Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge să fii condus de inferiorii tăi.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

 

1
metallicus [din public] a spus pe 20 martie 2009:
Iar dak participi, va trebui sa-i suportzi. Si te vor covîrshi!!!!!!
2
Homo Novus [din public] a spus pe 29 iunie 2010:
Bătrâne metalist, te vor surmina, într-adevăr, și asta din pricina faptului că numărul inferiorilor a cunoscut o creștere alarmantă în ultimele două milenii. Citatul lui Platon este valabil, totuși, cu atât mai mult cu cât acesta a fost plămădit acum muuuuultă vreme. Anii au trecut, și omul a reușit cumva să tragă de specia lui (homo sapiens sapiens), astfel că în zilele noastre putem observa cu ușurință câteva ramificații ale acesteia: homo sapiens sapiens - homo philosophus, homo politicus, homo stupidus. Din homo philosophus avem: homo poeticus, homo academicus, homo bachus și homo criticus afectatus ș.a. Din homo politicus: homo dictatorus, homo coruptus și homo chiorus (combinația letală dintre primele două). Din homo stupidus: homo cocalarus, homo beizadeaus și homo analfabetus. Așadar, metallicus, dacă te gândeai la țara în care trăim când ai scris comentariul, află că noi suferim de pe urma unei simbioze bizare a celor din homo politicus cu homo stupidus; primii le oferă celor din urmă pâine și circ (și o dată la 5 ani și mezeluri), iar cei din urmă (care nu vor fi cei dintâi) le arată recunoștința prin vot. O abordare facilă, nu?
3
iulia mirancea [din public] a spus pe 21 februarie 2012:
Una dintre imoralitățile săvîrșite de actorii vieții politice este aceea de a-și decompensa propriul popor!
4
MihaiM [din public] a spus pe 26 februarie 2018:
O alta formulare a acestui citat, atribuit lui Platon si care mie imi place mai mult: Oamenii destepti evita sa intre in politica si sunt pedepsiti sa fie condusi de prosti!
5
Concert de Bach [din public] a spus pe 28 ianuarie 2019:
Cât de actual pentru zilele pe care le trăim astăzi!!

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook