Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când câștigi, nu câștigă niciodată partea profundă din tine, în timp ce, atunci când pierzi, pierderea se identifică mereu cu profundul. Aici e o asimetrie care dă de gândit: de ce, dacă câștigăm, câștigăm cu veșmintele, iar dacă pierdem, pierdem cu carnea?

în Zbor în bătaia săgeții
Adăugat de SergiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Partea nevazuta decide totul" de Horia-Roman Patapievici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.20- 33.99 lei.

 

1
Popescu Cristian [din public] a spus pe 14 septembrie 2008:
Sa inteleg ca profundul se identifica, la Patapievici, cu carnea? Daca da, atunci e cam trist...!
2
edulup [din public] a spus pe 1 noiembrie 2008:
vai, vai, vai...popescu cristian ai "comentat" adanc!!!
3
Dorina Avramut [din public] a spus pe 21 ianuarie 2009:
Indraznesc sa spun ca nu este nici "o asimetrie care da de gandit". Se pare ca si intr-un caz si in celalat ne identificam cu Ego-ul (sinele fals) si nu cu profundul, cu evidenta ( Sinele Fundamental).Atunci cand castigam Ego-ul este alimentat( ne place) in timp ce, atunci cand pierdem, ego-ul este zgandarit, suferim( se activeaza corpul de durere).
4
Radu C [din public] a spus pe 11 martie 2009:
Castigul si pierderea.Am ajuns atat de achizitivi incat santem dominati de avaritie.Cistigul ni se cuvine, de pirdere sant altii raspunzatori.Intreaga noastra conceptie de viata este achizitiva, fie ca este vorba de bunuri materiale sau de bunuri spirituale.Este aici vorba de o eroare de perceptie."Profundul"nu trebuie amestecat in tatasenia meschina ce tine de castig sau pierdere.Notiunile acestea tin de mintea superficiala prinsa in jocul aparentelor.Mult zgomot pentru nimic

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook