Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nerva (deschide frigiderul): Deșertăciunea deșertăciunii... Totul este deșertăciune... Iar bogăția este o scurtă iluzie deșartă... Totul se topește și alunecă în neant... Lichidele nu mai au formă proprie, deci curg... Și nu e vina mea... Nu eu am inventat stările de agregare ale materiei. Într-o economie solidă ca a noastră, lichiditățile se evaporă. Trec imediat în stare gazoasă... Banii devin sublimi, deci sublimează... Și acum să vedeți, comedia erorilor! Când statul câștigă, toată lumea are de pierdut... Populus pierde banii la poker, Guță își pierde capitalul circulant, partidul pierde un militant de nădejde, iar domnul Poporan pierde mult din inepuizabilul său capital electoral... Acesta e capitalismul cu față umană... (Trist). Dar ce pot să fac eu, un amărât de funcționar public, într-o asemenea dilemă istorică? Lozul cel mare mi-a scăpat! Eu l-am tras, dar mi l-a subtilizat tânărul acesta fără minte. Noua generație a luat caimacul... Mie nu-mi rămâne decât aureola de bărbat incoruptibil! Și o plasă cu roșii... Vedeți câtă inechitate există în țară? În zadar, atâția oameni și-au jertfit viața pe baricade! Ce pot eu să fac? Nimic! Trebuie să mă mulțumesc cu niște legume, donate de un simpatizant al partidului, în Piața Obor! (Cu invidie). În timp ce alții se scaldă în numerar... Câtă ipocrizie! Și mai au tupeul să afirme că revoluția a creat șanse egale pentru fiecare... (Se aud bătăi timide în ușă) Câtă ipocrizie!

replică din piesa de teatru Partidul Național al lui Tata (Fantezie balcanică), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook