Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Soarta e ca și femeia: dacă ții să o stăpânești, trebuie să o bați și s-o contrazici.

în Principele
Adăugat de Oana ParaschivSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

 

1
Flavia-Andra [din public] a spus pe 29 aprilie 2010:
Revoltator! Un citat feminist, jignitor la adresa femeilor, femeia nu e un animal sau un obiect, este un suflet ce merita respectat si iubit.
2
Austere [din public] a spus pe 14 ianuarie 2011:
Spune Andra...
3
Achile [din public] a spus pe 22 februarie 2011:
Poate ca suna revoltator, misogin si scandalos...dar are perfecta dreptate.
4
Csristian [din public] a spus pe 3 martie 2011:
Andra tu nu ai inteles mesajul. A spus ca daca vrei sa o stapanesti trebuie sa o bati si sa o contrazici (total de acord). In schimb el nu a spus ca trebuie sa o stapanesti.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 3 martie 2011:
Tehnicile de control ale sortii nu mi se par eficiente. Bataia si contrazicerea nu fac minuni nici in privinta dominarii femeii. Desigur, violenta domestica este recomadata in cazul in care femeia este masochista si are chef sa-i dovedesti iubirea. Daca si barbatul e masochist atunci, obtine o placere garantata contrazicandu-si femeia. Niccolo scrie intr-o epoca in care nu se descoperise egalitatea dintre barbati si femei. In urma unor studii laborioase s-a constatat ca, in ciuda evidentei anatomice, cele doua sexe sunt egale. Metodele pe care le propune florentinul sunt desuete. Daca vrei sa domini femeia trebuie sa procedezi mai subtil. Nu o bate niciodata si nu o contrazice niciodata. In felul asta o pui pe ganduri. De ce o fii barbatu'miu atat de indiferent? Oare nu mai sunt atat de atragatoare ca inainte? Dupa aceste doua intrebari decisive raportul de autoritate se va schimba in favoarea ta. Femeia va vrea sa o domini, sa ii arati ca tu esti "barbatul" si ca ea e femeia pentru care esti dispus sa faci totul, inclusiv sa nu o bati sau sa o dezaprobi. Daca vrei sa stapanesti femeia, invata sa te stapanesti.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook