Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tatăl meu – Hidrogenul, mama mea – Oxigenul; eu – fiul Apei, Vărsătorul...

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
crespus [din public] a spus pe 9 ianuarie 2019:
He, he, he! Ca sa iasă apă trebuie doi "tați" - de hidrogen, la o "mamă" - de oxigen (doi atomi de hidrogen și unul de oxigen, într-o moleculă de apă).

In cazul din citat, rezultatul nu este nici măcar "fiul ploii" d-apoi "fiul Apei".
2
Ion Pachia-Tatomirescu [autorul] a spus pe 17 august 2022:
2022-08-17 (ora 07:09'). Și la acest aforism al Apei, din 11 noiembrie 1973, publicat mai întâi în placheta bilingvă a lui Ion Pachia-Tatomirescu, Aforismele apei / Aphorismes de l’Eau, Timișoara, Editura Aethicus (ISBN 973-97530-0-0), 1999 (pus în circuitul internetizat „fără nota de sub asterisc“ pe la mijlocul deceniului al II-lea din prezentul secol, „bun circuit ‒ și fără asterisc“ ‒ pentru care autorul mulțumește din toată inima redactorului ce semnează cu pseusonimul Micheleflowewbomb), și apoi în volumul lui Ion Pachia-Tatomirescu, «Aforismele celor cinci elemente de fundament cosmic» (la capitolul «„Aforism-brazde“ printre-mbumbite stihuri despre elementul Apă»), Timișoara, Editura Waldpress (ISBN 978-606-614-329-5), 2022, p. 55 sq., Distinsul Receptor este invitat a citi și valoros-clarificatoarea „notă de sub asterisc“ în tren㠄tălmăcitor-genezic-aforistică / biografic㓠(pe care o reproducem și aici, „mai la îndemână“, din secunda lucrare pomenită mai sus)...

«Tatăl meu – Hidrogenul, mama mea – Oxigenul ; eu – fiul Apei, Vărsătorul*...» ‒ (4) / 11 noiembrie 1973
_________________________________
*«Autorul Ion Pachia-Tatomirescu s-a născut în Zodia Vărsător, la 24 Ianuarie 1947, în regatul România, ivit din strămoșeasca-i Dacia, „Grădina lui Dumnezeu și a Nemuritorilor Cavaleri ai Zalmoxianismului“ (în anul 1859, prin „voia imperiilor“ Europei de atunci, care nu au permis nici până azi denumirea statal-toponimic-antică dorită, Dacia, dar nici etnonimul nostru antic-desemnator de Popor Pelasg > Valah) ; după Al II-lea Război Mondial, mai exact spus, din 30 Decembrie 1947, România a devenit Republica Populară Română a Lagărului Socialist / Comunist, ceea ce a determinat noul regim să dea ordin și pentru schimbarea certificatelor de naștere, a buletinelor / cărților de identitate etc. apărute în anul 1947 (între 1 ianuarie și 30 decembrie) „sub egida Regatului…“ ; și la eliberarea republican-popularului Certificat de naștere de la «…8 Mai 1956, cu nr. 1865», „din greșeală“, lui Pachia Ion i s-a trecut drept dată de naștere (tot în Vărsător) : 16 februarie 1947 ; și așa „rămas-a adevărul neștiut de lumina tiparului“ până la prezenta declarație a autorului ‒ din „…mamă-Oxigen și din tată-Hidrogeniu…“»
(Ion Pachia-Tatomirescu, «Aforismele celor cinci elemente de fundament cosmic» ‒ capitolul «„Aforism-brazde“ printre-mbumbite stihuri despre elementul Apă» ‒, Timișoara, Editura Waldpress [ISBN 978-606-614-329-5], 2022, p. 55 sq).

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook