Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lacrimile nu sunt arzătoare decât în singurătate. Singura surpriză a singurătății este moartea. Deși pentru mine viața este un chin, nu pot să renunț la ea.

în Lacrimi și sfinți
Adăugat de Daniela CapusanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
alina [din public] a spus pe 13 aprilie 2008:
aici cioran are perfecta dreptate....
sunt de acord cu el
eu cred ca viata inseamna lacrimi si lacrimi inseamna viata
2
gevellyn [din public] a spus pe 3 ianuarie 2009:
Hai acum, de ce sa fim atat de pesimisti?
Nu totul in viata inseamna lacrimi si nu tot ce tine de lacrimi inseamna viata.
3
daniela_mihaela [din public] a spus pe 7 martie 2009:
Sunt de acord, nu suntem pesimisti, lacrimile pot fii de bucurie sau tristete
4
Sagga E [din public] a spus pe 17 martie 2009:
In acest citat lacrimile sunt analizate doar in contextul singuratatii, care nu poate dura o viata si pot fi de fericire sau tristete ( aspect mai putin relevant in cazul de fata ). Dar ce parere aveti de faptul ca singura surpriza a singuratatii este moartea? Eu nu as fi de accord.
5
dorrutzza [din public] a spus pe 17 aprilie 2009:
o alta surpriza a singuratatii este sa afli ca defapt nu esti singur
6
neacsumcristi [din public] a spus pe 12 decembrie 2010:
nu înțeleg de ce vorbște emil cioran în felul acesta pentru că el susține cu altă ocazie tot în acestă carte că moarte este soluția finală, de unde deduc, că nu îl mai poate surprinde din moment ce știe că este soluția. Citatul suna cam așa ; '' timpul este cadrul pe care se așează solițiile, însă moartea este soluția însăși''. dealtfel mie mi se pare că singurătatea apare simultan cu conșientizarea morți
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 28 ianuarie 2011:
Viata ca telenovela. Viata e lacrimi "arzatoare" (cand apare spargatorul de inimi) si chin (se duce la culcare... cu alta).
8
Marian Z [din public] a spus pe 8 aprilie 2011:
..viata, prin prisma umanului, e timpul in care partea incostienta a spiritului e lipita de trup, e conditionata de existenta materialului,...,..totul finindu-se cu disparitia materialului, fara logica, fara sens,.absurd,..intr-o absoluta inexplicare
....dar daca viata, nu reprezinta decat un inceput, pt spritul uman?,..acesta reusind sa se lepede de greutatea materiala, trecand de la stadiul de larva,..la adult,.trupul fiind inutil, lepadindu-ne de el ca de ceva inutil pt e va urma,...luind cu noi doar morala, iubirea si lumina pe care le-am constientizat, construit in perioada cand aveam un trup...si un suflet, perioada in care ne-am ocupat si de trup si ..poate de suflet,..,..lasand materialul in urma,.., inutil,..bagajul spiritului fiind credinta, iubirea, morala...,..nimic altceva,..ABSOLUT NIMIC

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook