lui. Mintea azi vrea ceva, mâine altceva și totuși tot ei i se pare asta în regulă. Dar când vine vorba de ceilalți și de mintea lor, mintea noastră etern instabilă le cere statornicie. Nu ai putea iubi un bărbat care azi e cu una, mâine cu alta, nimeni nu ar angaja un om care azi lucrează la el și mâine la o altă companie. Cu cât observi mai profund și mai des mintea cu atât mai repede realizezi că tu nu poți fi gândul schimbător, ci Acela etern neschimbător care îl vede. Gândurile se schimbă și caută "schimbarea, transformarea, evoluție" zice mama lor mintea, dar Acela din tine care de mic vede apariția gândurilor schimbătoare, nu se schimbă niciodată. Când văzătorul unui film nu se mai identifică cu imaginea de pe ecran, adică cu lucru văzut, el realizează că tot ceea ce este schimbător este efemer, după cum unicul neschimbător din ființa noastră, etern imuabil este doar Absolutul sau Sinele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook