Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi spre răsărit și apus.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Avner Ronald Schiller. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Cornel-Dan NICULAE [din public] a spus pe 28 mai 2021:
Corectați numele:
„Arheologul“ american care a spus: „Civilizația s-a născut acum 13-15 mii de ani acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre răsărit cât și spre apus“ este Avner Ronald Schiller, nu William Schiller, cum a circulat greșit, dintr-o eroare de la începutul anilor ’90 a unei reviste românești, acest Schiller Ronald, arheolog pasionat, nu profesionist, fiind în secolul XX „editor itinerant“ al Reader’s Digest pe șantierele și siturile arheologice din întreaga lume și prieten apropiat cu toți marii arheologi ai epocii. El a emis această afirmație în studiul său „When Did «Civilization» Begin?” din 1975, având în vedere și Tablițele de la Tărtăria, afirmațiile lui fiind preluate și de revista Noi Tracii.
Ronald Schiller era un evreu care se trăgea dintr-o familie care chiar a trăit în Carpați, în nordul Moldovei, vizitând aceste locuri, care l-au impresionat profund, deși văzuse toată lumea, iar fiica sa, Vivian Schiller (care când era mică visase să fie arheolog, cum îl știa ea pe tatăl ei), este astăzi o femeie foarte puternică în SUA, inclusiv ca membră în conducerile The New York Times Company, NBC, Twitter sau în celebrul think-tank Council on Foreign Relations.
Ronald Schiller (1914-1999) a lăsat înainte de muri în SUA și cartea „Distant Secrets – Unraveling the Mysteries of Our Ancient Past (Tour Through the World’s Great Archeaological Sites)“, un „tur de-a lungul marilor situri arheologice ale lumii“, publicată în 1991.
2
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 17 iunie 2021:
Interesant. Am modificat.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook