Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adevărul te face liber, numai dacă îl accepți!

(27 mai 2014)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Iulia Mirancea. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Ionel Innel [utilizator înregistrat] a spus pe 30 mai 2014:
Citatul este genial, dar ce este adevărul, și cum să-l acepți?
2
Iulia Mirancea [autorul] a spus pe 31 mai 2014:
Știam acest adevăr și, de curând, am avut privilegiul să mi-l asum forever! Ca pe un trofeu al iubirii dintre semeni, indiferent de limbă, culoare a pielii, adevăr, principii, religie!

S-a întâmplat la Efes (o oră distanță de la Izmir), în locul presupus a fi ultimul domiciliu al mamei lui Hristos!
Fecioara a fost dusă la Izmir (Smirna), de către Ion, singurul ucenic al lui Isus, ce i-a rămas alături, până la desăvârșirea supliciului!
Am vrut să-mi ofer o gură de aer pur, din locul sfințit de mama pământească a Unsului (Hristos)! Până acum nu știusem, habar n-avusesem că, libertatea cea mai de preț a omului este să poată accepta adevărul semenului său!
Acolo, pe acel pământ musulman, Paștiul din acest an a fost adevăr adevărat!
Meritul și, respectiv, ideea aparține unor oameni care nu au nicio tangență cu Sfintele Paște (ortodox) și a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată! Niște oameni, pe care i-am văzut pentru întîia dată, au dorit să-mi ofere spectacolul cel mai drag sufletului meu: intrarea pe măgăruș în Ierusalim a Mântuitorului: cu buchete de lalele (floarea-simbol a turcilor), sălcii înflorite, ouă roșii, rabini, ucenici, copilași, Magdalene smerite, potire cu smirnă pentru îmbălsămarea jertfei, lume implicată, Lumină din Lumină! Adică, tot ce a iubit Fiul, pe Pământ!
Spectacol magnific! Totul, oferit mie –o creștină- de către neamuri ”necreștine”, pe care le-am văzut pentru prima oară în viață! Firesc și simplu! De dragul meu, de dragul adevărului meu și de dragul dreptului meu la libertate!
Niște semeni, diferiți de mine, dar adevărate modele de smerenie, m-au făcut să simt, efectiv, emoția întâlnirii cu iubirea divină și cu cea umană!
În țara mea n-am avut și nu cred că voi avea parte vreodată de o celebrare atât de fastuoasă și atât de evlavioasă, a Înverii!
Alți oameni, alt adevăr, altă religie! Și totuși, acestea toate, altele decât ale mele, m-au făcut să simt cum Pământul secătuit de prihănă s-a deschis infailibil, iar Hristos cel azvârlit acolo de mine, a înviat! Forever!

S-a întâmplat la Izmir (Smirna), pe un pământ sfințit de oameni, pe care alți oameni (ortodocși, catolici) nu-i consideră sfinți dar care totuși, acolo în Efesul sfânt, vorbesc în șoaptă, ca semn de respect pentru odihna Preacuratei!

Adevărul te face liber pe tine și pe cei dragi ție, dacă îl accepți!

P. S. Citatul de față este creația acestui eveniment unic în viața mea!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 mai 2014:
D-na, degeaba te elibereaza un adevar daca nu te face mai bun. Daca e gresit folosita, libertatea e o calamitate, nu o binecuvantare.
4
un om oarecare [din public] a spus pe 29 august 2016:
Doamna, prima parte a citatului, este luat din Biblie.
Sfanta Evanghelie dupa Ioan cap. 8 vers. 32

"Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook