Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Sexul implică o profundă îngustare a con­științei, o coborâre adânc sub convențiile socia­le și etice, o eliberare de tabu-uri, de dezgust, o căutare a plăcerii în interzis și perversiune.

în De ce iubim femeile
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

 

1
alexandra [din public] a spus pe 17 august 2008:
Sexul nu e pervers: pot sa aduc si argumente ..daca il faci cum trebuie iti aduce o placere ce nu intra in dezgust o delicatete ce nu duce la perversiune, o sfaramarea a conditiilor sociale si etice, o dezlegare de o placere nu poate fi orisicum, o ridicare un "arose" deasupra tuturor, implica inconstientul colectiv si mai ales nu trebuie sa fie ceva interzis pentru ca atunci se va ascunde ..ca orice lucru interzis nu inseamna ca nu trebuie interzis ci refacut din bucati "intregul premerge partea" si mai ales se poate face si dragoste ..dar sexul ..nu e la fel nu ..cine zicea de ce ne este frica atat de mult de el si de ce trebuie sa ne fie frica?
2
elena denisa [din public] a spus pe 18 august 2008:
sexul este sursa tuturor sentimentelor noastre cumulate intr-un manunchi pervers de a se putea gasi impreuna...
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 20 februarie 2011:
Sexul este echivalentul iubirii pentru barbat si echivalentul posesiunii pentru femei. Barbatul vrea trupul, femeia sufletul. Iar sufletul barbatului poate fi posedat prin insusi actul posesiunii. Cea mai sincera declaratie de dragoste a unui barbat este o partida de sex reusita. Cea mai convingatoare declaratie de dragoste a unei femei este participarea cu trupul la respectivul eveniment. Iubirea se face cu trupul si cu sufletul. In ecuatie intra mai mult trup de barbat si mai mult suflet de femeie.
4
stupefactie in re minor [din public] a spus pe 17 martie 2012:
Un asemenea citat da masura geniului(gemului?) cartarescian.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook