Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Uneori, e drept, omul obosește așteptând. Și n-ați auzit, oare, de situații în care, când sosește în sfârșit ceea ce el a așteptat, sosește prea târziu? E, poate, o victorie pe care a dorit-o mult, dar, obținând-o prea târziu, nu mai are ce face cu ea; o victorie care reușește să-l obosească și mai mult. Și renunță la ea cu o ultimă mare tristețe, deoarece nu e simplu să porți o bătălie și, ajuns la capăt, să-ți dai seama că asta a fost totul. Bătălia. A existat cândva un scop, dar de atâta așteptare scopul a murit... Te resemnezi la nevoie cu singurătatea, dar nu vrei să te resemnezi cu desăvârșirea ei.

în Viața pe un peron
Adăugat de Nicoleta RaduSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

 

1
Mariana Fulger [din public] a spus pe 27 aprilie 2008:
Strădania de a ajunge, de a îndeplini idealuri, de a concretiza idei... de a striga existența, de a semăna pietrelor uneori la tăcere și în final de a trece reprezintă viața. Eșecurile, realizările - părți care se estompează după ce ne-au făcut să pornim din nou la drum.
2
vladimir [din public] a spus pe 24 iunie 2008:
e cel mai dureros lucru pe care l-am simtit in viata... victoria care oboseste, suna atat de trist incat vrei sa te refugiezi pe-o insula din grecia si sa astepti ziua cand vrei sa te intorci acasa sau poate ca nu.
3
madalina turtoi [din public] a spus pe 2 iunie 2010:
frumos spus vladimir..victoria care oboseste...dar oare merita sa fim atat de incapatanati sa implinim un ideal..un scop..si apoi sa ne dam seama k poate nu era nevoie sa muncim atat?
4
aandreea [din public] a spus pe 8 noiembrie 2010:
da merita sa lupti pt ceea ce iti doresti pt ca altfel nu iti dai seama daca ce iubesti cu adevarat e lupta pt a obtine un lucru sau e acel lucru pe care nu il ai.in opinia mea, octavian paler a subliniat foarte bine nevoia de a crede intr'un in ceva...da a ne stabili un tel care dupa ce l'am atins s'ar putea sa ne faca mai mul rau decat bine.
5
Codruta Tudor [din public] a spus pe 13 decembrie 2014:
Acest lucru in opinia mea are legatura directa cu implinirea asteptarilor-de la noi insine, de la cei din jur, de la viata.
Ne simtim "antrenati"/plin de elan atunci cand ne cream asteptri .Simtim ca avem un roat, un scop, un motiv pt care merita sa ne trezim fizic dar mai ales psihic ...
Alegem sa infruntam obstacolele din drum si ne bucura si ne satisface enorm fiecare mica batalie castigata ce ne confirma capacitatea de a indraznii si de a castiga.Increderea in noi insine ne indreapta spre o victorie spre afirmarea superioritatii noastre ca indivizi...
Substituim insa prin aceste mici batalii si prin castigarea "razboiului" nevoia de cunoastere a rolului nostru atat in societate ca indivizi cat si rolul existentei noastre ca rasa...
Atingerea target-urilor propuse ne asigura satisfacerea nevoilor insa pt un timp limitat deoarece nevoia de intelegere a propriei existente isi face tacit loc in mintea si in sufletele noastre....

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook