Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

morală
Morala e izvorul libertății, morala e condiția libertății, morala e pavăza libertății.

definiție celebră de în Jurnalul fericirii
Adăugat de Vizitiu AdamSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia" de Nicolae Steinhardt este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

 

1
Dan Lucian Albu [din public] a spus pe 19 aprilie 2009:
Nu imi mai amintesc exact, dar parca am citit candva in Jurnalul Fericii al lui Nicolae Steinhardt:
"Nu cred nimic, nu vreau nimic, nu sper nimic. Sunt liber!"
Va rog sa fiu corectat daca am gresit.
Multumesc.
2
Dan Lucian Albu [din public] a spus pe 19 aprilie 2009:
Deci, daca citatul de mai sus este corect, ar rezulta, logic, ca indoctrinarea unei morale ar face inutile credinta, vointa si speranta ca liber arbitru, sau le-ar trece in plan secund.
Sa credem, sa vrem sau sa speram doar ceea ce ne permite morala, care, nu-i asa, este izvorul, conditia si pavaza libertatii.
De aceea mi-as dori o morala permisiva, UNIVERSALA, cum este Carta Universala a Drepturilor Omului, care sa-mi permita tot ceea ce nu face rau nimanui, unde Libertatea mea sa se intinda pana acolo unde incepe Libertatea celor din jurul meu, cu conditia ca circumferinta domeniului libertatilor fiecaruia sa fie aceeasi pentru toti si in acelasi timp suficient de incapatoare sa poata cuprinde absolut toate libertatile pozitive, creative, constructive si progresiste. Aceste libertati sa fie garantate printr-o Constitutie Universala, aplicata de un Senat Mondial, unde fiecare popor al lumii sa aiba un senator, indiferent de marimea poporului, iar Rezolutiile sa fie considerate adoptate numai cu majoritate simpla.
Sediul Senatului Mondial sa fie la Vatican, iar sedintele sa se tina prin Internet, pe un portal special securizat, unde sa se voteze secret, fara sa existe posibilitatea de a identifica care cum a votat.
Respectarea Rezolutiilor sa fie asigurata de toate armatele lumii prin consens, cu exceptia armatei tarii vinovate de incalcarea Rezolutiei respective, care armata va depune tot armanmentul, iar toti soldatii si sub-ofiterii vor fi trecuti in rezerva pana la terminarea conflictului, cu exceptia ofiterilor si a Marelui Stat Major al tarii respective, care va tine legatura cu Senatul Mondial si Parlamentul tarii pana la rezolvarea conflictului.
Ce ziceti? Ati mai pomenit asa o nebunie?
Dar parca ar fi frumos sa fie asa, nu?
Un fel de utopie comunisto-capitalista, pentru ca atunci cand se ajunge la problema banilor, tot la Marile Puteri Financiare ale Lumii se ajunge, care nu vor putea fi obligate nicicum sa aplice Rezolutiile Senatului Mondial, DECAT DACA ESTE IN INTERESUL LOR!!!
Si atunci, vorba lui Shakespeare, "asa imbatrinim sub vechi dureri de teama celor inca nestiute./Gandirea deci, ne face lasi pe toti./Prin ea, culoarea vie a hotararii/ Paleste-n raza palida de gand,/ Si fapte mari, soroace ale implinirii/ Sub ochiul mintii avantu-si incovoaie pirzand chiar numele de fapte."
Sarmanul Hamlet, si acum dupa 100 de ani, e mai actual ca oricand!
3
Hamlet [din public] a spus pe 19 aprilie 2009:
Stimate Dan Lucian Albu

Văd că m-ai întinerit
cu câteva sute de ani.
Mulțumesc.
Dar dacă chiar te interesează vârsta mea
citește-l atent pe Tata Shakespeare.

Cristos a înviat!

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook