Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cine nu știe și nu știe că nu știe e bolnav - Tămăduiește-l! Cine nu știe, dar știe că nu știe, e neînvățat - Învață-l! Cine știe, dar nu știe că știe, e adormit - Trezește-l! Cine știe și știe că știe e învățat - Urmează-l!

proverbe chinezești
Adăugat de LorylinneSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
0nlym3 [din public] a spus pe 8 octombrie 2008:
Super!
2
Blackeye [din public] a spus pe 20 aprilie 2009:
Foarte tare acest proverb!
3
Mihail Simona [din public] a spus pe 22 iulie 2009:
Adevarat.
4
stefan v [din public] a spus pe 19 septembrie 2009:
Intelepti chinezii acestia.
5
Maria Daines [din public] a spus pe 10 ianuarie 2011:
de fapt acest proverb este din intelepciunea indiana
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 ianuarie 2011:
Si cand te gandesti ca Socrate era considerat cel mai intelept cetatean al Atenei tocmai pentru ca pretindea ca stie ca nu stie nimic... Potrivit proverbul chinez (sau indian) era un individ nescolit, neinstruit. Deceptionant pentru cel mai faimos bautor (de cucuta) din antichitate. Unele postari de citate prezinta anumite riscuri. In cazul de fatza, daca doamna care a avut amabilitatea sa ne impartaseasca acest esantion de intelepciune asitica se inseala in privinta identitatii lui culturale, atunci se incadreaza in a treia varianta mentionata in proverb. Stie, dar nu stie ca (sau mai curand ce) stie. Ca atare a fost adormita. Daca mai e si frumoasa si ii plac repausurile silvestre, atunci are toate caracteristicile unui personaj de basm care ne-a adormit in copilarie si care ne-a facut sa avem insomnii in adolescenta.

Proverbul poate fi talmacit in "sapientza" politica damboviteana dupa cum urmeaza: Cine nu stie, dar nu stie ca nu stie e demagog. Voteaza-l! Cine nu stie, dar stie ca nu stie este alegator. Manipuleaza-l! Cine stie, dar nu stie ca stie este ministru in plin act de guvernare. Nu vorbi tare, ca-l trezesti! Cine stie, si stie ca stie este prea inteligent, deci e mereu in opozitie. Nu-l vota ca se prosteste.

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook