Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul care a trăit mai mult nu e cel care a numărat cei mai mulți ani, ci cel care a simțit mai mult viața.

citat celebru din romanul Émile sau despre educație de (1762)
Adăugat de Georgiana CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

 

1
Dana Gut [din public] a spus pe 1 martie 2010:
Inca o data se adevereste ideea ca nu conteaza cat traiesti, ci cum o faci.Trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa, nu sa asteptam sa treaca cat mai repede pt a vedea ce ne aduce urmatoarea .
2
andrada toma [din public] a spus pe 4 mai 2011:
asa este .nu trebuie sa numeri ani(varsta)ci sa te bucuri de ea, de viata, sa simti clipa, sa te bucuri de fiecare clipa, sa nu doresti ci sa ai
3
George Budoi [din public] a spus pe 4 mai 2011:
"Nu contează cât trăiești, ci cum o faci."
(Dana Gut)
Iată o exprimare mai concisă și chiar mai frumoască decât a lui Jean-Jacques, care este superbă.
4
Isolde [din public] a spus pe 4 mai 2011:
Pentru a te bucura de fiecare clipă, nu contează CUM o faci, ci cu CINE o faci!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 4 mai 2011:
"Cine" e subordonat lui "cum". Dacă tipul (tipa) nu se pricepe, nu știe "cum", totul se transforma în cantitate (în cât- cât mai are pana termina? - de ex.)
6
George Budoi [din public] a spus pe 4 mai 2011:
Contează și CUM și CU CINE...

PS: Dacă nu mă crezi, întreabă-l pe Tristan.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 4 mai 2011:
conteaza cum traiesti cu cine traiesti
8
C..Erber [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Domnule Budoi,

Scrieți că exprimarea lui Rousseau
e superbă,
iar a doamnei Dana Gut
e și mai frumoasă.

Mai frumos decât superb?

De ce nu recurgeți
la eroarea clasică
"mai superioară" ?

Din dorința de a fi galant
ați epuizat
toate gradele de comparație.
9
misandra [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Tipul (tipa) nu trebuie sa stie "cum", ci sa simta "cum"... deci "cine" nu este subordonat lui "cum".
10
daniel stanciu [din public] a spus pe 5 mai 2011:
fie si sa simta (in special daca e tipa). Dar sa simta cum. asa ca cine e subordonat lui cum.
11
daniel stanciu [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Contează cum trăiești ce ți se întâmplă în prezența altora (a lui "cine"). "Cine" e secundar. "Femeia (bărbatul) vieții tale" are aceasta calitate fiindcă tu i-ai atribuit-o. Decisiva nu a fost prezenta (si disponibilitatea ei/ lui), ci felul (cum) te-ai raportat la ea (el). Gândiți-va ca viața nu se reduce la o o poveste (monoseriala) de iubire ci presupune și alt gen de relații în care "cine"-le e o variabila pe care nu o poți determina. Altfel spus, sunt contacte sociale pe care nu le putem evita sau prevedea. Asa ca importa cum trăim și nu cu cine.
12
George Budoi [din public] a spus pe 5 mai 2011:
C.Erbere,

Exprimarea lui Rousseau e superbă,
cea a doamnei Dana Gut e genială.
Vezi că se poate?
GB
13
daniel stanciu [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Superbissimă (ete ca se poate!). Partea cea mai "geniala" e ca sintagma care a stârnit o nețărmurită admirație lui GB nu apartine Danei. E veche (de prin perioada elenistica). Stoicii au introdus-o în circuitul cultural. De altfel, Dana nici nu își aroga maternitatea (fiind dama nu puteam sa spun paternitatea) expresiei. Se referă la ea ca la o sintagma (idee) binecunoscuta.
14
Isolde [din public] a spus pe 5 mai 2011:
“Importă cum trăim și nu cu cine”. Sfatul dv. pentru o femeie nubilă, de pildă, este unul pragmatic, realist, actual, și anume, dacă aceasta se va căsători cu un bărbat în etate, dar bogat (material și spiritual), deși nu-l iubește, va fi spre binele ei, va fi împlinită, în plan material și profesional, dar oare va fi fericită?
Dv. pledați pentru faptul de a ne trăi viața conform unor norme sociale (reguli stabilite de către societate), anume pentru a avea o imagine imaculată în ochii semenilor, pentru bunul mers al relațiilor sociale (relațiile pe cale amiabilă), pentru o poziție înaltă în societate etc.
Dar de ce omul trebuie să fie constrâns de ceva anume, de ce trebuie să facă sacrificii și să renunțe la idealul său?
Dumnezeu ne-a lăsat liberul arbitru (libertatea de a alege), iar noi trebuie să avem puterea de a lua decizii fără a fi influențați de cauze externe. De pildă, dacă un om reușește să se desprindă din chingile suferinței, nu depinde nici de Dumnezeu, de soartă sau destin (cum vreți să-i spuneți) și nici de normele impuse de societate, ci doar de puterea și abilitatea sa, de starea conștiinței sale. Fiecare individ trebuie să aibă libertatea de a raționa și de a acționa în conformitate cu propriul sistem de valori.
15
daniel stanciu [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Doamna, am pomenit un cuvintzel de norme, de conventii sociale? Traieste in asa fel incat sa nu regreti mai tarziu marile decizii pe care le-ai luat in viatza (asta e cum-ul la care ma refer). Nubila din exemplul dvs. ar trebui sa traiasca in acord cu ceea ce inima (daca o are) si mintea (daca ii functioneaza) ii spun sa faca. Conteaza si care din cele doua glasuri (al inimii si al ratiunii) e mai puternic in constiinta ei. daca isi doreste sa fie fericita, ii recomand ca hamlet (n-am hamleti dar am sa-mi pun indispensabilii ca sa par mai credibil) sa mearga la manastire. In alt loc, canci fericire.
16
Isolde [din public] a spus pe 5 mai 2011:
Domnule, nu mai bate șaua să priceapă iapa, întrucât eu nu sunt un personaj dintr-o piesă de teatru. Dacă dumneata te-ai smintit, insinuând că aș fi o păcătoasă, te sfătuiesc să-ți pui izmenele și să sforăi. Așa-i stă bine unui om în etate. Vise plăcute, domnule egumen! P.S. Să știți că am observat că nu vădiți galanterie în exprimare, ci impertinență.
17
C. Erber [din public] a spus pe 6 mai 2011:
"Superbissimă" în limba română?
Iată un barbarism
folosit de cei care au învățat italiana
culegând căpșuni.

Expresia este într-adevăr din perioada elenistică.
O folosea frecvent Elena Ceaușescu.
Iar stoicul Chivu Stoica
a introdus expresia în circulația culturală...
18
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 mai 2011:
Doamna, eu m-am referit la persoana nubila. De ce va subsituiti domnișoricii? Eu m-am adresat duduii, nu dvs, respectati-ne va rog momentul de intimitate! Va marturisesc franc ca observatiile dvs. sunt mai patrunzatoare decat laleaua neagra infipta in branza galbena (cel mai "tare" contrast cromatic!) ambalata in burduful unei potai calcate de tren si mort de rabie. N-am avut nici cea mai mica intentie sa pun in discutie puritatea dvs sufleteasca. Ma refeream strict la nubila, o codana ipotetica fata de care mi-am permis sa ma expun in indispensabili ca sa dau un plus de autenticitate si de elegantza vestimentara interactiunii virtuale.
19
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 mai 2011:
Cerber, lectiile tale de gramatica referitoare la gradele de comparatie ale adjectivului "superb" sunt ambetante (alt barbarism). Eu ti-am dovedit ca exista o solutie la problema ta (mai spinoasa ca un arici electrocutat). E adevarat ca am recurs la un barbarism (un cuvant rebarbativ). Scopul, rezolvarea colosalei provocarii lingvistice pe care ai lansat-o, scuza mijloacele "barbare". De altfel, corcitul daco-roman s-a cam lasat calcat (pe toracele-i de arama) de barbari fara sa opuna rezistenta. De ce s-ar impotrivi limba dumisale la o mica intruziune "barbaristica"?
Vezi ca ai inceput sa confuzi gentile latine. Capsunile se recolteaza in Spania. In "cizma", in ultima vreme, se culeg doar suturi in marele dorsal de la verii nostri macaronari. Italienii ne-au ajutat intotdeauna. Stii foarte bine ca astfel de manevre kinestezice contribuie substantial la progresul unei natiuni. Mai ales la una ca a noastra care promite mult si face viceversa.
20
Isolde [din public] a spus pe 6 mai 2011:
Domnule Stanciu, departe de mine gândul de a mă interpune între dv. și codana ipotetică. Însă, mă îndoiesc că indispensabilii dau un plus de eleganță vestimentară. Deși trăiți într-o lume de plăsmuiri fantastice, cu permisiunea dv., vă voi da câteva sfaturi gratuite (asta pentru că am gusturi fine și pentru că suntem cam de aceeași vârstă), sfaturi care, cu siguranță, vă vor ajuta să faceți victime în rândul fetișcanelor care există în închipuirea dv. Așadar, îmbrăcat în costum negru cu dungi subțiri albe (dungi fine, nu goase ca la țărani), cu o cămașă albă, imaculată, cu o cravată cu carouri (deși pare funambulescă combinația dungi-carouri, vă va da un aer tineresc), cu ochelari de vedere cu ramă neagră, dar numai partea superioară a ramelor (să fiți în ton cu moda), cu telefonul în mâna stângă (pentru fițe) și un stilou în mâna dreaptă (pentru a părea intelectual), veți fi un bărbat cu mult stil și șarm. Referitor la caracterul dv., nu am nimic de reproșat. Sunteți pe val: junelor din ziua de azi le plac bărbații cu tupeu obraznic.
21
daniel stanciu [din public] a spus pe 7 mai 2011:
In arta seductiei izmenele sunt ... indispensabile. Daca in moda eternul feminin e nudul, eternul masculin il reprezinta izmenele. Un barbat fara izmene, e un ins cu o identitate sexuala ambigua. Interesanta expresie: "tupeu obraznic". Frizeaza o infractiune gramaticala. Sunteti pe val si dvs.
22
C. Erber [din public] a spus pe 7 mai 2011:
Domnule Stanciu,
După modul cum puneți problema
mă tem
că din bărbăția Dv.
n-au mai rămas
decât izmenele.
23
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 7 mai 2011:
Dle C.Erber,
Vă rog să nu vă supărați, dar de ce vă uitați în izmenele unuia mult mai tânăr ca Dv? Vă propun uitați-vă în ale Dvs.Nu e musai să ne spuneți ce ați zărit. Vizionare plăcută!
24
Isolde [din public] a spus pe 7 mai 2011:
Domnule C.Erber, dv. glumiți pe seama izmenelor domnului Stanciu, însă dumnealui nu se vrea a fi „homo eroticus”, ci seducătorul (din Sevilla), întrucât seducerea codanelor îi oferă o satisfacție demonică. „În arta seducției izmenele sunt... indispensabile”, din cele spuse reiese faptul că dumnealui este un cuceritor neobosit, un Casanova mioritic. Pentru ca imposibilul să devină posibil, izmenele sunt un articol vestimentar indispensabil, fiindcă, renunțând la acestea, s-ar transforma în „homo eroticus”. Ca atare, izmenele sunt absolut necesare în activitatea ludică.
Totusi, lăsând gluma la o parte, C.Erber are dreptate. Bărbații care se joacă de-a seducția nu au altceva de oferit decât niște izmene, și nu pentru că nu ar vrea, dar... de unde nu e, nici femeia nu cere!
25
daniel stanciu [din public] a spus pe 7 mai 2011:
Sunt uluit de atata (s)expertiza. Ultimele randuri ale Isoldei sunt delicioase prin inocentza lor argumentativa. Barbatii care se joaca de-a seductia, n-au nimic de oferit dincolo de izmene.... Formidabil! Atunci de ce se joaca? Pt. a si face de ras juniorul, cand izmenele sunt date la o parte? D-na, barbatii care se joaca de-a seductia in prezenta damelor, trebuie sa isi asume imensele responsabilitati ce decurg din aceasta indeletnicire. Fiindca o femeie nesatisfacuta in jocul amoros e mai periculoasa pt. barbat decat este pt. agricultura o turma de hipotomamitze lihnite aflate in preajma unui lan de cucuruzi.
26
Isolde [din public] a spus pe 7 mai 2011:
Domnule, există bărbați care se joacă de-a seducția, și cred că știți și dv. Arta seducției poate fi un joc pur mental, un joc al descoperirii metodelor de a seduce și implicit de a induce în eroare, care nu se finalizează cu un act sexual, sau poate fi un joc erotic, un preludiu premergător bunei desfășurări a actului sexual. Spre exemplu, izmenele dv. se regăsesc în preludiul intelectual. Pentru că totul pornește de la creier, bărbatul intelectual, conștient de problema sa (cu juniorul), nu-și va da jos izmenele, rezumându-se doar la jocul amoros. Domnule, sunt puțin acei bărbați care pot rezista femeilor senzuale, iar cei cu probleme de erecție devin de-a dreptul penibili (pentru că și acestora le place jocul).
27
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Daca poseda o inteligentza minima (nu trebuie sa fie un "intelectual"), jocul amoros al barbatusului deficient se va rezuma la calcul subtil finalizat intr-o acuplare viguroasa, dar imaginara. Totul se va petrece in domeniul fanteziei, unde femeile n-au unghii si dentitii ascutite capabile sa-i sfasie instrumentarul ineficient. Asa ca un barbatel inteligent nu se va deda preludiilor reale urmate de prestatii instrumentale fictive.
28
Isolde [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Revenind asupra operelor filosofului și pedagogului francez (prefer cărțile pedagogice), întrucât ne-am îndepărtant de subiectul citatului, cât și pentru faptul că nici eu, (cred) nici dv. nu suntem sexologi de profesie, iată ce a spus J.J. Rosseau în opera „Emil, sau despre educație”: „Toate popoarele civilizate au respectat femeia.” Credeți că românii sunt un popor civilizat?
29
C. Erber [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Doamnă Isolde,

Vă pierdeți vremea.
Dv. încercați
să ridicați probleme filozofice,
dar vă acoperă imediat
corul maneliștilor literari,
cu interminabilele lor apropouri erotomane.

Sexologi?
V-ați găsit!
Mai degrabă sexopați.

Despre modul cum respectă românul femeia
cel mai bine vorbesc aceste comentarii.
Care mai de care vrea să "vă-nțepe".

Rousseau a scris frumos despre educație.
Avea cultură, avea educație.
Cui recomandați Dv. operele lui Rousseau?
Aici izmenele au devenit concept filozofic.
30
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Cerber, Rousseau avea educatie? Recititi-i "Confesiunile" si o sa va schimbati optica. A propos de "izmene". Totul a plecat de la observatia ca izmenele sunt indispensabile (sau indispensabili, ca sa pricepa si intelectul tau canin calamburul). Iar necesitatea ("indispensabilitatea") e un concept filosofic respectabil.
D-na, nu ridicati probleme filosofice fiindca o sa faceti hernie.
Un barbat care nu respecta femeia nu se respecta pe sine. Iar romanii sunt un popor cu o stima de sine scazuta.
Romanilor le plac femeile frumoase. Si romancele sunt frumoase. Problema e ca frumusetea feminina este efemera si predispune la adulter. De aceea, nu-i de mirare ca romanul isi mai altoieste muierea: fie ii reproseaza frumusetea pierduta, fie ii aduce aminte sa n-o piarda (printr-o utilizare excesiva) pe la vecini. In cazul in care considerati ca bataia e incompatibila cu respectul, romanii nu respecta femeia. dar se intampla uneori sa o iubeasca (fara sa fie sexopati, cum latra cuprins de rabie, stimabilul Cerber). Sa stiti, ca nu e putin lucru. Am auzit ca sunt tipe care sunt gata sa renunte la respect, pentru putina dragoste.
31
C. Erber [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Domnule Daniel Stanciu,

Am citit "Confesiunile" lui Rousseau,
am citit și maxima Dv,
adresată unei femei:
"Doamnă, nu ridicați probleme filosofice
fiindcă o să faceți hernie".

Rămân la părerea
că Rousseau a fost un om educat.
Cu siguranță,
mult mai educat decât Dv.

Trebuie să vă dau dreptate însă
în chestiunea
"un bărbat care nu respectă femeia
nu se respectă pe sine".
Afirmația explică perfect
maxima cu hernia.

Desigur există
"tipe care sunt gata
să renunțe la respect,
pentru puțină dragoste".
Le găsiți pe șoseaua de centură
a Capitalei.
32
Isolde [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Aveți dreptate domnule C.Eerber. Să nu credeți că nu sunt conștientă de faptul că domnul Stanciu își dorește să mă "înțepe", și asta pentru că nu-și respectă femeia (din bucătărie). El consideră că dacă își exhibă izmenele intră în grațiile mele. Mai mult, nu am greșit atunci când am afirmat că trăiește puternic într-o lume plină de plăsmuiri fantastice, substituindu-se unor personaje shakespeariene, precum Hamlet sau Romeo. Însă, ceea nu nu știe acest stimabil este faptul că va încerca o cruntă dezamăgire când se va trezi din reverie, dându-și seama că eu nu sunt nici Ofelia, nici Julieta. Și va sucomba de inimă rea.
Domnule Stanciu, am remarcat stupefiată că sunteți junior la capitolul Filosofie, dar senior, la capitolul Sexologie. Prin urmare, dacă vreți o prospătură, puteți să filosofați pe șoseaua de centură.
33
C. Erber [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Eșantion din morala stanciană:

"În cazul în care considerați că bătaia
e incompatibilă cu respectul..."

Nu, domnule!
Cine îndrăznește
să considere așa ceva?

Scrieți deschis:
bătaia este forma supremă de respect!

Am cunoscut un individ care,
din respect, desigur,
își cotonogea nevasta săptămânal.
34
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Doamna, departe de mine intentia de a va intra in gratzii. Ma confundati cu domnul care si-a asumat o identitate canina. Imi place consecventa d-lui Cerber (in limbaj sentimental s-ar putea numi fidelitate, o calitate apreciata de femeile care nu o practica prea des). A zis ca Jean Jacques e educat, asa ramane, in pofida nenumaratelor contraexemple pe care, filosoful francez le-a oferit curiosilor in picanta sa autobiografie. Cerber are o parere ingrijorator de simplista despre bataie. Bataia judicios administrata e un factor educogen. De pilda, poporul roman a luat bataie sistematic de la osmanlai. N-a dat bataia turcului rezultate? N-a invatat romanul de la turcul bataus minunata practica a bacsisului, o metoda esentiala de supravietuire intr-un mediu ostil si pseudoeuropean numit Romania? Sunt popoare care nu pot invatza decat prin motivatie negativa (adica prin chelfaneala si represiune). Sunt ferm convins ca romanii (nu indivizii, natiunea) sunt un astfel de popor. Tutzea spune ca romanii progreseaza numai pe baza de suturi in posterior. Cerberutzule, hai sa te ajut ca esti in dificultate (ti se trage din excesiva galanterie canina, din "gudureala"). Individul de care vorbesti matale isi "cotonogea" nevasta din iubire. Daca era tanara o batea profilactic, sa nu faca ceea ce face el cu amanta, ar daca nu mai era tanara, o batea din iubire de damigeana. Nevasta ii intrerupea momentele de intimitate cu noua lui achizitie sentimentala: sticla voluptoasa si tacuta (splendida calitate! la femei).
35
C..Erber [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Domnule Danil Sihastrul!

Sari calul.
Nu poți jigni România,
afirmând că e "mediu pseudoeuropean"!

În ciuda faptului
că a scos la rampă și specimene ca tine,
România este un stat european,
iar cultura ei (mai puțin a ta)
e una profund europeană.
36
daniel stanciu [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Bine, d-le Catavencu! M-ati asurzit cu latraturile dvs. patriotarde. Simt ca Romania s-a mutat cu 50 de mile spre occident(cultural si economic) gratie aportului dvs. canin. Daca n-ar fi "specimene" ca mine si ar fi doar latratori ca tine, Romania ar fi ajuns departe. Ar fi facut de 2 ori si ceva ocolul Pamantului si ar fi ramas undeva prin Africa. De altfel, Romania are ceva din Kenya si nu doar faptul ca e patria leilor.
37
C..Erber [din public] a spus pe 8 mai 2011:
Din gândirea stanciană:

"Dacă n-ar fi specimene ca mine
...Romania... ar fi rămas undeva
prin Africa."

Extraordinar!
Acuma știm
cine a salvat România de africanizare.

Specimenul Daniel Stanciu
și comentariile lui ultraeuropene!

Boierule!
Ți-ar prinde bine
niște izmene
ceva mai modeste.
38
Isolde [din public] a spus pe 9 mai 2011:
Domnule, m-am hotărât să nu mai ridic probleme filosofice (deoarece îmi este teamă de boli), ci numai probleme legate de psihosexualitate în cuplu, întrucât am sesizat contradicții în pledoariile dv. Domnia voastră susține că un individ își "cotonogește" nevasta din iubire. De acord. În iubire, orice joc este permis. Într-un cuplu de îndrăgostiți, dacă sado-masochismul (relația dominație-supunere) este practicat cu moderație, nu este perversiune sexuală, întrucât poate ajuta pentru o mai bună desfășurare a vieții pulsionale. Însă, acolo unde se practică numai sadismul - plăcerea de a face rău (așa cum gândiți dv. că este normal pentru ca femeia să nu-și înșele bărbatul), partenerul sadic (în speță bărbatul) îl tratează pe celălalt ca obiect, ca atare, nu intră în discuție iubirea, pentru că nu poți nutri sentimente pentru un obiect. Așadar, dacă un individ are o nevastă tânără, frumoasă și inteligentă pe care o "cotonogește" din iubire, atunci ce rol are amanta? Sau amanta se substituie nevestei având rolul de a-i spăla masculului izmenele?
39
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 9 mai 2011:
Domnule Webmaster,
Având în vedere că acest sait nu are interdicție de vârstă, vizitat fiind și de copii, care altceva ar dori să găsească, decât mizeriile din această pagină, vă rog luați măsurile cuvenite.Multe din așa zisele comentarii sunt pornografie verbală. Vă mulțumesc!
40
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 mai 2011:
Nu trebuie sa confundam placerea cu iubirea. Amanta ii ofera placeri barbatului adulter. La varsta la care e "in putere" barbatul e nesatios si nu se multumeste cu serviciile erotice prestate de o singura femeie (in speta de sotia iubitoare). De aceea, libidoul lui debordeaza perimetrul conjugal. Pe amanta masculul ahtiat n-o iubeste ci o tavaleste, pentru a-si mentine in forma cel mai bun prieten (si pentru a acumula experiente noi care vor fi ulterior valorificate in patul conjugal) . Bataia administrata de barbat consoartei tinere si frumoase nu e sadica, ci pedagogica. Barbatul e interesat de bunele moravuri ale sotiei si doreste sa le pastreze intacte recurgand la o masura preventiva (e mai usor sa previi, decat sa combati). Pedagogia (nu am in vedere sensul etimologic al cuvantului de indrumare a copilului, ci pe cel larg de "educatie permanenta") se aplica oamenilor, nu obiectelor. Asa ca barbatul care isi altoieste nevasta nu o trateaza ca pe un obiect, ci cu un veritabil respect kantian (redat in faimosul imperativ categoric). A propos de filosofie, va recomand analiza pe care o face Sartre iubirii. Frantzului dovedeste (filosofic, nu matematic) faptul ca iubirea transforma inevitabil partenerul in obiect.
41
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 mai 2011:
Cerber, citezi ca un proletcultist. Punctele de suspensie distorsioneaza sensul asertiunii mele.
42
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 10 mai 2011:
Nu orice referire la sex este pornografie. Mie nu mi se pare că discuția a ajuns în această zonă, dar dacă există alte păreri, le puteți face mai concret și reanalizez.

Pe de altă parte, discuția se cam abate de la subiect (deși citatul permite discuții destul de largi).
43
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 10 mai 2011:
Domnule Lucian Velea,
Am recitit cu mare atenție comentariile la acest interesant citat.Până la comentariul nr.16, discuția s-a purtat civilizat, la obiect, după aceea cineva a aruncat o piatră și totul s-a tulburat și lucrurile au luat o nouă turnură.Termenul de "pornografie verbală" este după o autoanaliză puțin forțat, revin însă: expresii de genul "să-ți pui izmenele","își dorește să mă înțepe" (com.32) ș.a. citite de minori nu dau bine, trebuie să recunoaștem, e un limbaj trivial, de maidan, de golănie.Aștept și alte opinii.
44
C..Erber [din public] a spus pe 10 mai 2011:
Domnule Vedetot,

Sintagma
"pornografie verbală"
trebuie scoasă de la Comentarii
și trecută urgent la "Perle"!
45
C..Erber [din public] a spus pe 10 mai 2011:
Domnule Vedetot,

Bag seama că v-ați pierdut ochelarii
de atotvăzător.

Ia citiți-vă comentariul 23!
Să vedeți cu câtă pasiune
vă băgați, neîntrebat,
în indispensabilii altora.

Și acum vă dați mare puritan!
Vă temeți că intră copiii
pe site
și vă citesc meditațiile profunde.

Stați liniștit!
Minorii de azi, spre cinstea lor,
știu foarte bine anatomia omului
și structura aparatului uro-genital.

Nu trebuie să le spuneți Dv. povești
cu păsărici și berze aducătoare de prunci.
46
Isolde [din public] a spus pe 10 mai 2011:
Domnule "Vedetot Ion", psihoterapia este ramură a psihologiei. Este de la sine înțeles că dumneata nu ai lecturat operele medicilor psihanaliști Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Alfred Adler sau Erik Erikson. Am studiat întâmplător (cu mulți ani în urmă) domeniile psihologiei, psihiatriei și neurologiei, implicit operele domnilor menționați. Însă, ceea ce mă frapează este faptul că dv. nu cunoșteți, până la onorabila vârstă cu care faceți paradă, semnificația cuvântului pornografie. Comentariile mele nu conțin scene obscene. Pornografie găsiți în romanele Sandrei Brown (de altfel, fără talent literar). Referitor la minori, totuși, să nu exagerăm, deoarece eu nu dau considerație oamenilor fățarnici. Dv. vituperați pentru că sunteți paralel cu psihologia. Susțineți că am un "limbaj trivial, de maidan, de golănie"? Ce pot să fac, dacă mă "satisfac" medicii golani!

Domnule Stanciu, nimeni nu confundă plăcerea cu iubirea, problemea gravă este că dumneata confunzi nevasta cu amanta. Iar bărbatul care întreține o amantă, nu-și iubește soția deloc. Spusele dv. despre amanta tăvălită pentru menținerea în formă maximă a prietenului este o poveste de adormit adulții care posedă o inteligență minimă. "Faptul ca iubirea transforma inevitabil partenerul in obiect" – nimic nou sub soare. Să fiți sănătos, dacă vă considerați obiect, întrucât eu nu mă consider astfel. Acestea fiind spune, vă las în compania selectă a domnului care vede tot, și nu "vede" substanța. Oricum, împreună veți dezbate teme profunde despre pocăință și mântuire.
47
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 11 mai 2011:
Regret momentul neinspirat când v-am sugerat să vă uitați în i...... Dvs.eram ferm convins că nu vă prinde flama. Și, mai este ceva, aș fi rămas fără frumuesețe de răspuns din partea domniei voastre dacă nu semnalam Webmasterului, părerea pe care o semnez cu numele din Catalog și pe care o susțin. Același lucru s-ar fi întâmplat cu madame, care cu "Acestea fiind spune" ne lasă împreună cu Dl Stanciu, pe care îl apreciez, să...
48
C..Erber [din public] a spus pe 12 mai 2011:
Domnule Vedetot,

Ca epigramist,
(picador al umorului)
ar trebui să fiți mai rezistent
la replicile acide.

Prea luați totul
în tragic.

Cuvântul "izmană"
e departe de a fi
pornografie.
49
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 mai 2011:
Doamna, tot raul spre bine. Confuzia consoarta - metresa are virtuti psihoterapeutice. Sa stiti ca sunt milioane de sotii care si-ar dori sa fie tratate din cand in cand ca amante si tot atatea amante care jinduiesc dupa statutul permanent de sotie.
50
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 12 mai 2011:
Dle Cerber,
Eu nu sunt epigramist, am răspuns doar unor provocări exersând acest dificil gen literar și după câteva timide încercări, aș putea să spun că "nu-i ușor să scrii epigramă", trebuie să ai har, iar mie îmi lipsește.Este cazul însă să ne îngrijorăm,"izmană"nu este pornografie, dar poate fi o pistă de lansare a ei. Gânduri frumoase!
51
Madame [din public] a spus pe 12 mai 2011:
Decât o consoartă bătută... de soartă, mai bine amoreză.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook