Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Există două feluri în care viața poate fi trăită: prima este a gândi că nimic nu este o minune, a doua este a gândi ca totul este o minune. De ceea ce sunt sigur este că Dumnezeu există.

citat celebru din
Adăugat de Mihai CazacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

 

1
andreea [din public] a spus pe 5 august 2008:
einstein era ateu c zici u aqlo e un argument fals .. s vede k ejti credincios
2
aeron [din public] a spus pe 21 august 2008:
argumentul nu este fals einstein nu era ateu pentru ca stinta nu se inpaca nici o data cu religea
3
Bulă [din public] a spus pe 21 august 2008:
Comentariul lui Aeron e ciudat. E adevărat, știința nu se împacă niciodată prea bine cu religia. În acest caz Einstein trebuia să fi fost ateu, pentru că la știință se pricepea, slavă Domnului. Dar el nu a fost ateu. Departe de orice bigotism, Einstein a avut o credință a lui, adică un mod elevat și inteligent de a se îndoi.
4
Alex [din public] a spus pe 1 octombrie 2008:
Einstein nu se exprima la Dumnezeu ca ceva legat de biserica... Dumnezeu inseamna ceva sacru ... Creatorul... Nu exista credinta... e complicat de explicat...
5
Simona [din public] a spus pe 13 decembrie 2008:
Dumnezeu este intalnit des in citatele lui Einstein..poate ca nu era religios dar era cu siguranta spiritual..Eu consider ca stiinta depinde in mare masura de religie deoarece contributiile lui Einstein la dezvoltarea filosofiei stiintei sunt remarcabile infaptuite prin lucrarea harului lui Dumnezeu aspura sa.
Omul poate urâti sau chiar distruge lumea si pe sine. Dar ii sta in putere s-o si trensfigureze, indumnezeindu-se, cum citim într-o poezie a lui Nichifor Crainic:
"Pământu-n soare se-nveșmântă
Și fapta mea-i oglinda-n care vezi
Lumina paradisului răsfrântă.
În brațul meu ești Doamne, și lucrezi,
Și-n truda mea, cu mine laolaltă
Te bucuri sângerând, ca să creezi".
6
Laura Soare [din public] a spus pe 13 decembrie 2008:
Si eu cred ca stiinta depinde in mare masura de religie. Creatia ne vorbeste despre Creator. Il poate suspecta cineva pe Enstein ca nu avea cunostinte stiintifice? Si a spus ca este sigur de existenta lui Dumnezeu. iar ideia ca "era prea cult ca sa fie doar credincios"... Au existat atatia savanti credinciosi. Teologia este foarte complexa si foarte dificil de inteles, chiar de catre invatati. In special dogmatica foloseste niste notuni dificil de inteles, notiuni care totusi au fost predicate pentru prima oara de catre oameni simpli, adica de catre sfintii apostoli. Asadar, Dumnezeu Se descopera si celor simplii si celor invatati, asa cum spunea Sfantul Maxim Marturisitorul, Hristos este simplu cu cei simplii si invatat cu cei invatati. Si ce sa mai zicem de un intelectual care, incercand sa explice ca Hristos nu ar fi inviat, si-a dat seama ca lucrurile stateau exact invers decat credea el si ca Hristos a inviat cu adevarat. Nu cred ca Enstein a avut idei ateiste, fiindca spune clar: Exista Dumnezeu. PS. "Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria", deci stiinta duce la credinta.
7
speed [din public] a spus pe 6 ianuarie 2009:
DUMNEZEU = ADEVAR ABSOLUT...DRAGOSTE...IUBIRE SI COMPASIUNE...asta e dumnezeu in ceea ce vrea sa zica Einstein...e ceva ce voi nu meritati sa intelegeti din cauza ca nu va dati voie voi singuri sa meritati
Cu lumina cu dragoste si ADEVAR
8
Simona [din public] a spus pe 6 ianuarie 2009:
Dar tu, "speed", meriți să-l înțelegi pe Dumnezeu?
Mă gândesc că treci cu atâta viteză (speed) prin viață încât nu-ți dai voie singur să-l meriți pe El.
Apropo, uzanțele ne cer să scriem "Dumnezeu" cu majusculă, chiar și pronumele care se referă la El...
9
Agha Al-Nimer Diana [din public] a spus pe 6 ianuarie 2009:
Cu tot regretul dar, o sa traiti in moarte pana o sa l intelegeti pe Einstein
10
Laura Soare [din public] a spus pe 6 ianuarie 2009:
Asa este, Dumnezeu este iubire si lumina si adevar.
Simona a spus ceva deosebit intr-un comentariu precedent. Asa este, stiinta depinde de religie, iar Enstein a simtit cu siguranta ajutorul lui Dumnezeu in viata sa. Nu cred ca era ateu. Din moment ce afirmi ca Dumnezeu exista, nu poti fi ateu. Poate ca nu avea o credinta corecta, nu stiu exact care era conceptia lui Enstein despre Dumnezeu, dar faptul ca un savant confirma existenta lui Dumnezeu cu atata convingere, ii poate ajuta mult pe cei slabi in credinta sa se apropie de Dumnezeu. Pentru ca unii, din pacate, au mai multa incredere in parerile oamenilor de stiinta decat in cuvantul lui Dumnezeu.
11
Simona [din public] a spus pe 7 ianuarie 2009:
Agha Al-Nimer Diana,

Exprimarea neconvențională, îmi induce o atmosferă macabră,
și mă duce cu gândul la poezia "Plumb", scrisă de George Bacovia,
monolog, în care poetul exprimă o stare sufletească de disperare
și lipsă a oricărei speranțe.

"Dormeau adânc sicriele de plumb,
Și flori de plumb și funerar vestmânt,
Stam singur în cavou și era vânt,
Și scârțâiau coroanele de plumb."
12
Catalin Mot [utilizator înregistrat] a spus pe 14 martie 2009:
Pentru Einstein orice lucru, orice fenomen, orice intamplare era un miracol. Dumnezeu nu tine de religie in citatele lui, Dumnezeu este Creatorul Universului, este cel care a introdus regulile, legile ce stapanesc lumea. Faptul ca Einstein a obervat aceste reguli, a incercat sa le descrie in limbaj matematic l-a facut sa creada ca totusi exista acolo sus un Dumnezeu ce guverneaza lumea sau mai bine zis, Universul.
13
Metallman [din public] a spus pe 12 mai 2009:
pt. speed si altii: Atunci când solutia este simpla, Dumnezeu îti raspunde.

Ca fapt divers, incetati sa mai credeti in Dumnezeu ca fiind o persoana divina in sine. Nici voi care aruncati pe aici cu citate biblice, nu aveti habar ce/cine este cu adevarat dumnezeu. Daca va intreaba cineva ce si cum despre dumnezeu(tatal), fiul si duhul sfant, va balbaiti si spuneti ca este '3 in 1' conform bibliei. Toata religia asta voi ati mostenit-o. Daca ati fi trait in jungla, intr-o comunitate ce crede in ozn-uri, veneati aici si ne dadeati citate din "UfoBible".
Orice lengenda are un sambure de adevar. Iar biblia este o legenda!
14
nicuplicu [din public] a spus pe 13 iulie 2009:
cred ca e ceva subtil acolo:nu avem certitudinea ca dumnezeu exista! deci a fost ironic spre a se intelege ca el gandeste ca nimik nu e o minune......umila mea parere....
15
Paky [din public] a spus pe 30 iulie 2009:
Daca exista Dumnezeu ce e EL sau cine e EL.
Acum sunt la un nivel la care nu ineleg ce e Dumnezeu.
16
Dumnezeu [din public] a spus pe 31 iulie 2009:
Si la acest "nivel" vei ramane, dragule, ca de altminteri, toti nevretnicii Mei copii.
17
Vampirel [din public] a spus pe 10 august 2009:
Dumnezeu... ti'ai tras net acolo sus? ( nu vreau sa fiu rau...dar chiar asa? sunteti cam jalnici astia de va puneti nick'uri de genu : Dumnezeu etc... ) eu nu prea cred in nici o religie toate spun ce vor ele sa spuna asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu
18
ichim rodica [din public] a spus pe 13 august 2009:
Enstein nu a fost bigot...Dumnezeu...este mai presus de religii, de dogme...este LUMINA ADEVARUL SI VIATA... cum sa nu fii sigur de existenta lui?....doar daca nu traiesti!
19
Bucur Stefan [din public] a spus pe 26 august 2009:
Atata timp cat exista o singura minune, prima parte cade si ramai cu totul e o minunne; si daca te intrebi de unde vine asta, o sa ajungi la Dumnezeu.
20
Xrooters [din public] a spus pe 21 octombrie 2009:
Habar n-aveti ce a vrut sa zica!!! Hi hi hi : simplu =>crezi numai in stiinta sau crezi numai in religie
21
GEOBEAN RST [din public] a spus pe 20 noiembrie 2009:
Mi se pare mie sau va certati pe o tema care nu ar trebui sa fie disputa? de exemplu: Dumnezeul meu e mai bun! Al tau e gresit si din cauza asta o sa ajungi in iad! Mai terminati cu prostiile!! Religia va manipuleaza....nu vedeti unde ati ajuns? RELIGIA NE SEPARA SI NE IMPUNE REGULI CICA STABILITE DE DUMNEZEU! DUMNEZEU NU CRED CA AR VREA SA-L IUBIM PENTRU CA NE E FRICA DE EL! DACA TE GANDESTI CA EL AR VREA ASTA, MAI GANDESTE-TE!!!!
22
Ade [din public] a spus pe 28 decembrie 2009:
Bla bla bla...toti se dau ca stiu, acum sincer religia nu e ceva pe care il exprimi pe net si poate sa zica orice geniuca asa e, daca tu nu simti, daca nu ai gasit in tine credinta, degeaba serios acum:cati ati citit Biblia, cartea cartilor, si ati vazut acolo ceva nedemn de crezut?"Va gasi Dumnezeu cand va veni a doua oara credinta pe pamant?ask yourself...Succes
23
Alex76 [din public] a spus pe 3 ianuarie 2010:
Daca n-ar fi nimic, n-ar mai fi cine sa creada. Iar pentru ca totul este, iar noi facem parte din TOT, "tot" credem intr-un fragment al TOTULUI
Pacat ca multi nu constientizeaza ca acest tot este opera lui Dumnezeu iar ca Dumnezeu e TOTUL...
24
Mysteryboy [din public] a spus pe 18 ianuarie 2010:
Sunt intru totul de acord cu BULA si nu stiu dc...dar asta simt
25
Fridolin [din public] a spus pe 24 martie 2010:
Mi-a placut dicutiile voastre insa dupa ce le-am citit pe toate eu am ramas foarte confuz. Singura concluzie pe care am tras-o e ca toti santem diferiti in gandire, port, religie, obiceiuri etc iar aceste lucruri ne personalizeaza si ne definesc, ceea ce e un lucru bun, altfel am gasi peste tot in lume aceleasi imagini, orizonturi etc si nu ai putea gasi lucruri noi cum ar fi aceste comentarii de mai sus. Ma bucur totusi ca mai gasesc oameni interesati de stiinta si religie.
26
Jazzfan [din public] a spus pe 21 aprilie 2010:
Eu personal cred in Dumnezeu dar nu cred in religie, in special in crestinism.Acesta manipuleaza oamenii prin niste credinte cretine.Numai cum vezi la televizor ca, daca un fulger a lovit o biserica este semn rau, Dumnezeu e manios pe noi., bla bla.Plus sutele de contradictii si erori din Biblie pe care oricum le-ai interpreta(la propriu, metaforic) tot lipsite de sens raman:acolo spune ca Dumnezeu este Binele Absolut si are iubire infinita fata de oameni.Atunci cum ramane cu episodul cu Arca lui Noe in care Biblia spune ca Dumnezeu era manios pe noi si vroia sa ne ucida inecandu-ne intr-un potop.Sau in Geneza, cand cuplului primordial format din Adam si Eva i se spune sa nu manance din pomul Cunoasterii, altfel vor pieri.Toata lumea stie ca omul, prin natura sa(cititi Kierkegaard) nu poate sa traiasca fara sa cerceteze, sa caute adevarul.Un copil mic o sa inteleaga ca nu trebuie sa bage mana in foc doar dupa ce s-a fript.Atunci ce puteau sa faca Adam si Eva cand sarpele le-a propus sa muste daca ei nu aveau habar de bine si rau?...Nestiind ce era binele si raul, si fiind ca niste copii,(neavand nici constiinta de sine), inseamna ca nu ei sunt responsabili de caderea omului ci Dumnezeu.Morala crestina?-Fa tot ce scrie in cartea asta(Biblia), crede si nu cerceta si totul va fi bine. Omul prin natura sa trebuie sa creada in ceva, orice ar fi, aceasta credinta dandu-i macar confortul(si ignoranta) ca lucrurile inexplicabile, misterul vietii sunt controlate de o Forta Supranaturala(Dumnezeu, Buddha, Allah).Atata timp cat el ''crede'' in ceva, insusi aceasta credinta ii da linistea ca totul e in regula si ca orice isi doreste el se va indeplini.Cum va explicati ca pe langa crestini, budisti, musulmani, satanisti(care desi cred in opusul Lui Dumnezeu, Satan, ei tot "cred" intr-o forta supranaturala), sunt asa de putini agnostici(cei care sunt de parere ca o cunoastere obiectiva despre Dumnezeu, informatie despre El, este imposibil de aflat)?
La final, cred ca orice om are dreptul sa cerceteze viata si nu sa accepte neaparat orice baliverna pe care Biserica i-o impune.
27
MariuSS [din public] a spus pe 14 ianuarie 2011:
De acord cu jazzfan
28
einstein 2 [din public] a spus pe 18 august 2011:
da deci mai ganditi si voi inainte sa credeti cu tarie in ceva. daca faceti cum o sa va explic o sa ajungeti la niste idei foarte interesante. plecati cu gandirea de la zero, considerati ca azi v-ati nascut si nu stiti nimic. singurele lucruri de care sunteti siguri ca exista sunt doar ceea ce simtiti(miros, auz, vaz..).Pornind de aici luati in considerare doar ceea ce simtiti pentru ca logic vorbind e singurul lucru de care sunteti siguri. acum acumulati informatii si credetile doar pe cele pe care le puteti proba prim simturi. nu trebuie sa faceti probe pe voi aici intervine intuitia. trebuie sa intuiti ce trece de proba simturilor si ce nu. acumulati informatii doar in baza asta, apoi urmati firele logile ale altora si o sa vedeti ca teoriile celor mai mari savanti nu se desprind de simturile primare. (toria relativitatii a lui einstein de aceea nu este inteleasa pe deplin de nimeni pentru ca se desprinde putin de la nivelul simturilor).acumuland din ce in ce mai multe informatii in modalitatea pe care v-am spus-o mai sus o sa va faceti o parere cat mai precisa a lumii care va inconjoara. ceea ce mai ramane apoi de facut e sa vedeti ce mai ramane neexplicat sau de pus la indoiala si anume lucrurile pe care nu le puteti percepe prin simturi sau mai ales nici nu le puteti intui. astea sunt inceputul universului, aparitia vietii si cam atat sincer. pentru restul se cam poate forta o explicatie pertinenta. multe domnenii merg pana la limita aceasta intuitiva. dupa cum se vede ceea ce am explicat mai sus e baza stiintei si intrebarile la care nu iti poti da un raspuns sunt exact cele care sunt fara de raspuns de cand se stie. dincolo de bariera simturilor si a intuitiei pe baza lor nimic nu e sigur. pentru a afla niste raspunsuri trebuie ori sa evoluam ca specie ca sa dezvoltam si alte simturi pe baza carora sa ne creem noi idei mai bune poate sau sa impingem sfera cunoasterii mai mult. Dumnezeu in viziunea lui einstein este cel care intregeste tabloul. iti da cele cateva raspunsuri: El are o legatura cu tine ca ai aparut, el ti-a pus la dispozitie mintea, simturile si a avut grija sa dea o logica lumii pe care tu sa o percepi. de aceea spunea ca el crede in dumnezeul lui spinoza cel care a faurit legile universului, adica logica lui. citatul e aproximativ. asta e modul de abordare al lumii al savantilor si mi se pare ca este si singurul pertinent. cei care cred cu tarie in dumnezeu din biblie sau au idei foarte fixe in minte nu le au decat dintr-o dezorganizare a gandirii ca sa ma exprim frumos sa nu zic lipsa eventual. problema in stiinta este ca mare parte este intuitie probata prin calcule matematice desigur dar si matematica la randul ei are la baza tot intuitia, din cauza asta stiinta nu are o foarte mare stabilitate in toate ariile ei, oricand se poate naste cineva care sa rastoarte totul si sa dea o explicatie mai plauzibila, pe cand in cazul religiei totul e clar si de ne stramutat lucru ne intalnit in universul ce ne-a fost dat sa il investigam. un om cu ratiune intelege ca ce spun este adevarat si ca asta e singura cale de urmat, unul cu ratiune si cu o mare putere de intuitie e bun ca ne mai explica si noua ce crede el despre lume (vezi einstein). Ca incheiere pentru cei care simt ca ametesc de la atata nesiguranta si intrebari fara raspunsuri total satisfacatoare sa creada in dumnezeu, ceilalti continua sa intuiasca si sa isi puna si sa isi raspunda la intrebari. pana la urma toti ametim pentru ca intrebari si perspective noi de a vedea lucruri vechi sunt o infinitate dar timp nu e decat putin asa ca ajungem toti la concluzia finala acum sau mai la sfarsitul vietii ca tot ce se intampla in jurul nostru este o minune de neexplicat pe deplin.
intr-un dumnezeu care ia capatul logicii oamenilor, o completeaza si o leaga de inceputul ei astfel incat sa creeze un cerc inchis de cunostinte in care totul are sens cred si eu. einstein a zis tot cam asa ceva numai ca nu asa alambicat.
29
zeuLike [din public] a spus pe 8 octombrie 2013:
Sa traitzi voi o dati in religie vs stinta mai terminati ca nu.i chiAr asa ori crezi in magie ori o negi asa e si cu religia
30
Genius [din public] a spus pe 8 mai 2014:
O gramada de oameni de stiinta sunt credinciosi datorita unor fenomene care incalca legile si apar din senin, iar Einstein s-a crestinizat cand era batran . Oricum eu unul cred intr-unul Dumnezeu si asa va fi mereu .

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook