Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

aretha/ regină pe tonomat de cristal a imnului & a lui difuzat în rana de transfuzie beată ar fi cu băgare de seamă la suavă undă sonoră mutilat & strigă salut o rolei marelui el dorado aparte & la ponositu tău zeu personal dar ea nu poate ea a cui căpetenie când tu urmezi, ea nu poate n-are spate nu poate... sub ventilatoare feroviare negre-nflorite

începutul de la Tarantula, Arme, cartea orală a șoimului & vulvița nepedepsită de (1971), traducere de Sorin Gherguț
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Cronica vietii mele" de Bob Dylan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 22.99 lei.

 

1
Dan Costinaș [din public] a spus pe 17 ianuarie 2015:
Un experiment literar (reușit? nu-mi dau seama!), care a împlinit deja 50 de ani (deși a fost publicat abia în 1971, se pare că Bob Dylan l-a scris între 1965 și 1966), un poem în proză care poate fi considerat o deviere serioasă de la canonul stabilit până în acel moment. Unii l-au considerat, încă de la publicare, doar un text bizar, neclasificabil; alții îl elogiază. În astfel de cazuri, atunci când experimentarea brutală nu dezumanizează literatura, rămânem cu jocul de sonorități, calitatea imaginilor și, nu în ultimul rând, cu plăcerea lecturii. A plăcea sau a nu plăcea - se pare că aceasta-i întrebarea.

Un foarte scurt fragment din prefața la ediția în limba română, semnată de Mircea Cărtărescu:

«Tarantula» e un mare colaj poematic compus din fragmente ce-ar fi putut fi, cu puțin noroc, cântate. Multe «lyrics» ale marilor cântece ale lui Dylan sunt la fel de năucitoare. [...] În mod intenționat, manifest și recunoscut de autor, «Tarantula» nu are nicio noimă. Are doar o textură delicioasă a fiecărei pagini, o sclipire unică a fiecărei fraze, o încărcătură explozivă, estetic și militant, a fiecărui paragraf.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook