Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Orașele nu seamănă între ele nu pentru că sunt așezate diferit geografic, nu pentru că parcurile și clădirile lor urmează stiluri diferite sau pentru că istoria lor a fost de fiecare dată alta - toate acestea nu sunt decât consecințe neglijabile sau neînsemnate premise: orașele nu seamănă între ele pentru că au, fiecare, un alt suflet, inefabil, care nu poate fi comparat.

în Orașe de silabe
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestiri fantastice" de Ana Blandiana este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -55.00- 41.99 lei.

 

1
Mariana Fulger [din public] a spus pe 27 aprilie 2008:
Orașele seamănă între ele – în toate găsești măcar o ușă deschisă, altele așteptând să fie deschise, uși care nu se vor deschise, însemne pe mese sau în biblioteci și vitrine, oameni, doruri, idealuri, așteptări, bucuria revederii, lacrima despărțirii, ruine, spitale, școli, drumuri, iarbă, păsări, flori, jocul vântului, speranța, ceasuri, urletul disperării, cimitire, case de nașteri, ateliere, unități de măsură, pașii poetului sau muzicianului, viziunea pictorului, sculptorului sau arhitectului, ura, nepăsarea, autorități ce promit și uită, bătrânii cu pași tot mai înceți, copii care vin tot mai rar sau nu mai vin, biserici de o credință sau alta, un zeu sau altul..., totul dacă privești cumva din mersul timpului sau pur și simplu într-o zi obișnuită de viață la pas pe drumuri... seamănă în felul lor de cetăți de destine ale omului, dacă nu sunt uitate în trecerea destinului spre altarele tăcerii și ierbii sau într-un vis sihastru cu trenuri ce nu mai vin și nu pleacă… Diferențele vin din cutume, din tradiții, din specific geografic sau pur și simplu dintr-o așezare a timpului altfel în clepsidra sufletelor.
2
COSTEL ZĂGAN [din public] a spus pe 27 aprilie 2008:
Orașele există numai în măsura în care cei care le locuiesc le modifică orizontul... metafizic!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook