Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Femeia este un animal care trebuie strunit, îngrijit bine și păstrat în interiorul casei.

în Viața, amorul, moartea
Adăugat de Adrian IrimiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

 

1
cetcta [din public] a spus pe 2 mai 2008:
si sa avem grija sa nu se imbolnaveasca si sa nu aiba lumina si sa-i punem silicoane si sa nu aiba voie sa vorbeasca si sa si sa si sa..... nu mai fii gay "Arthur"
2
Mariana Fulger [din public] a spus pe 2 mai 2008:
Aveam o părere bună despre Schopenhauer. Dar parcă doar despre el!... Fiecare bărbat urăște în adâncul lui ceea ce-l face să fie mai slab decât un copil uneori. Oricum, dacă femeia este un animal, bărbatii toți sunt animale - din ele s-au născut! Cu partea a doua sunt de acord - orice femeie are dreptul să se hrănească suficient, așa cum îl are fiecare om.
3
Tyranus [din public] a spus pe 8 iunie 2008:
Mariana, nu cred ca ai inteles ce vrea sa zica Schopenhauer... parerea mea este ca el a studiat comportamentul "doamnelor" contemporane cu el.. si a tras aceasta concluzie. Afirmatia este adevarata si azi pt 90% din femei. Logica:ca si barbatul este un "animal" ca s-a nascut din femei este simplista. Sensul este metaforic(animal). Schopenhauer este misogin, asta se cunoaste, dar nu il impiedica sa judece femeile corect.
4
Tyranus [din public] a spus pe 8 iunie 2008:
sa precizez ca nu sunt misogin,"bataia" (metaforic) inseamna sa faci o femeie sa te respecte, "hranirea" este sa faci ceva ca sa iti fie recunosctoare, iar "sa o tii inchisa" este pentru a-ti ramane loiala.
5
Domnica [din public] a spus pe 9 iunie 2008:
Draga Tyranus, nu te amagi singur. Un misogin nu poate judeca corect femeile, asa cum nici o misandra nu poate judeca corect barbatii. Probleme de judecata au si unii, si altii. Cat despre interpretarile tale metaforice, las-o balta. Amandoi plecati de la o premisa gresita: femeia e un animal. De aici, poti s-o si scarpini, s-o mangai, sa-i cumperi lant de aur, sa-i dai numai carne inmuiata in lapte, tot un drac. Dar sa nu ne facem griji. Fiecare barbat are parte de femeia pe care o merita. Si fiecare femeie, de barbatul pe care il merita.
6
roman valevschi [din public] a spus pe 9 iunie 2008:
Schopenhauer a fost într-adevăr misogin, dar fiind filosof, și neamț pe deasupra, nu putea să fie atât de bădăran, cum rezultă din acest citat, de a cărui autenticitate sincer mă îndoiesc.
Schopenhauer- unul din marile spirite ale Europei secolului XIX- gânditor subtil și om cu educație aleasă nu se putea coborî la definiții ilieșciene, de tip "măi animalule!"
Recomand tuturor Aforismele lui Schopenhauer "Asupra înțelepciunii vieții" în traducerea lui Titu Maiorescu. Il rog totodată pe Adrian Irimia să ne comunice sursa citatului adăugat.
7
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 10 iunie 2008:
Citatul apare și în "Ghidul misoginului. Mic tratat de calomnii", carte apărută la Nemira.
8
Tyranus [din public] a spus pe 17 iunie 2008:
Nu cred ca Arthur Schopenhauer s-a nascut cu prejudecatile lui misogine. Daca ai citi lucrarea sa "Viata, amorul, moartea" poate ai intelege mai bine ce vrea sa zica.
9
Silvia Velea [din public] a spus pe 17 iunie 2008:
Niciun om nu se naște cu prejudecăți, din câte știu eu...
10
dcp [din public] a spus pe 19 martie 2009:
cred ca este o frustrare de a lui, pentru ca de fiecare data cand a iubit o femeie, nu a avut si atractia sexuala fata de ea si vice versa...
11
poraimos [din public] a spus pe 22 martie 2009:
"femeile sunt niste nulitati simpatice"..Emil Cioran...una peste alta, ca sa eviti suferinta provocata de femei, nu trebuie sa vezi in ele mai mult de o unealta sexuala...
12
Lev [din public] a spus pe 17 mai 2009:
pentru ca nu pot ajunge la standardele unei femei, barbatii tind intotdeauna sa devina misogini. Si cred ca femeia a fost tinuta atat de mult in umbra lor tocmai pentru ca le era prea teama ca ar putea fi depasiti de femeie prin spirit si inteligenta. Chiar daca ei sustin ca iubesc femeia, nu pierd ocazia de a-si manifesta tirania fata de ele.
13
tudor__G [din public] a spus pe 11 iunie 2011:
feminismul este o chestie venita de la femei dintr-o frustrare inutila si ciudata.unele femei mai "limitate", pentru ca nu se pot apara sau pentru ca nu stiu cum, recurg la atacuri.nu credeti ca e o chestie pe care o faceam in clasele 1-4????nu ne putem maturiza chiar niciodata???
14
marcus [din public] a spus pe 6 august 2011:
va certati degeaba...nu exista nici barbat nici femeie fidela, pentru ca oricine daca ar gasi pe cineva mai bun nu ar refuza dupa cum zice si el: Dragostea nu este decât voința de supraviețuire a speciei, necesitatea de perpetuare în dauna iluziilor și bucuriilor efemere pe care omul le simte. Arthur Schopenhauer
15
Madame [din public] a spus pe 6 august 2011:
Sunt sigură că multe femei și-ar dori un bărbat care să gândească precum Schopenhauer, dar nu vor să recunoască, fiindcă nu-și pot învinge teama de a fi judecate de alții.
16
ZambetPeFata [din public] a spus pe 14 martie 2013:
Deoarece femeile sunt superioare.
17
Ovidiu Kerekes [utilizator înregistrat] a spus pe 25 februarie 2014:
Femeia nu este egală cu bărbatul, dar ambii au valori egale!
18
Betty... [din public] a spus pe 25 februarie 2014:
Asta-i ca în povestea cu mortul care aduce profit ca să nu murim de foame.
19
Platon [din public] a spus pe 18 iulie 2015:
Citatul este din cartea Viata, amorul, moartea . Am citit cartea integral partea cu bataia nu apare in carte, nici cea cu claustrarea ( sa fie tinute inchise ) fortata la domiciliu . Sunt pure inventii. Misogin nu are neaparat o conotatie negative. Misogin este si cel care evita compania femeilor, de ce trebuie neaparat sa admiram femeiele ? Pentru ca nasc plozi ? Femeile depasesc prin spirit si inteligenta barbatii ? Sa fie sanatoase, de ce nu traiesc fara barbati, daca sunt atat de independente ? Unicul motiv pentru care se formeaza cuplurile este perpetuarea speciei, nicidecum fericirea cuplurilor . Daca femeie cred ca barbatii sint niste porci badarani de ce nu ii extermina ? Vor trai vesele si fericite fara barbati grosieri, care sa le oprime . Recomand citirea unor carti scise de acest mare ganditor ; Cu privire la rădăcina cvadruplă a principiului rațiunii suficiente ; Cele două probleme de bază ale eticii ; iar acum vine piesa de rezistenta :Lumea ca voință și reprezentare .Ma indoiesc ca exista vreo femeie pe lume care a citit Lumea ca voință și reprezentare si a inteles ceva din ea . Ca sa intelegi un mare ganditor trebue sa ii citesti integral opera si nu sa il judeci dupa cateva citate gasite pe net .
20
Laurentiu Virgil [din public] a spus pe 19 iulie 2015:
Prostie mai mare n-am mai auzit
21
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 19 iulie 2015:
Citatul a fost adăugat inițial în forma "Femeia este un animal pe care trebuie să-l bați, să-l hrănești bine și să-l ții închis."

După ce am studiat chestiunea, am ajuns la concluzia că este o traducere tendențioasă. Am înlocuit-o cu "Femeia este un animal care trebuie strunit, îngrijit bine și păstrat în interiorul casei." Să nu uităm că asta era prin secolul XVIII-XIX, când femeile nu erau considerate egale bărbaților. Se pare că și Lord Byron a spus cam același lucru, într-o altă exprimare.

Dacă are cineva textul în original sau alte precizări, e rugat să le adauge.
22
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 19 iulie 2015:
În eseul "Despre femei", Arthur Schopenhauer îl citează exact pe Lord Byron:
"They ought to mind home — and be well fed and clothed — but not mixed in society." ("Ele trebuie să se ocupe de casă - și să fie bine hrănite și îmbrăcate - dar nu amestecate în societate.")
https://ebooks.adelaide.edu.au/s/schopenhauer/arthur/essays/chapter5.html

Așadar, s-a inspirat de la Lord Byron, dar a reformulat ulterior.
23
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 20 iulie 2015:
Tot la temă:
“Femeia este un animal cu păr lung și idei scurte”. – Arthur Schopenhauer
Și am mai găsit un aforism în l. rusă (autor necunoscut), care sună în felul următor:
„Femeia este un animal care trebuie îngrijit, iar bărbatul e un dobitoc după care trebuie să faci ordine”.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook