Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Oamenii de o tristețe profundă se dau de gol când sunt fericiți: ei au un fel de a se crampona de fericire, de parcă ar vrea s-o zdrobească și s-o înăbușe din gelozie. Ah, ei știu prea bine că ea le va scăpa printre degete!

în Dincolo de bine și de rău
Adăugat de flaviaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

 

1
andreia simona paun [din public] a spus pe 24 decembrie 2008:
este cea mai adevarata remarca pe care am citit-o pe siteul asta .
daca nietzsche ma lasa, as putea sa adaug ca aceasta cramponare apare si datorita sentimentului ca fericirea va fi de scurta durata si
a fricii ca e doar o amgire.
oamenii de o tristete profunda se dau in laturi cand le apare fericirea in cale de teama de a nu suferi apoi doar cu amagirea, ba chiar am putea merge mai departe - din obisnuinta de a suferi si deprinderea de a pierde.
2
dora [din public] a spus pe 9 aprilie 2009:
Asa e!!! Sunt total de acord...si din pacate sau fericire, nu sunt convinsa inca, ma numar si eu printre "oamenii de o tristete profunda"
3
Lucian Savu [din public] a spus pe 2 iulie 2009:
De acord, dar nu în totalitate. Cred că mai degrabă oamenii de o sensibilitate acută, pe care până și plăcerea îi face să sufere în anumite măsuri, simt fericirea (orice ar însemna asta) de manieră intesnă, iar ea e cu atât mai mult intensificată prin comparație cu stările anterioare. Tristul, atunci când este fericit, este astfel mult mai intens fericit decât ceilalți, dar el nu își permite să simtă la adevărata intensitate întrucât decădera, colapsul înapoi în suferință l-ar distruge ireparabil. Tristul își trăiește sentimentele temperat, în culori gri.
4
maria staicu [din public] a spus pe 19 iunie 2010:
mi se pare ca am gasit citatul asta si la CIORAN. defapt nu mi se pare, sunt sigura.
5
Lupoi [din public] a spus pe 20 iunie 2010:
Doamna Maria Stoica,
Dacă sunteți SIGURĂ, că acest citat
apare și la Nietzsche, și la Cioran,
trebuie să semnalați treaba webmasterului.
Cioran în niciun caz nu a plagiat,
iar Nietzsche, cu atât mai puțin.

Vina poate aparțiene
adăugacilor de ocazie,
grăbiți, neatenți, superficiali
6
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 20 iunie 2010:
Poate fi o greșeală, dar totuși, ar trebui mai multe informații - titlul cărții în care Emil Cioran a scris asta, formularea de acolo... Pot fi tot felul de situații.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook