Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul a fost creat ca să fie liber și-i liber chiar dacă s-ar fi născut în lanțuri.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

1
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 4 februarie 2014:
În societate și în Natură libertate absolută nu există.
Cum să fie liber, dacă s-a născut în lanțuri?
2
Homo Novus [din public] a spus pe 4 februarie 2014:
Libertatea este o noțiune vagă, interpretabilă și imposibil de testat empiric. Toți oamenii sunt liberi, doar că unii sunt mai liberi decât alții.
3
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 4 februarie 2014:
"Toți oamenii sunt liberi, doar că unii sunt mai liberi decât..." cei din pușcărie.
4
Homo Novus [din public] a spus pe 4 februarie 2014:
Exemple putem găsi cu duiumul. Există și în „libertate” oameni mai liberi decât alții, nu vă îngrijorați!
5
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 4 februarie 2014:
Mai liberi decât oamenii de rând sunt cei care au pașapoarte diplomatice… pe viață.
6
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 4 februarie 2014:
Omul se naște cu lanțul ombilical legat de burtă. După ce-l "eliberează" moașa e imediat legat în scutece. E botezat fără să-i ceară nimeni părerea. Doarme într-un pătuc cu gratii de lemn. Mama îl "filează" mai ceva ca securitatea. E vaccinat, deși se împotrivește și urlă ca-n Piața Universității. La școală toți îl bat la cap să învețe. Matur fiind, dacă e norocos, își ia o slujbă, unde șefii îl țin numai în șuturi. În sfârșit, se însoară. Femeia iubită îl strânge în brațe, captivitate din care numai moartea îl mai salvează. Halal, libertate!
7
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 4 februarie 2014:
Domnule, vă dau o veste șoc: în curând vor ieși primele lăcrămioare!

Atenție: undeva, într-un colț de univers, există o măicuță care v-a oferit, pe când erați făt în pântecul său, prin cordonul ombilical (nu prin vreun lanț), o părticică din propria carne, plasmă, hrană, oxigen! Ca să existați!

Atenție: aveți libertatea să alegeți între acest compendiu ingrat și o chitișoară de lăcrămioare pentru lacrimile plânse odată cu pruncuțul, atunci când i s-a făcut vaccinul, fără să fie întrebat!

Atenție: să nu doriți niciodată să rămâneți fără brațele captive!
8
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 5 februarie 2014:
Doamnă! Altceva doream să subliniez. Catenele (lanțuri, în greacă) de toate felurile care leagă indivizii, într-o complexă interacțiune, numită societate. Depinem atât de mult unii de alții încât e o mare nerozie să ne credem liberi.
Libertatea e doar o figură de stil, pâinea propagandistică a revoluțiilor de tot soiul, dulcea iluzie a naivilor care flutură steaguri pe baricade, plătind uneori cu viața. Asta în timp ce, departe de gloanțele revoluțiilor, "ideologii" își numără banii în tihnă. Revoluțiile, ca și războaiele sunt investiții, au cifre de afaceri. Morții sunt doar efecte secundare, aluat pentru pâinea mincinoasă a istoriei.
Cea mai mare statuie a Libertății a fost ridicată în cel mai polițienesc stat al planetei: SUA!
9
Mihai Cucereavii [utilizator înregistrat] a spus pe 5 februarie 2014:
Moneda are două fețe - ambii aveți dreptate.
10
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 5 februarie 2014:
Doamnă! Vă dau o veste șoc: în curând, în noul sezon, vor decola ciocârliile. Mare grijă, care cui triluie! Și să nu vă mai duceți în Piața Universității, kilometrul zero al ipocriziei daco-romano-balcanice!
11
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
”- Ah, doamnă, îmi pare rău, eu credeam că sunteți mai departe ... Dar, apropo, chiar în față v-am scuipat cojile de semințe?
- Vai, domnule, nu face nimic, eram aici ... Dar, apropo, chiar în față mi le-ați sc ...!”

Sunt (n.b.) mamă și iubită, domnule! Cunosc anumite lucruri, de care dumneavoastră n-aveți habar!

Libertatea e doar o figură de stil?
Domnule, împroșcați cu noroi edificiul celei mai mari aspirații a omenirii?! Nimic nu mai e bine și frumos pe Pământ? Aș prefera să nu faceți asta!

Ideea de libertate e diferită de acțiunea verbului ”a fi liber”! Instituția ”libertate” nu este compatibilă cu lejeritatea propriilor limite și ea nu reprezintă unanimitatea locuitorilor Terei! Complicitatea și acceptarea de a se cuibări umilitor și letargic în apatia pielii de porc, nu reprezintă umanitatea!

Domnule, există pe această planetă, vreun argument mai desăvârșit al țintirii perfecțiunii, ca ”La liberte eclairant le monde”?
Și, ce alt decor credeți că ar fi fost mai nimerit decât Lumea Nouă?
Ignorând cealaltă față a Americii -abuzivă- cred că francezii n-au greșit, oferind continentului american (1885), custodia Statuii Libertății!
12
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
Ah, Doamnă! Franța a fost mereu încântrată de americanii, de când aceștia au rupt-o cu eterna ei rivală: Anglia. Eu încercam să aprofundez conceptul de libertate, adică să-l scot din cadrul numelui meu predestinat.
Suntem interdependenți, legați cu lanțuri străvezii de societatea în care existăm. Și în afara căreia nu putem trăi decît parodiindu-l pe Robinson Crusoe. Ambiția unei furnici solitare care evită furnicarul mă face să râd. Gâfâim din greu, sub povara legilor, care ne drămuiesc atent libertatea, Doamnă...

Cunosc bine America. Există acolo o poliție grozavă, care e tot timpul cu ochii pe libertatea Dv.
Jucați-vă puțin de-a Piața Universității blocând circulația în fața Capitoliului și-o să simțiți pe propria piele aparatul lor represiv, nemilos, eficient și pragmatic.

În prezent, în patria libertății (SUA) trei milioane de cetățeni zac în pușcării, Doamnă...

Eu nu condamn America. Liberatea lor (strict controlată) este cea bună. Și nu dezmățul anarhic de la noi!
13
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
Libertatea e posibila in reteaua de interactiuni sociale. Mai mult chiar, numai in acest spatiu de joc e realizabila. Chiar daca în societate se stabilesc multiple conexiuni intre "atomii sociali", aceste procesele de "concatenare" au grade de libertate. "Catenele sociale" sunt doar conditii ale conduitei noastre, nu factorii determinanti. Indivizii n-au doar statusuri atribuite, ci si dobandite, obtinute in urma unor alegeri si eforturi personale. Profesia, optiunea maritala, convingerile politice, hobby-urile, modalitatile de petrecere a timpului liber nu sunt impuse indivizilor, ci reflecta deciziile individuale. Chiar si marea servitute religioasa (implacabila pana prin secolul al XVIII-lea) poate fi eludata prin convertire sau la limita, prin indiferenta (un ateism non-militant). In fond, ce-ar fi omul in lipsa catenelor sociale? O fiinta libera? Si la ce i-ar servi libertatea? Sa-si suprime aproapele in inclestarea „naturala” pentru existenta. Legaturile sociale sunt cele care il transforma pe om dintr-o fiinta biologica intr-una spirituala. Fara recunoasterea si respectarea unor norme sociale (care ii reglementeaza inclusiv actele de limbaj), omul ar redeveni o bruta. Legea, indeosebi de cea morala, chiar daca ingradeste libertatea naturala a omului, face cu putinta libertatea lui rationala, intemeiata pe responsabilitate fata de semeni si de sine.
14
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
Domnule, vă dau o veste și mai șoc: suntem pe o pagină care consfințește libertatea! Nota bene, sunt liberă ca ciocârlia, să trilui cui vreau!
Cât privește ”Piața Universității”, v-o las dumneavoastră în exclusivitate!
Și, mare grijă: țineți-o bine în lanțuri, să nu miște-n front ... prostimea! Trăiască don Machiavelli!
Mie nu-mi duceți grija! Eu am piața mea proprie și favorită, în care sunt, așa cum vă spuneam, mai liberă și mai fericită decât ciocârlia!
15
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 6 februarie 2014:
Doamnă! Prostimea ar trebui să se adune în Piața Matache! Piața Universității ar trebui rezervată pentru intelectuali.
Triluiți cui vreți! Dar atunci când, în loc de bis, se lasă cu huiduieli, nu mai sunați la 112.
Libertatea e relativă, chiar și pe acest sait. Atâtea comentarii și atâtea "citate" sunt, pe bună dreptate, șterse.
Prostimea nu mai este ținută în lanțuri, iar la căluș s-a renunțat de mulți ani. Fiecare debitează ce vrea. De aceea avem hărmălaia și foiala acestor timpuri, care s-ar putea numi "Vremea șacalilor"
16
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 7 februarie 2014:
Furnică solitară? Nu există așa-ceva, domnule!
De dragul aserțiunii dumneavoastră, vă sfătuiesc să nu experimentați privarea unei furnicuțe, de habitatul furnicăresc: veți simți în direct pedeapsa aflictivă, cu care termita își apără libertatea!
Totuși, poate numai o mușcătură de ”furnică solitar㔠v-ar convinge c㠔Piața Universității” poate fi o figură de stil a sociabilității: nevoia de solidaritate a indivizilor!

Atenție, domnule: n-am fost și nici nu mă voi afla vreodată în vreun spațiu public, în ipostaza de revoluționar! N-am nicio legătură cu vreun comportament rebel!
Dacă mai susțineți și acum această anomalie, habar nu aveți de oameni! Vă rog frumos, dacă puteți, renunțați la această glumă!
17
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 8 februarie 2014:
Domnule!

Văd că vă considerați ”chevalier sans peur et sans reproche”! Atenție: eu v-am indus acest ambient! Mi s-a părut că faceți parte din ”cei șapte înțelepți”! M-am înșelat, cumva?

Eu nu v-am solicitat protecția, nu mi-aș putea permite asta niciodată! ATENȚIE: NICIODATĂ!
S-a întâmplat un lucru pe care, dumneavoastră l-ați interpretat greșit!
V-am atras atenția odată, să vă restrângeți acțiunea ofensivă asupra unui anumit poet și am folosit expresia: ”cruțați-mi obrazul căci altfel, va crede că a fost pălmuit, degeaba! ”Tăceți”, asta am vrut să înțelegeți!

Recunosc, m-ați copleșit cu excepționale gesturi de gentlemen! Vă mulțumesc!

Stați liniștit: aici, n-am să mai trilui pentru nimeni! Never!
Consumatum est!

Într-una din zilele următoare, am să vă trimit un tril, de la cea mai însemnat㠔Piață a Universității”, din acest moment, a istoriei: Soci!

Cea mai frumoasă libertate a omului este să existe, acolo unde vrea să existe!
18
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 8 februarie 2014:
Doamnă! În mod sigur mă confundați. Sir Găgăuță între cei șapte înțelepți!!! Asta e tare...

Aveți un suflet nobil, un timbru aristocrat, demn de tot respectul. E păcat să triluiți pentru mocofani. Aceasta era sugestia mea. Mocofanul rămâne mocofan, chiar dacă știe să potrivească două rime.

Acum veți trilui de la Soci. Iată avantajul de a fi pasăre cântătoare. Beneficiați de zbor gratuit. Aveți onarea să reprezentați acolo România orintologică, alături de alte păsări călătoare: pupăza Daciana Sârbu și papagalul Victor Ponta.

Aș vrea să exist și eu la Soci, dar, momentan nu pot să exist decât la Socola. Așadar, nu-mi pot exercita acest frumos drept. Vedeți, doamnă? De aceea susțin eu că nu există libertate pe acest pământ...
19
Aldo Serena Da Silva [din public] a spus pe 11 februarie 2014:
Dorinao, te-ai grabit sa tragi concluzii!
Daca esti prezent la Socola, inseamna ca esti la doi pasi
de Soci.
Asa-i cand filozofezi pe citatele lui Schiller.Nu consulti bine
harta.
20
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 11 februarie 2014:
Aldino Serenino! Da Silva? Adică "ăl din Pădure", de la Banciu citire! Geografia nu prea te ajută. Socola nu e chiar la doi floci de Soci. E la o mie de kilocraci.
21
Aldo Serena Da Silva [din public] a spus pe 11 februarie 2014:
Daca nu ma ajuta geografia, atunci s-o ajutam noi pe ea.Soci ieste situata la vreo 70-80 de km de Iasi, intr-adevar mai aproape de Pascani.Dar intr-o ora ajungi de la Socola, cu masina.Asa ca poietii isi pot face olimpiada lor, cu cheltuieli organizatorice minime.
22
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 11 februarie 2014:
De acord, pădurețule! Eu am vrut să scot în evidență apropierea lingvistică Soci - Socola (cam ieftină găselnița, dar alta mai scumpă n-am aflat, în bila mea de Găgăuță). Apropierea geografică e cea semnalată (maxim o mie de kilocraci).

Cracul (piciorul) e unitate de măsură englezească, tolerată încă.

Soci e lux pentru poieți, nu din cauza distanței, ci a cheltuielilor cu cazarea. O noapte la hotel face acum o mie de dolari!

Cu banii aceștia scoți trei cărți în România! Ba poți plăti și un cetitor, cu sarcina să le cetească și să le laude la Comentarii. Și încă unul care să le laude fără să le cetească.

Nu știu ce face Iulia acum la Soci. Văd că nu mai triluie. Și sunt sigur că prețurile i-au luat piuitul...
23
Culiță Freier [din public] a spus pe 12 februarie 2014:
Distih:
Unii dansează la Soci,
Alții, la Târgul de Floci!

PS. Târgul de Floci,
nu este o obscenitate.
Este localitatea
în care s-a născut Mihai Viteazul
24
Aldo Serena Da Silva [din public] a spus pe 12 februarie 2014:
Un distih de inalta tinuta, pentru care ati merita o bursa in Botswana, si cu ce mai agonisiti acolo(in moneda locala)v-ati putea petrece anual o vacanta de vis in Croatia. Fireste, in orasul cu acelasi nume.
25
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 13 februarie 2014:
Măi, Culiță. Decât la Târgul de Floci din găinăria Munteniei, mai bine la Târgul de Fete de pe Muntele Găina.
Anul acesta s-au ieftinit. Opt euro duzina!
26
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 8 martie 2014:
Davai (pamflet)

Motto: Nimeni nu ne poate da libertatea,
mai stupid și mai ridicol ca noi înșine!

Cap. I Davai Soci: scrisoare către un gentlemen

Domnule

Am auzit că n-ați putut dormi, de focul că partenera dumneavoastră de dialog -Iulia- a plecat la Soci: ”Nu știu ce face Iulia acum, la Soci. Văd că nu mai triluie. Și cred că prețurile i-au luat piuitul”(cit. D.G.).
E! Pe ochii dumneavoastră vinovați?
(”Of, Of, ce chin, ce dor, ce jale/Pe la poarta dumitale”, cum era acel cântec?)
Vai, domnule Jaloux! De-aia v-ați dat cu sania pe această pagină? V-ați răzbunat! Frontal! De ce? De ceeeeeeeeeeeee? De ce, sir? Mi-era atât de dragă! Era frmoasă și cumințică! Și v-am avut ca partener exclusiv de dialog, pe dumneavoastră! Adică, ”dansasem” cu măria sa, cher Dorin!
Sigur că mi-am mușcat buzele, când am văzut! Jucați ruleta rusească? Sau sporturi de iarnă riscante (sărituri de pe trambulină)? Păi, puteați să participați la J.O.! L-ați fi depășit pe recordmenul mondial Severin Freund!
”... vâd că nu mai triluie”? Ei, aș! Da' clevetitor mai sunteți! E adevărat, v-am promis: am să vă trimit un tril de la Soci! A fost o formulă stilistică, domnule! Vă trimit un tril = vă zâmbesc, de oriunde mă aflu”!
De fapt, unde ați fi vrut, să trilui, mă rog? Pe care creangă să mai triluie ”pasărea cântătoare? Mi se pare că ați aruncat-o în hazna! Atunci?
Horrible, domnule! Il est infantil! Ce-ați merita, sir? Dacă v-aș face ca pe-o albie de p ..., ați avea puterea s-o striviți pe furnica aceea a dumneavoastră (parcă, așa mă numirăți -com. 12-)? Sunt curioasă: dacă v-aș da un pic pe la icoane, v-ați ascumde, să nu vă mai găsesc? Atunci, ascundeți-vă, sir: v-am dat! Mai mult decât vă puteți închipui!
Gata, cu aghezmuitul!

Publicitate!
V-am așteptat în freamătul valurilor, pe faleza rusească a Mării Negre! Parcă ziseseăți că vreți să veniți! Vă rezervasem o cameră la ”Svobodnaia Doma”, din ”Piața Universității” de la Soci!
Era multă nostalgie și visare, pe plaja rusă ... Ningea ”ca-n Esenin și-n poema rusă”(A. P.), cu fulgi de aur olimpic ...Era acolo și pescărușul lui Cehov, pe care l-am hrănit din mâninile mele, cu multă pâine de Soci! Și pe urmă a plecat spre ”Livada cu vișini” ... Albatroșii sunt ca oamenii: îți ciugulesc din palmă și, pe urmă te părăsesc!
Dar Divinul și-a substituit darul prin altă făptură: un cățeluș! Era singur, înfrigurat, înfometat! Tiptil, fără să-l fi simțit, s-a lipit de mine și a început să-mi lingă ghetele. L-am hrănit și pe el! Mi-a amintit de Lolita și de ziua în care am venit pe acest site! Pe urmă, s-a luat după mine și m-a urmat până la ospitaliera mea gazdă! Și n-am mai putut să-l las singur! Așa că, m-am pomenit făcându-i pașaport! Oamenii pe care îi iubim, ne părăsesc adesea! Câinii, nu! Doar atunci, când le dăm de înțeles, că sunt în plus! Atunci se ascund și mor! Singuri!

Retrospectivă
Cu zburatul ați nimerit-o: gratis! Și alte ingrediente ale călătoriei! Dar, atenție: fără cârdășia vreunui papagal -șef de stol-, fie el și premier în funcțiune! Eu nu mă ocup cu de-astea, domnule! Nici cu zboruri în cârd, în fomă de V! Nici cu instrumentar fals! Nici cu accesorii de unică folosință!
Guguștiuci cu penaj artificial? Uș!
Dacă Divinul ar catadicsi vreodată să mă transforme în lebădă, l-aș implora să mă facă lebădă albă (seule), nu neagră (infatuată)!
Deci, puneți-vă capul înapoi pe pernuță: Iuliei nu i-a luat (după cum vedeți), nimeni, nimic! Piuitul e la locul lui!

Fapt divers
”pasăre cântătoare”? Asta sunt eu? Ah, cât zel! Drăguț, ca de obicei! Spasiba, pentru amabilitate, domnule! Mersi!
Nu vă mai necăjiți, sir: ”furnica” dumneavoastră n-a dansat! Vă implor, nu vă zgârâiați votrî krasivîie ocii ciornîie! Mai aveți (avem) nevoie de ei! Am fost la Jocurile Olimpice, nu la vreun ”Târg de dansat păsări cântătoare” (cu opt euro duzina)! Coaptă?

Național geografic
Nu știu dacă știți: Soci se află pe Riviera Caucaziană: pantă, derdeluș, costum de schi mulat, schiuri agățate de șoșoni! Dacă te cocoți pe munte, nu prea e recomandabil să tanțevăiești: nu tu botină -din cea mai fină-, nu tu falduri de crinolină, nu tu marmură de Carrara! Păi, cum, Doamne iartă-mă, să tanțevai?!
Oricum, numai de dans, nu mi-ar fi ars!

Memento mori
Cum să vă spun, la un remember nu prea se țopăie, oricât de multe furnici ți-ar mișuna prin tălpi! N-a fost compus încă, valsul ”in memoriam”! Așa că, decorul comemorării se limitează în continuare, la sobrietate! Ex.: depuneri de ofrande Atotputernicului - fiindcă l-a vrut numai pentru El, pe-al nostru; rugăciuni - tot Divinului, pentru un loc preferențial, dacă, tot i-a repartizat o locuință nouă, robului său; recviemuri, lacrimi, flori etc. ; și în sfârșit, îngenunchieri de iertare, pentru doza de iubire calică și ieftină, atribuită de noi celui dispărut (cât a fost printre noi)!

Comemorare
Cineva, care vrea să fie atât de liber, încât jonglează chiar și cu propria viață pentru a altuia (ghiciți), merită un remember desăvârșit!
Ați fost dornic să știți, ce-am făcut la Soci! Asta am făcut, pe lângă multe altele: o datorie! Un gest de onoare și cuviință! Știți: recunoștința este punctul forte al .... slăbiciunilor mele! Gratitudine: celor buni și răi, cunoscuți și necunoscuți, vii și morți! Și mă simt, cel puțin, excelent!

Chestionar psiho
Sunteți mulțumit? Am fost suficient de patetică? V-am sensibilizat ...! Of, incorigibilul deja vu! Scuze!

Comunicat de presă
Am fost supraocupată la Soci, sir! Totuși, am găsit un minut de relaș pentru a trimite, de la două mii de km., așa cum v-am promis, un ”tril” -”davai Soci”-, doar de mine știut! Nu tuturor, ca altădată, ci doar deținătorilor de perimetru virgin, suficient de stabil și încăpător, nepoluat de noxe (preconcepții, resentimente, suspiciuni)! Persoanelor cu feedback pozitiv și cu percepții clare: oameni liberi!

Epilog
Asta a fost tot! Sper că v-am răspuns la toate nelămuririle! Sper că ați fost prezent! Sper să fi reușit să vă supăr, mai mult decât m-ați supărat domnia voastră pe mine!
În următoarele zile, mă voi gândi la dumneavoastră, de acolo de unde voi fi!
E timpul să-mi amintesc de cei pe care, de doi ani de zile, i-am pus pe locul doi! Am făcut investiții serioase la districtul ”Dăruiri”. E timpul să fac extinderi în spațiul ”Primiri”!

Vă doresc să existați, măcar din când în când, acolo unde vreți să existați! Și să inspirați libertate și speranță! Și să dați fericire și frumusețe!

”Să fii iubit, adorat, sărutat”(?)! Banal! Enervant! Ludic!

Vă doresc să nu fiți părăsit, niciodată, de un câine!

Davai maiesteux! Davai considerațion!

Sir?!
27
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 8 martie 2014:
Iulia!
Ești genială!
Trilul tău e fermecător.

Trebuie să-mi torn ceară
în urechi,
asemenea marinarilor lui Ulise.

Chiar mai vrei o victimă?

Severin Freund
nu e recordman.
A câștigat și el
câtecva concursuri.

La Soci,
dacă chiar ai fost,
ar fi trebuit să-l reții
pe dublul campion Stoch.

O floare virtuală îți dăruiesc.

Ție
și celorlalte Doamne
de pe sait.
28
Marin Prezentu [din public] a spus pe 9 martie 2014:
Trilula și triluli,
Scriem și noi puezii!
Pe la Soci ne dăm de-a dura,
Nu simțiți literatura?
29
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Prezentule, ești clipa trecătoare!
Povara ce o cari, nu ți-e prea grea?
Când inima ce-ți bate-n piept e rea,
De numele ce-l lași, nu-ți pasă, oare?

Dacă mă dau ”de-a dura pe la Soci”,
E treaba mea, poete dragă!
Cu bunătatea mea, tu te cam joci,
De-l pui pe măgăruș să-mi ragă!
30
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Domnule Dorin. G.
(cât aveți de gând să mai ...?)!

Mă bucur mult că v-a plăcut
ce-am scris eu pe-aici,
pentru dumneavoastră ...!

Cât despre varianta aleasă,
nu sunt de acord!
Vreți să scăpați
cât mai ușor,
observ!

Sirena îl vrea pe Ulise!

Victimă? de fapt ...

Floarea dăruită am pus-o
în glastră și e cu mine!
E foarte frumoasă!
Vă mulțumesc!

Severin Freund e recordman:
Pe 27 februarie a câștigat,
la Falun (Suedia), Cupa mondială!
Despre asta vorbeam eu!

Într-adevăr, veteranul Kamil Stoch
a fost olimpic la Soci!
Pentru a doua oară!

De ce ”chiar”?
Dumneavoastră cunoașteți America!
Iar eu, în Rusia sunt la mine acasă!
31
Ovidiu Kerekes [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Omul este plin de aparențe, pentru a-l cunoaște mai bine trebuie să-l înțelegi! KCO
P.S.Iulia Mirancea, omul este un program creat cu un anumit scop pentru a îndeplini un alt scop.Omul are libertatea să aleagă din nimic! KCO
32
Agamiță [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Doamna Iulia! Severin Freund a câștigat la Falun un concurs din Cupa Mondială, nu Cupa Mondială. Pentru Cupa Mondială se mai țin două concursuri, la Planica în Slovenia. Cupa o va lua tot Kamil Stoch, care are un avans serios față de urmăritorii săi: slovenul Prevc și germanul Freund.
33
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Domnule Agamiță!
(în sfârșit)

Ați înțeles! Absolut totul!
Și mă seduceți, iată, și cu pasiunea pentru sport!
Dragostea pentru sport e o libertate care vine direct din inimă!
Știu, în orice clipă din zi și din noapte, regii sporturilor de iarnă!
Am vrut să fiu sigură că nu mă păcăliți! Și m-ați convins: nu sunt singură!
Vă rog să mă scuzați, pentru proba mea eliminatorie! Vă dăruiesc unul dintre
cele mai frumoase cugetări, din câte există: ”Limpede, nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii”! (Antoine de Saint-Exupery)
34
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 11 martie 2014:
Ovidiu Kerekeș!

Păreți o persoană confortabilă! Alegerea libertății totului din nimic e remarcabilă! Eu sunt mai exclusivistă: totul sau nimic!

Mulțumesc pentru cacao! Eu vă ofer un pahar de Aceto Balsamico! Original!
35
Ovidiu Kerekes [utilizator înregistrat] a spus pe 11 martie 2014:
Nu poți avea totul, și nu există să ai nimic.Fiindcă nu poți alege unde și când să te naști, nu poți alege când, unde și cum să părăsești pământul, nu poți fi altceva decât ceea ce ești.Un om ajuns la așa zisa maturitate nu e altceva decât un produs(care niciodată nu va fi finit).Omul parcurge câteva etape pâna la vârsta maturității, și cel mai important la om este personalitatea și caracterul, acestea și le formează în etapele când este cel mai influențat de mediul din care face parte, plus altele(ex.temperamentul) care le moștenește de la ''părinți''.Unde este libertatea omului în cele din urmă?Sunt ceea ce sunt datorită celui ce ESTE, iar cel ce ESTE ne-a creat pe toți cu un scop, acela de a fi ceea ce suntem.Eu îți ofer niște lapte să-l bei cu cacao, te asigur că laptele e original! Îți mulțumesc pentru paharul de oțet balsamic
36
tinichea de aur [din public] a spus pe 12 martie 2014:
Un biberon nu aveți dle Kerekes?
37
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 12 martie 2014:
Și de ce trebuie să aibă un biberon? Este atât de necesar, reface echilibrul în familie?
38
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 martie 2014:
Doamna Iulia, dragostea pentru sport nu vine din inima, ci din alte parti anatomice - membrele. Nu exista un sport al inimii ci, eventual, unul al mintilor care domiciliaza intr-un corp sedentar. In privinta miezului, pilotul francez are mare dreptate. Nu poate fi perceput cu simturile. Dar nici cu inima nu-l poti zari. Inima e sediul "perceptiilor" subiective. Ceea ce vezi cu inima intr-un lucru e mai mult al tau decat al lucrului. De aceea, pentru sondarea miezului (esentei) se recomanda un instrument mai precis (mai putin distorsionant): creierasul.
39
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 12 martie 2014:
Domnule Daniel, pentru mine, dragostea de sport e libertatea care-mi umple inima de fericire! Ați urmărit vreodată un tur de ciclism? Sau sporturile de iarnă (biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic)? Încercați și apoi, veți putea descrie mai bine o inimă, din care pornește o dragoste! Și poate, vom vorbi și despre libertatea de a exista acolo unde vrei să exiști, ex. Jocurle Olimpice! Veniți pe Eurosport, domnule Daniel și vom fi împreună la cursurile de geografie, istorie, cultură! Și veți uita mai ușor de Cultural!

Ceea ce vezi cu inima e mai mult al tău, deât al lucrului? Sublim! Și atunci, care ar fi pierderea? Ce e rău în asta? Din când în când, nu ne putem permite să uităm de creieraș, în favoarea inimii?!
40
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 martie 2014:
Cei care "ubesc" sportul fara sa-l practice sunt ca indragostitii care nu se saruta sau ca nasurile infundate care se delecteaza cu mireasma unei flori adulmecand-o din priviri (daca inima e capabila sa vada, nu "vad" de ce nasurile n-ar avea capacitati optice) .
Nu doamna, nu ne putem permite sa uitam de creieras. Pentru ca fara conopida craniana sntem incapabili sa ne dam seama care sunt acele momente in care l-am putea trimite la o promenada pe faleza).
41
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 13 martie 2014:
Cei care își refuză un concert al lui Cleyderman, de focul că nu știe să cânte la pian, sau refuză să urce sălbaticul Parâng, fiindcă nu e alpinist, sau să contemple acest superb concurs de echitație (pe care-l văd eu acum), de necaz că nu sunt călăreți, ar trebui să se instaleze confortabil în dric și să nu se oprească până la crematoriul ”Cenușa”! Că și-așa n-au niciun rost pe Pământ!

Iar dumneavoastră, dacă mai pociți cuvântul cel mai frumos al omenirii, vă rog să nu-mi mai faceți onoarea vreunui comentariu! Deși sunteți unul dintre puținii parteneri de conversație preferați, am să renunț la această plăcere!
Îmi cer mii de scuze!
42
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 13 martie 2014:
Bravos Daniel! Asta fu un forehand a la Halep!
Scumpa doamna, pe Eurosport avem si Bundesliga.
Basca Premiere League bonus!
Tot Manolo comenteaza ciclism? Acum cativa ani,
el, Radu Naum si cu Banciu aveau indeletniciri
din acestea mai pasnice. Si nu era deloc rau.
Pe vremea aia, n-auzise nici 1 la suta din populatie
de Raducu.
Asta pana cand a (e)rupt lanturile, si a prins
ultimul tren de facut bani, venind cu un dicurs
sclavagisto-malefic, altfel ioc rating.
43
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 13 martie 2014:
Bravos Alex! Tot Manolo comentează ciclism!
Bundesliga? Premiere League?
Ei, da! Stați liniștit: eu sunt și acolo, scumpe domn!
Nu există absolut, dar absolut niciun sport care să-mi fi scăpat!
Televizorul meu e-n cârdășie permanentă cu Eurosport!
Fac parte din cei unu la sută!
44
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 13 martie 2014:
N-am sustinut ca ratingul Eurosport e de unu la suta.Pe respectivul post comentatorii
nu ies in evidenta decat audio, asa ca multa lume poate nu stia ca Banciu acum cativa ani,
era chiar Banciu asta de acum.
La alte posturi, comentatorii sunt filmati din toate unghiurile, fac gesturi largi, teatrale,
sa ne 'imprexioneze'.
Timpul trece, leafa merge.Eu nu inteleg cum functioneaza televizunile astea cu ratinguri de
0,8 la%.Incurcate sunt paradisurule fiscale.
45
Iulia Mirancea [utilizator înregistrat] a spus pe 21 martie 2014:
Sir, nu v-ați învrednicit să-mi răspundeți la ultimul mesaj! V-ați cam ascuns, deși vă exonerasem de canon!
Pe urmă n-ați mai fost prezent la apel! Probabil, ați terminat ceara și v-ați dus după provizii!
Acum, văd că prestați din nou dar ... prea târziu: o farfurie de Izmir, de valoare inestimabilă s-a dus pe apa Dunării! Nu, nu vă speriați, n-am azvârlt-o după dumneavoastră! A căzut singură, din mâna mea!
Când aveți de gând s-o mai tuliți, făceți-mi un semn, ca să las la locul lor, obiectele prețioase!
Cât de prețioase? Păi, de milioane de ori mult mai prețioase decât, ce faceți dumneavoastră pe-aici, în ultimul timp!
46
Iulia Mirancea [utilizator înregistrat] a spus pe 6 aprilie 2014:
Liber ... libertate ... lanțuri ... înlănțuit ...!

Omul a fost creat să fie liber ...! Ce susur frumos! Ca susurul izvorului, celui mai liber din lume, din care îți este dat să bei o singură dată în viață ...! De pildă, izvorul din codrul de aramă dintre Varlaam și Brăești, unde, după sute de serpentine în amonte, cobori din automobilul magicului tău covor, pentru a sorbi, cu înfrigurare, licoarea pură, cristalină, dătătoare de viață ... Și consimți, cu emoție și gratitudine, libertatea de a-ți astâmpăra setea, din aceeași cănuță de tablă, pusă acolo cu multă grijă, de o mână generoasă ... O cană-simbol, din care se vor fi înfruptat înaintea ta, alți și alți însetați de bine, frumusețe, lbertate!

Suntem liberi să ne decidem libertatea! Dar suntem liberi și să avem în vedere libertatea semenilor noștri! Și, consimțind înlănțuirea propriei libertăți, să consfințim libertatea celor pe care-i iubim!

Libertatea oferită celor pe care-i iubim, e cea mai frumoasă libertate!
47
Iulia Mirancea [utilizator înregistrat] a spus pe 6 aprilie 2014:
Libertate... iubire ... om ...
Domnule Dorin, libertatea dumneavoastră cât de mult are în vedere libertatea acelor oameni pe care, dincolo de efemere frecușuri, ați declarat, totuși, de mai multe ori, că-i iubiți?
Oare vă va lăsa inima să imprimați acestei primăveri speciale, vinovăția, de a fi existat fără trilurile dumneavoastră pe Citatepedia?
Și totuși ...
Totuși, oare, ce-ar fi dacă, într-o dimineață, v-aș găsi aici și, dintr-o ipostază nou-nouță mi-ați spune că sunt cea mai patetică persoană din toate timpurile?!; sau cea mai năstrușnică furnică din tot mușuroiul de furnici?!; sau doamna cea mai predispusă căderilor din toate doamnele (din timpul iernii, desigur)!; sau cea mai cântătoare pasăre de pe Citatepedia ...?!
E ora trei, bineînțeles, iar eu am recitit cu un sentiment ciudat enigmaticul Davai!
Și încerc dar nu reușesc, să înțeleg de ce e atât de greu să ne dăm unii altora, ceea ce ni se cuvine! Și, mai ales, de ce eu, nu pot exista fără libertatea Davai ...

Suntem liberi, doar dacă, atât cât existăm pe Pământ, nu ne confiscăm singuri libertatea de a iubi și de a ne lăsa iubiți!
48
Gondos Ana-Maria [utilizator înregistrat] a spus pe 6 aprilie 2014:
Nu pot decat sa fiu de acord, insa, din prisma in care "Omului i-a fost dat zborul, insa el si-a frant aripile." [Cristi Iordache] cumva, parca nu acopera si latura aceasta. Libertatea se termina la un moment dat, paradoxal, cand omul se simte cel mai liber. Nu cumva este mai bine sa fii in lanturi, dar in bratele lui Dumnezeu, decat liber, in afara Lui? Si sa adormi mereu, in bratele Lui? Oricat de putin liber ai parea...

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook