Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Închipuiți-vă că într-o zi ar fi venit un tren și n-am fi mai avut putere să urcăm în el. L-am dorit prea mult, l-am așteptat prea mult. Ne-am epuizat în așteptare și nu ne-a rămas nicio picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului așteptat. Numai că ne-am fi simțit striviți de o mare tristețe, amintindu-ne cât am visat trenul acela care acum pleacă fără noi. Și ce-am fi putut face după plecarea trenului? Singura noastră șansă ar fi fost să uităm de el, să uităm de toate, să dormim, iar când ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, să așteptăm alt tren...

în Viața pe un peron
Adăugat de Nicoleta RaduSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

 

1
vanghelis007 [din public] a spus pe 8 august 2009:
Iata o definitie a cinismului, sau cum sa fim rautaciosi cu ceilalti.
2
nicoleta is [din public] a spus pe 30 septembrie 2009:
ba nu...pe mine acest citat ma ajutat...
3
Monica317 [din public] a spus pe 17 decembrie 2009:
foarte adevarat citatul..mie una mi se potriveste cel putin..
4
Dana Gut [din public] a spus pe 17 martie 2010:
Cate "trenuri" am pierdut fiecare in viata!
5
mirela bulgaru [din public] a spus pe 5 iulie 2010:
viata noatra e alcatuita din "asteptari"...asteptam un tren, uneori il pierdem, alteori il lasam sa plece si apoi asteptam altul...trenurile vin si pleaca iar noi ramanem asteptand pentru ca, pana la urma, aceste asteptari sunt, de fapt, sperantele noastre care ne dau puterea sa mergem mai departe iar peronul este insasi viata noastra :. eu asa vad lucrurile, asa vad viata...ca o metafora
6
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 21 februarie 2012:
waw, cat de adevarat... eu cred ca l-am inteles diferit...Eu ma gandesc ca e doar un singur Tren, altele nu mai merg... daca nu il asteptam pe El, cu atata ardoare, pasiune si entuziasm cred ca degeaba asteptam pe peron..Acest Tren la care m-am gandit este Iisus Hristos, El a promis ca va veni sa ne ia la El, si ii v-a lua pe aceea care asteapta venirea Lui si se pregatesc pt El, train o viata diferita de ceea ce traieste astazi lumea noasta..chiar daca ai multe pacate El de aceea a murit pe o cruce, ca sa ne ierte! Citeste Evanghelia dupa Matei capitolul 24 si vei intelege altfel sensul drumurilor!
7
Cosmin Picconi [din public] a spus pe 19 aprilie 2013:
Trenul asteptat sunt diferitele ipostaze din viata unui om, diferitele scopuri ce si le pune fiecare, zicând de exemplu "Cand voi termina facultatea, atunci voi incepe si eu viata, in sfarsit"...sau "Cand voi avea prima slujba si voi câstiga proprii bani, atunci ma voi bucura in sfârsit de viata". Lectia fiind urmatoarea: Nu astepta ca anumite lucruri in viata sa se întample pentru a incepe a trai, sau a începe a te bucura de viata, incepe de azi, de acum, din momentul acesta, bucura-te de fiecare secunda si foloseste-ti timpul bine. Ai sa vezi, ca punându-ti limite in timp sau puncte de start de unde incepi sa te bucuri de viata sau de unde speri ca va fi mai bine, te limitezi pe tine insati. Acel punct din viitorul tau va veni, iarasi tu nici macar nu-l vei sesiza.
8
Ellie [din public] a spus pe 4 ianuarie 2015:
Uneori ne dorim cu ardoare cite ceva, dar acel ceva se lasa asteptat. Il ceri cu obsedare si astepti sa vina in fiecare zi. Stii ca il meriti si te lupti pentru el. Insa speranta ca va veni sau se va indeplini se diminueaza cu cit se lungeste asteptarea. La un moment dat obosesti sa astepti si sa il mai ceri. Iti dai seama ca n-ai fost auzit si nici inteles...
Si chiar daca acea dorinta se indeplineste, cind astepti prea mult citeodata este prea tirziu. Exista un moment in care renunti sau iti dai seama ca nu-l mai poti astepta din locul de unde ai sperat ca va veni...Dorinta sa transforma sau incepi sa astepti acel ceva de altundeva.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook