Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Există femei cărora nu le place să facă să sufere mai mulți bărbați în același timp, așa că preferă să se dedice unuia singur: acestea sunt femeile fidele.

citat celebru din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Carnete" de Albert Camus este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.00- 22.99 lei.

 

1
Bulă [din public] a spus pe 29 iulie 2008:
Câtă subtilitate, cât spirit și ce elevație are umorul occidental,
comparativ cu bancurile cu subsemnatul Bulă, etalon pentru umorul autohton
2
elena [din public] a spus pe 25 august 2008:
Incerc sa citez dintr-o carte recent citita: "De ce sa ma marit sa fac un singur barbat nefericit cand pot sa raman nemaritata si sa nefericesc o mie".
3
MARIAN S. [din public] a spus pe 8 ianuarie 2012:
asa santeti voi femeile, elena, fffffffffffff parsive, sa ne faceti sa suferim, chiar dak va oferim tot ce avem, dragostea si banii.
4
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 26 mai 2012:
N-aveți dreptate, domnule Albert Camus! Deloc! Femeile fidele, care se dedică unui singur bărbat, n-au de gând să-l facă să sufere ...! Vedeți, dacă vă luați după Nietzsche ... Mai bine l-ați fi crezut pe Dostoievski! Sau pe Sartre!
Mare scriitor, Albert Camus! L-aș citi zile-n șir și, tot puțin ar fi!
Mulțumiri pentru ... străduință, domnule Lucian Velea! Vedeți? Generozitatea are mii de fațete!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 26 mai 2012:
O contrazic pe d-na Iulia fie si numai pe motivul solidaritatii masculine. Cum spunea Aristotel: Nu ma intereseaza adevarul, cata vreme bunul meu amic Platon gaseste o distractie din a se juca cu erorile.
Chiar si femeile bine intentionate sfarsesc prin a-l face sa sufere pe cel care-l iubesc. In joc e inclinatia, nu ratiunea feminina. Femeia gaseste o placere compensatorie (la subordonarea ei din timpul actului sexual) in a-l face pe barbat sa sufere. Si femeia sufera in timpul numarului de echitatie, asa ca pentru a exista o minima reciprocitate barbatul trebuie sa indure si el anumite privatiuni. Iubirea e un o placere rezultata din intalnirea unor suferinte antagonice.
6
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 26 mai 2012:
"O contrazic"
Hm! Eu vorbesc la persoana a II-a cu morții (din respect și iubire) Unii, preferă persoana a treia, chiar și cu cei prezenți (comic, nu?)
7
Olga Popescu [utilizator înregistrat] a spus pe 26 mai 2012:
Domnule Stanciu, apreciez ceea ce scrieti.
8
Minerva Cretinescu [din public] a spus pe 26 mai 2012:
Camus e fin și ironic. O femeie poate sufoca un bărbat cu iubirea ei totală, egoistă și exclusivistă. Bărbații suferă mult din cauza femeilor. După jocul dragostei, de îndată ce-și închid fermoarul bărbații încep să sufere.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook